• remark #144
    JFK-ról nem nyilatkoztam eddig, de a véleményem az, hogy neki szándékában állt "visszavenni kicsit a tempóból", azaz a háttérhatalom céljainak nem megfelelő dolgokat akart művelni. Ilyen dolog lett volna pl. az hogy kiegyez az oroszokkal, és békét teremt. De a béke nem jó (a háttérhatalomnak), mert ha megszűnik a kényszerítő erő akkor megszűnik az az eszköz amivel a társadalmat az orránál fogva lehet vezetni. Ez e kényszerítő erő akkoriban a kommunizmussal való fenyegetés volt (~hidegháború), meg is lehet nézni micsoda politikai tisztogatásokat végeztek akkoriban a kommunizmusra hivatkozva.
    Fontos tudni arról hogy sok amerikai társadalomtudós a hidegháborús helyzet (vagy ahhoz hasonló helyzet, lásd terrorizmus) visszaállításának szükségszerűségéről beszélt az elmúlt évekbe. Fel kell ismerni, hogy ezen álláspontok a politikusokhoz is eljutnak, és nagyban befolyásolják azt hogy azok milyen irányelveket dolgoznak ki (lásd még: politikai "tanácsadók" szerepe). Ez is látszólag összeesküvés elmélet szagú, de a valóságban teljesen nyilvánvaló és normális dolog. Tony Blair-t és a magyar politikusokat is úgy képezték ki valahol, nem csak az amerikai politikusokat. Rájuk is hatással voltak "nagy gondolkodók", nagy tudósok. De ez normális. A probléma mindig az, hogy ügyesen megválasztják azokat az elméleteket amelyeket beépítenek a politikájukba. Bizonyos, nekik (megbízóiknak) kedvező elméleteket beépítenek, az ezekkel ellentéteseket meg nem létezőnek állítják be. És ezekután a megvezetett tömeg a hivatalos politika által harsogott elméleteket egyedüli létezőként fogadja el, azaz úgy fogja gondolni hogy ez az egyedüli alternatíva, és mint olyan, már nem is alternatívaként vonul be a köztudatba, hanem "világ törvényszerűségeként".
    Ezek utan megkérdezném, melyik a nagyobb összeesküvés elmélet? Amit a politika csinál, vagy amit mi csinálunk? Én nem vonom kétségbe az eltérő vélemények és elképzelések létjogosultságát, sőt. A politika pedig a jól megválasztott elméletek egyedüliségét hangoztatja. Igy nézve a dolgokat, én szimplán objektív vagyok, ők pedig összeesküvés elméleteket gyártanak nap mint nap. Mégis engem mondanak összeesküvés elmélet hívőnek. Abszurd ez is.

A fent emlegetett politikai ijesztegetéshez kapcsolódó dokumentumfilm a [URL=http://www.imdb.com/title/tt0430484/]"The Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear"[/URL]. Ez egy teljesen NWO mentes film, ami abból is látszik hogy fenn van az IMDB-n... ;-)

Egyébként a jelenleg érvényben lévő amerikai törvények szerint amit mi itt most csinálunk az törvényellenes, és okot ad arra hogy minket hogy a jelenlegi rendet veszélyeztető egyénnek minősítsenek, és minden tárgyalás és vádemelés nélkül tartsanak fogva addig ameddig akarják - leglábbis a Washington, You're Fired! c. film szerint. Itt tartunk, ezen is érdemes elgondolkodni hogy ez hova vezet. De tudom, ez már összeesküvés elmélet. Ejh. Mindig ide lyukadunk ki... ;-)

De mit is kérdeztél? Hogy a bankok tették volna el láb alól JFK-t? Nem. A bankok szimplán ugyanazt az "erőt" szolgálják, amelyek a merényletet eltervezték.