63
  • Reg5
    Ezek is pont akkor akarják kaszálni mikor beindul az egész... Az első évad sztem elég harmatos volt, de a 2. nagyon tetszik!
  • sandor8206
    ez csak poén voltkellett
  • sandor8206
    amúgy ironikus, hogy a folyékony fém robottal bajod van, de az időutazással semmi:-D
  • Silenzio
    Igazad van :) Bevallom, nem követem figyelemmel a legújabb tudományos áttöréseket, akkor módosítom: valószínűtlennek tűnik a figura. Bár először így is fogalmaztam meg. Nos, hacsak úgy 50 éven belül nem találják meg az örök élet titkát, ez már engem nem érint.
  • sandor8206
    "...Hol van az idegközpontja?.." az a baj a biológiai életformát veszed alapul, nem kell egy központ, minden robotnak külön központja van de ezek összedolgoznak. Ezzel a problémával egy másik programozó tudós csapat foglalkozik, vagy elég az egyik robotba a központ az vezérli a többit stb.
    "...Mitől lesz élethű a bőre? Hogy alakítja ki a ruhaszövetet. Nem-nem, barátom, ilyen sosem lesz. .." ezek most lehet fikciók de lehet egyszer minden meg lehet majd csinálni, lehet 500 év múlva, de olyat mondani, hogy ostobaság az az ostobaság, hisz a nap kering a föld körül hisz az univerzum középpontja:-D

"...Folyékony robotokról még nem hallottam, nanorobotokról igen, ami végtére ugyanaz..." nem nem ugyanaz, amit én írtam hogy létezik azok egy 20-20 cm-es kocka robotok amik egymáshoz képest mágnesesen kapcsolódnak és a oldalak mentén mozognak egymáson és nincs központi agyuk, kommunikálnak egymással csak még több milliós db egységeknél nagyon bonyolult lesz a dolog, ahogy említettem ezen programozók és matematikusok dolgoznak(itt a biológiát veszik alapul tanulmányozzák pl: méheket stb hogyan működnek együtt.) +akkor lesz folyékony ha mikro nagyságú robotok lesznek és az emberi szem úgy látja majd, hogy folyékony pedig csak kis kockák csúszkálnak egymáson.
    "...Mitől lesz élethű a bőre? Hogy alakítja ki a ruhaszövetet. Nem-nem, barátom, ilyen sosem lesz..." ez sem teljesen igaz, mert pont a Star Trekkel kapcsolatban nyilatkozott egy tudós (amiben egy gép csak csinálja a kaját+innivalót semmiből) az is megvalósítható lesz, elméletben meg lehet csinálni, hisz minden ami létezik ugyanabból a részecskékből épül fel, tehát ha mondjuk 100-500-10000 év múlva tudni fogják uralni a részecskéket a semmiből létre tudnak majd hozni dolgokat. Persze ezek már erős fikciók, de elméletben már most sok mindenre képes a tudomány, vagy az én általam említett folyékony robotok már most léteznek, itt csak idő és technika fejlődésének a kérdése, hogy legyenek "igaziak"!
    Szóval olyan nincs, hogy soha!
  • JTBM
    Szerintem nem jó ez a sorozat, lehetne sokkal jobb is.

De a prison brake még sokkal rosszabb...
    Szóval szvsz. nem kellene ezen a sorozaton elverni a pb bukdácsolását, az magától is úgy sz*r, ahogy van...
  • Silenzio
    Na jó, egy filmsorozat alapvetően más dramaturgiai elemekkel operál, mint egy regény. Rohadt nehéz lenne átültetni és epizodikussá meg többszálúvá tenni.

Nem kell velem egyet érteni, de van pár dolog ami nagyon megfogott ebben a sorozatban. Ahogy beemelték szeptember 11-ét, és Sarah ennek a metaforájává teszi az Ítélet Napját. Igen, kissé erőltetett, hazafias, de ZSENIÁLIS, mert Sarah átutazza ezt az évet, és hidegzuhanyként éri, mennyire megváltozott az USA. Egy tényt kommunikál ezzel a sorozat, méghozzá elképesztő frappánsan.

Aztán: az utalások. Oppenheimer, a prágai Gólem... Egyszer részt vettem egy Blade Runner-kurzuson, és sorra vettük a tömegkultúra modern teremtésmítoszait a Frankeinsteintől, mert ez mindennek az alapja, itt jelenik meg talán először az emberi teremtés mint negatív fogalom. Látom rajta, hogy a sorozat írói műveltek, átvették az egész tematika történetét, a probléma alapjait.

Ami nem tetszett: a pilot. Az előre utazás gondolata, meg hogy a múltban építik meg az időgépet a bankban. Baromság. A pilot után rendesen összekapták magukat, többé-kevésbé elégedett vagyok a sorozattal. Ja igen, és utálom a T3-at. Összecsapott, sótlan, fantáziátlan film. A sorozat mérföldekkel jobb, ha látványban nem is.
  • berserk87
    Én is nagy rajongója vagyok a terminátor filmeknek, de ez a sorozat meggyalázza a filmeket. Nekem a 3. rész se tetszett már. Nem volt rossz film, de a 2-höz képest nagyon gyenge. Meg azt nem értem miért nem találnak ki valami eredetit. Olvastam Terminátoros regényeket és azokban sokkal több fantázia és ötlet van mint ezekben.
  • Silenzio
    Sajnos lehet hogy így van. Amúgy meglehet, pánikkeltés az egész. A Prison Break már évek óta nincs az élvonalban, mégis fut. A Firefly értelmetlen buktája után szinte percenként farkast kiáltanak, ha a Fox-ról van szó.

Folyékony robotokról még nem hallottam, nanorobotokról igen, ami végtére ugyanaz. De -már megbocsáss- amire egy egysejtű, egy primitív létforma képes, az már nem működik egy bonyolultabb felépítésben, mondjuk egy emlősnél. Hol van az idegközpontja? Hová kerül, ha új alakot vesz fel? Mitől lesz élethű a bőre? Hogy alakítja ki a ruhaszövetet. Nem-nem, barátom, ilyen sosem lesz. Csak azért került bele a T2-be, mert digitálisan meg lehetett csinálni, és akkoriban mindenki a csodájára járt.
  • sandor8206
    azért A.Vajna nagy kópé pont akkor adta el a sorozatot amikor hanyatlani kezd:-D
  • Silenzio
    Nethyrrea: Szerintem egyszerűen nem veszed a fáradságot, hogy utána gondolj amit látsz. Amit itt leírtál az annyira torz és annyira rohadtul nem erről szól a dolog, hogy már-már azt hiszem, viccelsz.

Milyen személyiségzavaros terminátorcsaj? Láttad te a Ghost in the Shellt? Ismered a Blade Runnert vagy akár az A.I.-t? Mindegyik filozófiai oldalról közelít, hol a határa az intelligenciának és hol kezdődik az emberség? Lehetnek-e a gépeknek érzései? Már a T2-ben ott volt a T-800, aki egyre emberibbé vált, akkor még azt gondoltam, az érzelgős végkifejlet nem illik az első film slasher-sci-fi világába.
    A sorozat viszont elég jól kezdi kibontani a lehetőségeket, hogy megértsük, mi is lehet egy gép fejében. Nem egy Blade Runner, de legalább fejlődött a filmekhez képest, ahol nem volt lehetőség hosszú karakterábrázolásra. Ha neked csak posztapokaliptikus háborúsdi kell vagy sci-fi horror, nézd a trilógiát! De attól még a sorozat nem lett rosszabb, és végképp nem céltalan.
    John problémás volt a T2-ben is, szarik a világba a T3-ban, ha nem tűnt volna fel (szóval ez elég szar érv, már megbocsáss), egyszerűen kamaszodik a sorozatban, és kissé megviselte hogy egy beszivárgó AI-ja szerelmet vallott neki, nomeg hogy meg kell mentenie a rohadt emberiséget, amit nem is igazán ismer, mert folyamatosan bújkál meg rejtőzködik. Nincs normális élete, ettől bárki bekattanna. A válasza teljesen érthető reakció, begubózik. Ha ezzel vitába szállsz, nézzél James Bondot baszki, az igazi cselekvő hős, nincsenek kétségei. De attól még erre sem lehet mondani, hogy szar.

Sarah Connor meg nekem sokkal jobban tetszik, mint a filmekben, lágyabb, misztikusabb, elfojtja a kétségeit, a félelmét. Nagyon szeretem ezt az alakítást, ezt az új Sarah Connort. Persze ez már végképp szubjektív.

A likvid ribanc meg telitalálat, és nagyon úgy tűnik, hogy freelancer, nem az emberiség elpusztítása a célja (ahogy Cameron utalt is rá a legutóbb, nem mindegyik robot akarja az emberek vesztét). Lehet, hogy továbblépett egy szinttel, sokkal érdekesebb dolgok foglalkoztatják, mint a háborúsdi az organikusakkal. Gondolj bele, ebből még valami sokkal jobb is kisülhet, mint a trilógiában. Vagy rosszabb. De egyelőre semmi okom nincs temetni az egészet.
  • sandor8206
    a folyékony fém robot már most "létezik" megcsinálták, fizikálisan is! Egy amerikai-indiai fószer megcsinálta (talán az is a cég neve mint a T2-ben),csak hogy teljesen olyan legyen mint a filmben még fejlődni kell a technikának, hogy minél kisebb robotokat tudjanak készíteni. De hangsúlyozom már elméletben és a mostani technikai tudásunkhoz képest már létezik a folyékony robot, szóval 100-200 év és lesznek!
  • kukacS3K
    ezek az amerikaiak szánalmasak, tényleg azon múlik egy sorozat hogy az előtte lévő után hányan maradnak ott? úristen szerintem egy átlag amerikai beül a tv elé pontban 8kor és úgy nézi a sorozatokat hogyha valami nem tetszik neki akkor elmegy aludni
  • Nethyrrea
    mélyebb? értelmesebb?

nemtom melyik a rosszabb, a személyiségzavaros terminátorcsaj, az épp "szarok a világba" hangulatú john, az éppen nemtudjuk holvan sima terminátor, vagy a magánakciózó higanynéni.

mintha az írók belefostak volna mindent kb a mozifilmekből, aztán ami épp eszükbejutott ezekből a snittekből abból kreáltak valamit. céltalan, üres részek, amiből még a halvány gondolata se sejlik annak hogy ez a sorozat hogy köthetné össze a 2 és 3 mozifilmeket.
  • Silenzio
    Az előző hozzászólásból kihagytam egy fontos dolgot: az apáskodó, sértődős terminátor természetesen a 2. epizódra vonatkozik. Mellesleg szintén az egyetlen, ami az elkerülhetetlen jövő elkerülésével játszadozik -ezáltal paradoxont állítva fel, ha a T800-as segít megakadályozni az Ítélet Napját, hogy is keletkezik ő maga? :S Továbbá a 2. részben található a hátborzongató de abszolúte valószínűtlen T1000-es, ami minden realitásnak és józan észnek ellent mond. A T2 már eleve vadhajtás volt, nemde?
  • Silenzio
    Még így is mélyebb és értelmesebb tud maradni, mint a Disney-szagú (az apáskodó, sértődős terminátor) vagy a sótlan és gyenge 3. epizód. Abszolúte nincs igazatok. Igaz, eltértek a főszáltól, és kissé unom már a kilógó epizódokat, de a legutóbbi például igen jó volt, a Ghost in the Shell és a Blade Runner keveréke. Szóval, hátrább az agarakkal és elég a "törölni, de izibe" jellegű hozzászólásokból, mert egyeseknek (lehet az értelmesebbjének?) még tetszik. Kárt végképp nem okoz, a 3. rész az, amit el kéne felejteni. Csak egy apróság: már a Terminátor-saga atyja, James Cameron is közre működik a sorozatban, ez a 3. rész esetében nem történt meg. Ez azért jelent valamit.
  • winnie
    nem lehet más időpontba rakni, nincs olyan időpont, ahol erősebb lenne és nem egy még jobbtól venné el a helyet.
  • Xabinho87
    Nem örülnék, ha a Prison Break kárára menne a sorozat! Szerintem is más időpontba kellene rakni, mert mindkettőt szeretem.:)
  • xido
    tegyék akkor más időpontba az ostobák,vagy cseréljenek sorrendet és aki PB-t néz,talán ott ragad a TSCC-re is...
  • winnie
    mi visz arra az embert, hogy nem nagy szám sorozatokat nézzen. de sok időd van...
  • bmw
    Hat igen, az elso sem volt vmi nagy szam, de ez a 2, evad egy rakas ...
  • Kandurex
    nem szívesen mondom, mert hatalmas terminátor rajongó vagyok, de ez tényleg le kell állítani mielőtt nagyobb kárt csinálnak
  • Kelta
    Teljesen jogos lenne, az utobbi részekkel annyira elszakadtak az eredeti történetszáltol, hogy ihaj :)
    tele marhaságokkal,és logikátlan történetvezetéssel, és ennyi nyálat..ehh amcsi :)
    szoval törölni de izibe:)