• ge3lan
    Mire nem kaptál?
    A bibliával nem lehet közvetlenül összeütközni, hanem annak értelmezéseivel, amelyet ízlés szerint alakítanak. Én materialistának tartom magam, és persze a bibliában leírtakat nem tarom kényszerítő erejűnek a fizikai világról kialakított képünk megalkotásában, akárki is értelmezi és ütközteti vagy nem ütközteti valamivel. Ugyanígy nem helyes fizikai eredményekből metafizikai,morális stb kérdéseket megválaszolni.
    Ilyenekre céloztam a más szakterületébe való beleszólással. A szakterületem nagy vonalakban fizika, kisebbekben meg csillagászat, de azt hiszem ez most nem számít, lényeg, hogy meg tudom húzni a határokat.

"Számomra érdekes, de evolúciós szempontból nem." Na pont ezt mondom, hogy ennek nincs értelme. Az evolúció egy jelenség, méginkább sok jelenség összefoglaló neve, aminek egy formája hogy ezek a lepkék alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez és szelektálódnak azok amelyek nem alkalmazkodtak.
    Hasonlóan: Globális felmelegedés szempontjából érdekes, hogy melegednek az óceánok? Ez már magának a globális felmelegedésnek az egyik megnyílvánulása. A vízben élők szempontjából lehet érdekes, meg az ezzel foglalkozók szempontjából.

Jó volna tudni, hogy akik ennyire el akarják sülyleszteni az evolúció elméletet, azok mit akarnak a helyébe rakni, ami magyaráz minden ilyesmit, mint fajképződés, gyűrűfajok, csökevényes szervek, leszármazási fához való illeszkedés. Az így lett teremtve és kész válasz ér annyit, mit a tudásunk az előbbiekről?