Végülis nem mond szerintem annyira hülyeséget maestro85 sem, és én úgylátom nem is állította, hogy Istenre lenne bizonyíték.
Az evolúció végülis egy fejlődés, egy lassú alkalmazkodás, és vszínűleg így alakultak ki az emberek is. De a fejlőlés már eleve egyfajta inteligenciára utal, hogy a körülményeknek megfelelően fejlődik.
Nemrég volt a példa, hogy odarakunk egy tojást főni, az megfő. De nem csak addig fő, ameddig jó, ehető lesz számunkra.
Az anyag nem tartalmaz információt, nem inteligens, nem gondolkodik, mégis önszerveződött és kiFEJLŐDÖTT egy ilyen élővilág.
Addig minden elfogadható, hogy megtörtént az ősrobbanás, kialakultak a naprendszerek, bolygók, anyagok. De az élet miből, miért, miért szervezik önmagát az anyag, és miért fejlődött idáig az anyag? :)
Ha jól értem, ez az amire nem ad választ a tudomány, és én sem igazán tudom elfogadni ez miatt a materializmust. A vallások szerinti (szószerinti) Istent és az ilyen teremtést sem.
Arról nem beszélve, hogy ha jóltudom életlen anyagból nem tudunk élő sejtet létrehozni!