• Lost Lont
    "a materializmusnak el kell tűnnie, nem materialista okviszonyokra van szükség a természetes valóság megértéséhez" ellentmondanék, na de hát hiába, ami mélyen be van gyökerezve, azt nehéz kiásni...

"...azzal a válasszal, hogy Isten maga a tudat." ha Isten a tudat, akkor én vagyok Isten. (Már ez is elég sok érdekes dolgot vet fel, na de vezessük tovább a szálat: ) Ha azt vallom, hogy én vagyok Isten, akkor a LaVey-féle sátánizmus híve vagyok (ha jól emlékszem).

"A betegek akaratukkal képesek voltak megváltoztatni neurális tüzelési mintáikat." ez külön érdekes, bár szerintem egyáltalán nem bizonyíték arra, hogy az agy és az elme két külön dolog. Az önmódosító programok sem lények.
    Ja, hopp, utána erről is szó van, helyes.

hmmmm,
    de amúgy

dzsagon: "Itt van pl a kigyóméreg vagy az olyan rovarok, melyek úgy néznek ki mint a környezetük (pl botsáska). Ilyen dolgok bazmeg nem fejlődhettek ki pusztán "véletlenül"." Én ezekre mondom azt, hogy "ez az, ami fennmaradt a szűrőn", tehát a természet nyomta, nyomta a lehetőségeket, és az maradt életben, ami bevált. Lehet akár rózsaszín is egy sáska, csak rögtön ki fog halni.

Balumann: "A szoftvereket mi irányítja? ;))) Ha automatikusra van beállítva, akkor meg csak a beállított dolgokat tudja elvégezni." a szoftvert nem irányítják, az irányít (hmm, mondjuk ez így lehet valami hasonló indoknak hangzik ahhoz, hogy "Istent nem teremtették"), de ha fogod ezt és hozzáadod a cikkben is írt agy önátíró képességét, valamint azt, amit az előbb írtam, hogy a természet kiad mindent és életben marad ami jó (a csúcson marad a legjobb: a "szoftver vezéreltté" fejlődött ember), akkor máris megkaptad az eredményt: magadat.