• Archenemy
    "Mellesleg meg, elárulná valaki, hogy hogy lehetne már minden vallásnak egyszerre igaza? "

Mellesleg sehogy, de szerencsére ilyen kérdés eddig nem is merült fel. Ez olyan, mindha valami olyasmit állítanék homályosan, hogy mivel eddig jó sok tudományos tételről bebizonyosodott, hogy nem igaz, ezért jó eséllyel a mostaniak sem igazak. Ezzel ugyanúgy nem lehet vitázni, mert ez általánosítás, egybemosás, és nem valami konkrét dolog.

"Sajnálatosnak tartom, hogy a III. évezredben még mindig akadnak olyanok, akiknek az egyetlen támpontot az észérv helyett a vakbuzgóság adja"

Azért ha elemezed az utóbbi mondjuk 100 hozzászólást, gondolom te is látni fogod, hogy a "vakbuzgóság" illetve az "észérvek mellőzése" itt nem éppen a valláspártiakra (sőt leginkább: ateizmus-ellenesekre) jellemző.

"Ezt nem igazán értem, valóban. Eddig úgy tudtam, pont hogy azon van a vita, melyiknek van igaza, merthogy a kettő együtt nem megy: kreacionizmus kontra evolúció"

De megy, mert a "vallásosok" és a "kreacionista tanok követői" nem csak és kizárólag ugyanazok az emberek lehetnek, szép példa erre, hogy (bár már sokadszor mondom) a róm. kat. egyház elfogadja az evolúciót. Netán az, hogy maga Darwin is vallásos volt. Dehát már ezeket is írtam.