Komolytalan#84
Szerintem a függőség definíciója az ami generálja itt a flamet. Definíció szerint ha valaki minden nap megiszik 1 pohár bort, az alkoholista, alkoholfüggő. Merthogy rendszeresen iszik. Más kérdés hogy szerintem az ég egyadta világon ezzel semmi baj sincs, és társadalmilag is teljesen elfogadott, hogy pl ebédhez vagy vacsorához 1 pohár bort igyon az ember. Lehet összességében még napi 2 pohár is összejön - máglyára vele.
Szóval alapvetően nem kell védekezni: aki valamit rendszeresen csinál, az függő. Más kérdés hogy a függőség nem káros egy bizonyos pontig. Az meg hogy ez a pont hol van az egyértelműen kiderül a következményekből. Pl ha a WoW függőség miatt az ember nem megy el szilveszterkor berúgni mint az albán szamár, mert a barátaival együtt ünnepel valamelyik fővárosban, és lövöldözi fel a tüzijátékokat, az szerintem nem baj. Még úgy érzem az se gond, ha nem gyúr emiatt napi 2-3 órát, hogy undorító sztereoidszörny váljon belőle, aki 30 évesen "váratlan szívelégtelenségben" hal meg. Akkor inkább a ropi és a chips, és haljon meg 98 évesen mint Churchill :-P
Ha viszont a családja szétesik emiatt, az már gond.
Szóval lehet itt kérem támadni a függőséget, csak ezzel egy a baj: ezzel azt támadjuk, hogy az ember életében rend legyen. Hiszen az, hogy bejár minden nap dolgozni/suliba az is egy k.rva nagy függőség, mert hát milyen már hogy az életéből napi 8-10 órát munkával b.sz el, ahelyett hogy a családjával foglalkozna/piálna a haverokkal/kokszolna az edzőteremben.