• highpoint
    #93
    "És közben más szintén fontos dologra meg sajnálják a pénzt... "

    Ugye, nem erre a "fontos" dologra gondoltál? Mert erre nem sajnálják:

    Bush a Pentagon számára 515,4 milliárd dollárt kér a kongresszustól, az iraki és afganisztáni háborús költségvetést nem számítva. Az iraki és afganisztáni műveletekre Bush 70 milliárd dollárt irányoz elő, ami azonban csak néhány hónapra elegendő. Az elnök idén összesen 193 milliárd dollárt kért a két háborúra a törvényhozástól. (Ez mindösszesen több mint 700 milliárd dollár.)


    "Folyt a NASA-nál is egy SETI kutatás. A neve „nagy felbontású mikrohullámú felmérés” (High Resolution Microwave Survey), HRMS volt. 1993-ban a nevadai Richard Bryan szenátor sikeresen nyújtott be egy javaslatot, amely minden támogatást megvont a NASA SETI programjától. A program költsége kisebb volt, mint a NASA évi költségvetésének 0,1%-a..."

    Összehasonlításképpen: A 2009-es költségvetés tervezetében Bush elnök 17,61 milliárd dollárt kért a NASA számára.

    Tehát ha a jövő évi költségvetéshez hasonlítanánk a SETI kiadásait, akkor az idén - ennek az összegnek az ezredrésze - 17 millió dollár jutna rá. Mekkora része is ez a 700 milliárdnak? Kb 1/41000 része! Vagyis, ha 13 percig nem fegyverekre költene az USA, akkor finanszírozhatná a programot.

    Így azonban - ha jól tudom - magánadományokból finanszírozzák a kutatást. (Ha nem tudom jól, akkor is elenyésző része egy sokkal értelmetlenebb "projekt" költségeinek. - Na, ezt jól megaszontam )