• William Hunter
    Üdv. Nagyon tetszettek a hozzászólásaitok. Az evolúció elmélet engem egy falra emlékeztet, aminek az alapjait Darwin rakta le és azóta ezt a falat a tudomány elég alaposan, és jól felépített. Igaz azonban, hogy vannak rajt rések, hiányok, de jelenleg ez a legállóképesebb „fal” amink van. A tudósok, kutatók nagy része a fal egészét, összefüggőségét tartja szem előtt, és igyekszik a réseket betömni, ezzel a „fal” erejét növelni. Ellenben a vallások, és a tudósok egy kis része a résekre összpontosít, és igyekszik a „falat” megingatni, ledönteni. Az aktualitásoknak megfelelően eddig is, és ezután is találni fognak megválaszolatlan kérdéseket, kezdve a fül, a szem, az agy összetettségének evolúciós problémájától a mostani idegtudományos kutatások eredményéig. Amíg azonban ők maguk nem állítanak fel egy legalább olyan erős, alátámasztott elméletet, mint az evolúció, szerintem a haladás érdekében jobban járunk, ha az evolúciós elmélethez igazodunk. Persze érdekelne hová vezetne, ha föld egésze egy adott hit szerint, az önző érdekeket elhagyva, a megvilágosodásra törekedve kezdene élni. Nem zárom ki sem az evolúció, sem valamely vallás végső igazságát, és szerintem egyikünk sincs annyi tudás birtokában, hogy ezt megtehesse. Az bánt csak, hogy valószínűleg egyikünk sem érheti meg, hogy az igazság kiderüljön.