• Turdus
    "Sírva könyörgöm, mondd már meg, hogy ki veti el a materializmust"
    Hát, biztos én vagyok figyelmetlen, de mintha a cikk címe az lenne, hogy: "A kreacionizmus hadat üzen a materializ­musnak".

Szerencséd, hogy jó kedvemben vagyok, ezért megpróbálom mégegyszer elmagyarázni. Szó sincs semmiféle nézetek tukmálásáról. Ez kérem nyers logika. És a lényeg nem azon van, hogy kizárják-e egymást, az alavető bukfenc akkor is áll, ha feltesszük, hogy a kettő együtt van, íme:
    A: kreacionizmus
    B: evolúció
    Azt állítod, hogy "A és B igaz". Csakhogy, azt Te is beismered, hogy minden vallásnak nem lehet igaza, ebből következik (hogyha valami nem igaz, akkor hamis), hogy az A hamis, tehát "h és B igaz". Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy a B állítás milyen, bizton mondom, hogy az eredeti állításod hamis, azaz tévedsz.
    Erre jöhetsz azzal, hogy Te erre gondoltál:
    A: római katolikus kreacionizmus
    És azt állítod, hogy "A és B igaz". Erre kérdeztem én, hogy mire fel helyezed előrébb az egyik vallást a másiknál? (Mellesleg erre a kérdésre még mindig nem kaptam választ, ugyanis amit írtál az több vallásra is igaz). Ha pedig azalapján általánosítunk:
    A: minden olyan vallás kreacionizmusa, mely elfogadja B-t
    Akkor visszajutunk az első pontban tárgyalt ellenmondáshoz, mely szerint több, egymásnak ellentmondó nézetnek nem lehet egyszerre igaza.

Szóval mint láthatod, szó sincs itt semmiféle "én véleményem"-ről vagy szeretem/nem szeretem kérdésről, ezek tények (és következmények). Mondhatod, hogy nem így van, de attól még nem lesz másként.