Archenemy#268
" Ugyanis, ha elvetjük a tudományos materializmust, és csak a vallásra hagyatkozunk, ebből az következik, hogy minden vallásnak adtunk igazat. "
Sírva könyörgöm, mondd már meg, hogy ki veti el a materializmust... De nem _csak_ a materializmus _létezhet_, ez az én álláspontom, és az ellen kelek ki, ha valaki fanatikus módon akarja bizonygatni nekem, hogy "de igen, csakis és kizárólag az anyag létezik!".
Elfér egymás mellett a kettő. Azért, mert én szeretem a mazsolát, egy matematikus meg nem, akkor lehet, hogy nem fogunk egyetérteni abban, hogy jó-e a mazsola, de ettől nem fogom kétségbevonni azt, hogy 2+2=4...
De alapvetően mindig az ellen foglalok állást, aki a saját világnézetét arrogánsan, erőszakosan tukmálja másokra. Az pedig itt, (itt=ebben a topicban!) az ateizmus. Halálosan mindegy nekem, hogy alá van-e támasztva vagy nincs, énfelőlem bárki hihet bármiben vagy láthat bizonyítottnak bármit, amíg ezt legalább többé-kevésbé értelmesen képes előadni, és nem idiótáz le zsigerből mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ő.
"Erre kérdeztem, hogy mire fel emelitek ki a kereszténységet. Merthogy vannak ám más kreacionista nézetek is... "
A kereszténység azért került szóba, mert a kereszténységen belüli legnépesebb csoport, a róm. kat egyház pünkt elfogadja az evolúciót. Ezt annak aláhúzására emeltem ki _érvként_, (nem pedig mint vallást), hogy tud egymás mellett létezni materialista és spiritualista nézet is, ezek nem zárják ki egymást.