• Frayer
    #164
    Kukacost nem érdemes tovább győzködnöd.
    Ez egy demagóg vita a részéről.
    Kukacos semmit nem értékelt át azóta mióta elkezdődött ez a beszélgetés.
    Vannak akikbe olyan mélyen beleültették a hazugságot, hogy már úgy ragaszkodik hozzá mint az életéhez.
    Remark, nincs értelme tovább foglalkoznod vele, minden postodban megpróbálod elmondani neki "ugyan azt", egyenrangú félként kezeled.
    Látom, megpróbálod egy "értelmes" embernek felnyitni a szemét, időt nem kímélve.
    De nála nem érsz el semmit, túl mélyen gyökerezik benne az ekonomista szellem.
    A nyilvánvalót sem látja, mert még mindig azzal érvel,hogy a "Az MNB részvénytársaság, aminek 100%-os tulajdonosa az állam"
    De nem látja,hogy az államot nem a nép hozta életre, nem a nép érdekei mentén dolgozik.
    Azt mondja
    "Még mindig nem értem, miért ragaszkodsz ehhez. A bankok által szedett kamatokból a bank egyrészt a saját kölcsönei kamatát fizeti, másrészt működését finanszírozza. Ami tisztán a banknál marad, az a bank tőkéje. "

    Még mindig a közbankokról beszél, amikor a jegybankokról van szó.

    Én mondom neked, ennyi erővel amit itt rá pazaroltál tömegekhez szólhattál volna.

    Ez egy nagyon egyszerű képlet, a pénzrendszer nem vita tárgya, ezen nem lehet vitatkozni, tudomásul kell venni.
    Ilyen egyszerű:
    A jegybank hitelkihelyezéssel kamattal terhelt pénzt állít elő a forró levegőből.
    A közbankok, pénzgazdaságok, ezt a kamattal terhelt pénzt tovább osztja a magánembereknek és vagy jogi személyeknek, államnak.
    A pénzre kamatot kell fizetni ami beépül az árakba.
    A pénzen lévő kamatot szintén pénzel kell visszafizetni.
    Nagyon könnyű belátni,hogy ha 100 egységnyi pénz van a játéktéren és amin évi 15% kamat van, akkor egy év múlva 115 egységnyi pénzre van szükség ahhoz,hogy vissza lehessen fizetni a hitelkihelyezéssel forgalomba hozott, felvett pénzeket.
    Ez egy világméretű csapda, a pénz = hitel.
    Mivel minden jegy banki címletet kamat terhel, ez nem "közpénz".
    Tehát a kölcsön kért pénz kamatait is kamattal terhelt pénzel kell visszafizetni, magyarul a hitelt, hitellel kell visszafizetni.
    Ezért egyre nagyobb, élesebb a gazdasági verseny, mert minden a pénztől függ, vagyis mindent a hitel, a kamatmechanizmus irányít.
    Ez egyre fokozódó terhelést jelent a reálgazdaságnak, egyre nagyobb közterhet a lakosságnak és ami az ember fokozódó biológiai korlátait újra és újra kitolja.
    És, ami az ökonómiai szuperhatalom számára, a jegybank tulajdonosainak exponenciális mértani haladvány szerinti, emberi ésszel fel nem fogható gazdagodását jelenti.
    Ha a jegybank nem gyártana folyamatosan újra, több és több kamattal terhelt pénzt amiért a gazdasági verseny folyik, nem kerülne további eladósításra a világ de képtelenség lenne visszafizetni a felvett pénzkölcsönöket.
    Látható,hogy ez egy ön gerjesztő folyamat, maga a rendszer formálja a rendszert amiben működik. Ez egy öngyilkos, halva született világrendszer, mely az idő múlásával, működéséhez egyre nagyobb és nagyobb arányú anyagi javak szükségesek.
    A rendszer nem ismer természeti határokat, mint természeti kincsek kifogyása, az emberi munkavégző képességet nem lehet a végtelenségig fokozni. Nem ismer biológiai korlátok, nincs összhangban a természettel, ezért mindenféle képen el fog bukni, és reménykedjünk,hogy nem fogja magával rántani az emberiséget.