• Kornan
    "Bizonyíthatatlan állítások halmazából jó eséllyel lehet jól működő elméleteket"

Ha már működik valami,akkor az már elég bizonyíték,nem? :) Nem mondtam,hogy nem kell foglalkozni ezekkel,de sokan bele esnek ilyen hibákba,hogy tényként kezelnek dolgokat,pedig semmi alapja sincs.Tulképp. szerintem is foglalkozni kell ezekkel, csak azt mondtam,ha már kiderült ,hogy esélytelen bizonyítani/cáfolni,akkor félretenni egy időre.De sokszor nincs idő ilyeneket kivizsgálni ,hogy szűz mária jelenések és társai.Szinte végtelen ilyet lehetne gyártani,tessék most pl gyártok egyet: Tegnap délben a patakparton azt vettem észre ,hogy felfele folyik a víz és azt kiabálja,hogy el fogom törölni a materializmust. :D Valami nem stimmel,lehet megnyílt a közelben egy kapu a sötét univerzumból.Szerintem rá kéne állítani a nasa-t.Bocs ha félreérthető voltam.

"Ez nem érv amellett, hogy a tudomány a valóságot ragadná meg, mert: stb..."

Az a baj ,hogy sajna szelektált régen is ,amit tetszett beépítették,ami nem azt megsütötték.Szerintem most is megfigyelhető ez,bizonyos irányzatok beleépítenek tudományos ,de áltudományos dolgokat is a tanaikba,de csak amit össze tudnak egyeztetni tanaikkal.Szal nem megbízhatók.A második pontoddal nem értek egyet,ami most nem működik régen se működött.Mármint tudományos szempontból.