Valóban nem a világ legjobb játéka. Még kiforratlan így magában, az űrfázisban nagyon sok dolgot kell a nyakadba venni egyedül, tény hogy nincs meg az a stratégiai mélység mint egy akármilyen másik stratégiában, kevés egységtípus van, kevés stratégiai lehetőség van, és még sorolhatnám.
DE! És ez egy nagy de. Ha fogékony vagy az ilyesmire, mégpedig úgy tűnik elég kevés ember fogékony rá itt, akkor hihetetlen módon el tud varázsolni a világ.
Ami miatt engem elkapott a játék:
-Az evolúció. Lehet hogy elnagyolt, de mire az űrfázisba érek mindig elkap, hogy ezt mind én csináltam. A zeppelineket amik röpködnek szanaszét, a kiscsávókat lent a kolóniáimon, magukat az épületeket. MEg lenézek a bolygóra és néha előjön hogy ja, itt menekültem az elől az óriás mókus elől ami terrorizálta a völgyet. És ez nagyon jó érzés.
-A néhol nagyon gyerekes humor.
- Az editorok, és a megosztás lehetősége. Tényleg bármit meg lehet csinálni a játékban, csak akarni kell. És adni is legalább olyan jó mint kapni. Nagyon jó érzés ha egy olyan ember megdícséri a munkád, akinek a cuccait távolról már hetek óta csodáltad, hogy ilyenekre sosem leszek képes.
-A content bejutása a játékba. Ez az első ponthoz kapcsolódik, de hatalmas élmény amikor összefutsz az űrben a Hutt birodalommal, és Jabba megkér egy szívességre, vagy lényfázisban egy csapat mókust látsz amint épp levadásznak egy lábakon járó cápát.
-És mindezt ami összeköti, az eredetisége. Lehet hogy fázisonként már találkoztunk ezekkel az elemekkel, de melyik másik játékban működött mindez egyszerre?
Ezen egyszerű okok miatt engem teljesen levett a lábamról. Még közel sem tökéletes a játék de van benne egy olyan báj amivel utoljára a Black&White felinstallálása után találkoztam. Remélhetőleg megjelennek hozzá kiegészítések amik komplexebbé teszik a játékot, és kijavítják a hibákat, de már most is egy piszok jó, nagyon eredeti játékkal állunk szemben.