sandor8206#19
"...Hol van az idegközpontja?.." az a baj a biológiai életformát veszed alapul, nem kell egy központ, minden robotnak külön központja van de ezek összedolgoznak. Ezzel a problémával egy másik programozó tudós csapat foglalkozik, vagy elég az egyik robotba a központ az vezérli a többit stb.
"...Mitől lesz élethű a bőre? Hogy alakítja ki a ruhaszövetet. Nem-nem, barátom, ilyen sosem lesz. .." ezek most lehet fikciók de lehet egyszer minden meg lehet majd csinálni, lehet 500 év múlva, de olyat mondani, hogy ostobaság az az ostobaság, hisz a nap kering a föld körül hisz az univerzum középpontja:-D
"...Folyékony robotokról még nem hallottam, nanorobotokról igen, ami végtére ugyanaz..." nem nem ugyanaz, amit én írtam hogy létezik azok egy 20-20 cm-es kocka robotok amik egymáshoz képest mágnesesen kapcsolódnak és a oldalak mentén mozognak egymáson és nincs központi agyuk, kommunikálnak egymással csak még több milliós db egységeknél nagyon bonyolult lesz a dolog, ahogy említettem ezen programozók és matematikusok dolgoznak(itt a biológiát veszik alapul tanulmányozzák pl: méheket stb hogyan működnek együtt.) +akkor lesz folyékony ha mikro nagyságú robotok lesznek és az emberi szem úgy látja majd, hogy folyékony pedig csak kis kockák csúszkálnak egymáson.
"...Mitől lesz élethű a bőre? Hogy alakítja ki a ruhaszövetet. Nem-nem, barátom, ilyen sosem lesz..." ez sem teljesen igaz, mert pont a Star Trekkel kapcsolatban nyilatkozott egy tudós (amiben egy gép csak csinálja a kaját+innivalót semmiből) az is megvalósítható lesz, elméletben meg lehet csinálni, hisz minden ami létezik ugyanabból a részecskékből épül fel, tehát ha mondjuk 100-500-10000 év múlva tudni fogják uralni a részecskéket a semmiből létre tudnak majd hozni dolgokat. Persze ezek már erős fikciók, de elméletben már most sok mindenre képes a tudomány, vagy az én általam említett folyékony robotok már most léteznek, itt csak idő és technika fejlődésének a kérdése, hogy legyenek "igaziak"!
Szóval olyan nincs, hogy soha!