• Silenzio
    Nethyrrea: Szerintem egyszerűen nem veszed a fáradságot, hogy utána gondolj amit látsz. Amit itt leírtál az annyira torz és annyira rohadtul nem erről szól a dolog, hogy már-már azt hiszem, viccelsz.

Milyen személyiségzavaros terminátorcsaj? Láttad te a Ghost in the Shellt? Ismered a Blade Runnert vagy akár az A.I.-t? Mindegyik filozófiai oldalról közelít, hol a határa az intelligenciának és hol kezdődik az emberség? Lehetnek-e a gépeknek érzései? Már a T2-ben ott volt a T-800, aki egyre emberibbé vált, akkor még azt gondoltam, az érzelgős végkifejlet nem illik az első film slasher-sci-fi világába.
    A sorozat viszont elég jól kezdi kibontani a lehetőségeket, hogy megértsük, mi is lehet egy gép fejében. Nem egy Blade Runner, de legalább fejlődött a filmekhez képest, ahol nem volt lehetőség hosszú karakterábrázolásra. Ha neked csak posztapokaliptikus háborúsdi kell vagy sci-fi horror, nézd a trilógiát! De attól még a sorozat nem lett rosszabb, és végképp nem céltalan.
    John problémás volt a T2-ben is, szarik a világba a T3-ban, ha nem tűnt volna fel (szóval ez elég szar érv, már megbocsáss), egyszerűen kamaszodik a sorozatban, és kissé megviselte hogy egy beszivárgó AI-ja szerelmet vallott neki, nomeg hogy meg kell mentenie a rohadt emberiséget, amit nem is igazán ismer, mert folyamatosan bújkál meg rejtőzködik. Nincs normális élete, ettől bárki bekattanna. A válasza teljesen érthető reakció, begubózik. Ha ezzel vitába szállsz, nézzél James Bondot baszki, az igazi cselekvő hős, nincsenek kétségei. De attól még erre sem lehet mondani, hogy szar.

Sarah Connor meg nekem sokkal jobban tetszik, mint a filmekben, lágyabb, misztikusabb, elfojtja a kétségeit, a félelmét. Nagyon szeretem ezt az alakítást, ezt az új Sarah Connort. Persze ez már végképp szubjektív.

A likvid ribanc meg telitalálat, és nagyon úgy tűnik, hogy freelancer, nem az emberiség elpusztítása a célja (ahogy Cameron utalt is rá a legutóbb, nem mindegyik robot akarja az emberek vesztét). Lehet, hogy továbblépett egy szinttel, sokkal érdekesebb dolgok foglalkoztatják, mint a háborúsdi az organikusakkal. Gondolj bele, ebből még valami sokkal jobb is kisülhet, mint a trilógiában. Vagy rosszabb. De egyelőre semmi okom nincs temetni az egészet.