• kvp
    #45
    "Mármint kínai tartományokat? Fegyvert becsempészni egy kommnista államba elég vicces, számomra nehezen elképzelhető."

    Az ujgurok es tibet egy sivatag szelen vannak. Egy lakatlan sivatagon at viszonylag konnyu feladat barmit bevinni, nem beszelve a kornyezo allamok biztonsagi szintjerol.

    "1. Minek kell Tajvaba atomfegyver? Semmi értelme. Se politikailag, se technikailag. Atomfegyvert soha senki nem adott át nem atomhatalom államnak."

    Japanbol nem er oda idoben a segitseg. Egyebkent meg mi sem kaptunk atomfegyvereket, csak hozza valo rovidhatotavolsagu raketakat. A fejeket a szovjetek oriztek itt magyarorszagon. A tajvaniak is igy kaptak a fegyvereket. A leszallitott raketak jo resze ugyanis hagyomanyos robbanotoltettel nem tul hatasos, viszont eredetileg atomtoltethez fejlesztettek ki oket.

    "2. A US NAVY hajóin és tengóin, repülőgépein van elég ha kell 100% jenki ellenőrzés alatt. Minek kell Tajvanba?"

    Hivatalosan nem allomasozhatnak helyben, legkevesbe a szorosban a szarazfold es a sziget kozott. Amire odaernenek a helyszinre a kinaiak mar regen partra is szalltak.

    "3. Mindig is állomásozott US NAVY rephordozó (és nem anyahajó) japánban, csak az politikai okból nem nukleáirs meghajtású volt. Jelenleg ez nem lehetséges, mert már nincs olyan emlékeim szerint."

    Kivonnak egyet, odakuldenek kettot. Ez fejlesztesnek tunik. Es mindezt teszik ugy, hogy japannak nincs szuksege vedelemre. Mint azt a korabbi miniszterelnokuk mondta, japannak tobb tonna fegyverminosegu plutoniuma van raktaron. (az amerikaiak is oda hordjak jo ideje ujrafeldolgozasra a kiegett futoelemeiket, tehat nem csoda hogy osszegyult a szemet) Hozzavalo raketakat meg kaptak az usa-tol.

    "Azon lehet vitatkozni, mennyire tudatos a vezetők részéről ez a forgatókönyv, de tény hogy jobb mint egy még jobban differenciálódó Világ."

    A vezetok reszerol nem volt tudatos, csak a nagytokesek reszerol. A differencialt vilagrol meg csak annyit, hogy a vilagkommunizmusban lenne a legkisebb differencia, megsem tetszik az otlet senkinek.