Remélem nem veszik sértésnek, de egy kicsit egyoldalúnak találom ennek a cikknek a
közlését. Régóta olvasójuk vagyok, de idáig az intelligens tervezést , ha burkoltan is, de cinikusan tálalták, míg az evolucionizmust puszta tényként kezelték. Szerintem mindkettőnél, ha tudományosan vizsgáljuk, félre kell tenni a hitet. De megjegyzem, szerintem a materializmushoz nagyobb hitre van szükség.
Egyik sincs bizonyítva! Ez nem a kereszténységről szól, hanem, ha tudományosam vizsgálok egy tézist, annak van tudományosan végzett bizonyítási eljárása.
Az embereknek meg kellene hagyni a szabadságukat, mit fogadjanak el, és ezt az iskolákban is így kellene tanítani. Nem a világnézetemhez kell igazítani a felfedezést, mert akkor az szubjektív, elfogult marad!
A tudomány nem arra hivatott, hogy eldöntsön világnézeti különbségeket. Hozzáteszem annyi minden van amit nem látunk, vagy nem érzékelünk mégis van.
A tér és idő hogyan állt elő? Az anyag honnan lett? Az anyag önszervező képessége honnan ered? Az információ hol található? Termodinamika második főtételét semmibe vegyük?
A fajok között, hol található az átmeneti állapot, úgy tudom nincs egy fajnál se ilyen bizonyíték.
Mellesleg melyik faj rendelkezik intuitív képességgel, vagy melyik tud alkotni?
Az evolúcióra könnyű magyarázatot adni, mert mindenre megoldás az IDŐ!!!