Rohamosan terjed az online függõség

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy javaslom a raidelést a függõség kezelésére.
Amikor raideltem, 1-kor mindíg vége volt. Mióta nem raidelek, megszaladtak az órák :)
A drogszaktudorok szoktak indokolni úgy (egyesek), hogy az, hogy az alkohol legális, az nem azt jelenti, hogy akkor a drogok is legyenek azok, mert elõször oldjuk meg azokat a problémákat, amik vannak.

Na akkor csokolom, wowfüggõséggel csak akkor foglalkozzunk, ha a pia és a kábszer problémák már megoldódtak, tartsuk be az érkezési sorrendet.

Amúgy a faszom az ilyenekbe, hogy: "Server restart in 1:00 minutes"

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

ja ezt még lefelejtettem mm hányan is ismerik az nget olvasgatom a hireket és sg hir ha megnézitek a listát
akkor az email között ott van a ADV Films ami kéri hogy törölje a másolatokat az NGE röl balbalbala és a response a levélre igy kezdi "Hello, my dear sir(s)!
We all like Evangelion a lot." :D ö is szereti az Neon Genesis Evangelion-t :D
:) nekem is megvan a wow de ha blizzard szerverén akarsz játszani akkor havonta fizetni kell nekik de anyit meg nem ér meg a játék ugyis p2p-vel szereztem be
ezért én kicsi magyar szerverre lépek fel játszani de a wow fügöség XD
nem láttátok ti még az NGE-t :D áh 2 nap alatt végignéztem :D de 2 honap kell mig feldolgozod XDDDDD NE nézétek meg mert leszoktok a wowrol egy ideig :D
az NGE nálam megelöz mindent wowot, harry pottert meg minden szart ami csk létezk (és nem lenézni az NGE-t mert egy szar anime elöször én is azt gondoltam róla de nge teljesen más higyétek el)
koschwarz
szerintem minden függõség ott kezd el káros lenni, amikor a normál családi és szociális kapcsolatok teljesen háttérbe szorulnak, és a létezés egyetlen értelme, célja, gondolata az a dolog lesz, a körül forog, amitõl függõ.

tehát ha valaki napi pl. 2 órát játszik vagy edz, azzal semmi baj, ha elõtte elvégezte a munkáját, a gyerekével is játszott, elmosogat, beszélget a feleséggel/barátnõvel, elmennek moziba, dugnak. utána lehet wowozni, akinek erre van gusztusa, akkor az még egy komoly hobbinak számít.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Szerintem a függõség definíciója az ami generálja itt a flamet. Definíció szerint ha valaki minden nap megiszik 1 pohár bort, az alkoholista, alkoholfüggõ. Merthogy rendszeresen iszik. Más kérdés hogy szerintem az ég egyadta világon ezzel semmi baj sincs, és társadalmilag is teljesen elfogadott, hogy pl ebédhez vagy vacsorához 1 pohár bort igyon az ember. Lehet összességében még napi 2 pohár is összejön - máglyára vele.
Szóval alapvetõen nem kell védekezni: aki valamit rendszeresen csinál, az függõ. Más kérdés hogy a függõség nem káros egy bizonyos pontig. Az meg hogy ez a pont hol van az egyértelmûen kiderül a következményekbõl. Pl ha a WoW függõség miatt az ember nem megy el szilveszterkor berúgni mint az albán szamár, mert a barátaival együtt ünnepel valamelyik fõvárosban, és lövöldözi fel a tüzijátékokat, az szerintem nem baj. Még úgy érzem az se gond, ha nem gyúr emiatt napi 2-3 órát, hogy undorító sztereoidszörny váljon belõle, aki 30 évesen "váratlan szívelégtelenségben" hal meg. Akkor inkább a ropi és a chips, és haljon meg 98 évesen mint Churchill :-P
Ha viszont a családja szétesik emiatt, az már gond.

Szóval lehet itt kérem támadni a függõséget, csak ezzel egy a baj: ezzel azt támadjuk, hogy az ember életében rend legyen. Hiszen az, hogy bejár minden nap dolgozni/suliba az is egy k.rva nagy függõség, mert hát milyen már hogy az életébõl napi 8-10 órát munkával b.sz el, ahelyett hogy a családjával foglalkozna/piálna a haverokkal/kokszolna az edzõteremben.
magus
szerinted nem olvastam el, és úgy írok? komolyan ennyi érv jutott eszedbe gondolom hatalmas agymunka hatására? tényleg? ennyi?

Én pl WoW-ozok, most éppen nincs accountom de ha úgy gondolom h játszanék egy kicsit akkor elõfizetek egy hónapra. Nem hiszem h az ilyen megjegyzéseket vakon a WoW-ra kéne korlátozni. Szerintem ez egy fasza kis játék el lehet vele szórakozni csak guildbe ne lépj be:D Akkor kezdõdnek a gondok ha mások döntik el h mennyit játsz.<#gunyos1>
Balumann
Te sem olvastad el a cikket. A cikk teljesen jó, olvasd el és te is rájössz.

magus
gratulálok, sg színvonal

írtsuk ki az mmo-kat, a készítõket dugjuk gázkamrába, a játékosokat vigyük el leszoktatótáborokba, ez a modernkori pestis, meneküljön mindenki, téged is elkap és nem ereszt

néha a blikk is hitelesebb mint az sg, sebaj

Balumann
Szerintem a többi mmo-t hamarabb meg lehet unni, mint a WoW -ot. A WoW készítõi viszont direkt erre mennek ki.
A cikk szerintem teljesen jó.

"A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." Azt mondja, hogy egyre többen válnak függõvé. Semmi általánosítás nincs. A más online tevékenységekbe meg bennevan a más MMO is.

A Marlboro -t felesleges lenne kiemelni, a WoW azért sokkal inkább kiemelendõ, más mmo-hoz képest.

Igen, csak a cikk elsõ mondata szerintem nagyon nem ok. Ez olyan, mintha úgy írta volna meg, hogy a "Marlboro, italozás és más kocsmai dolgok károsak az egészségre". A wowon kívül van pár másik mmo is, amitõl szintén lehet valaki függõ nem?

Those who wish to follow me I welcome with my hands

Balumann
Szerintem ez egyik sem jelenti azt, hogy mindenki aki wowozik az függõ. Az elsõ idézetben még ott is van, hogy "aki egesz nap a szamitogep elott bambul".
Nem 1-2 napra, hanem általánosságra kell érteni. Az nem baj szerintem, ha valaki néhányszor egész nap otthon van, és játszik/netezik. A probléma akkor van, amikor már semmi más nem érdekli igazán.
Mindenki tudja. De muszáj mindenkinek magára venni, aki wowozik, mert milyen hülyeség is ez, hogy ezzel foglalkoznak, mikor nem mindenki függõ.
Arról nem beszélve, hogy nem az SG cikkírója is csak annyiban foglalkozik ezzel, hogy megírja hírként... És szerintem teljesen jó. Csak hát nem foglalkozni kellene ezzel, hanem megoldani a problémát... és ugyan ez van a dohányzással és alkoholizmussal is. Igazából nem nagyon tesznek ellene.

Addíg szerintem nincsen probléma, amíg az ember a szabadidejétben játszik, netezik stb. A problémák akkor kezdõdnek, amikor valaki szándékosan rendezi úgy, hogy több szabad ideje legyen a dologra. Olyankor már ez a dolog befolyásolja az életét, ahol szerintem már függõségrõl lehet beszélni. Valóban igaz, hogy aki egész délután a tévét bámulja, vagy horgászik, semmivel nem feljebbvaló dolog, mintha valaki a monitort bámulja. Teljesen igaz, hogy leginkább az szúr szemet az embernek, hogy egy helyben ülsz. Viszont mégsem értem, hogy ha valakire azt mondják, hogy szenvedélyes horgász, miért pozitív dolog, és ha valakire azt, hogy szenvedélyes wow-os, akkor negatív? Ugyanúgy ülsz egy helyben, csak nem a pecabotot markolod, hanem az egeret.
Nyilván nem egészséges a számítógép elõtt görnyedni folyamatosan, de talán azt kellene megvizsgálni, hogy az a valaki miért teszi? Szerintem ha valaki azért ül a gép elõtt, mert nincs más dolga, akkor tegye. Én pl. utálok horgászni. Ha áramszünet van, akkor sem megyek pecázni. Ha éppen lenne más dolga is, de inkább mégis ül a gép elõtt, az rossz. Nyilván ezért vannak azok a hosszú felvételi tesztek a kezelés elõtt, hogy kivizsgálják, hogy tényleg függõ az illetõ, vagy csak idõmilliomos?

kocka módon tolom a wow-t, bevallom jól érzem magam amikor játszom, raid, aréna, guild minden más ami ezzel jár.
Nekem ez a kikapcsolódás,valaki horgászi, valaki kocsmázik, meccsre jár, barkácsol, meg egyéb dolgokat csinál. Én ezt, miután ezt otthon üzi az ember, igy a többiek -ti. feleség, barátnõ, szülõk, éppen ki - könnyebben rámondják, hogy függõ (kivéve, ha a többieknek is hasonló a szórakozásuk), egyszerûen azért mert szemelõtt van, én ezt tapasztalom.
Érdekes módon, aki tv ik, ül a barom és kevésbé barom sorozatok elõtt, ne adj isten úgy tévézik, hogy összevissza kapcsolgat, s bámulja 3-4 órán át, arról kevesebben nyilatkoznak.
Pedig jelen esetben a wow pl. aktiv szórakozás, még a tv bámulása nem az.
Függõség, naná, hiszen pl. a wow esetében a progressziv dolgokról szól az egész, lehet persze kényelmeskedni, de én pl. ha csinálok valamit szeretem normálisan, jól csinálni, hogy legyen valami eredménye.
Társaság itt is vegyes, mint pl. egy munkahelyen, itt is eredményeket felmutatni, alkalmazkodni, kompromisszumokra jutni - itt a guildben levõ ténykedésre gondolok elsõsorban - egy nagy különbség van, a bénák, motiválatlanok, idióták hamar kihullanak - ki a bánat akar olyannal raidelni, aki nem látja el a feladatát - még egy munkahelyen nem igy van, vagy én dolgozom rossz helyen:)

Sajnos, dolgozni is kell, nem árt a családdal is foglalkozni, igy az igazi HC kockulástól én messze vagyok, pedig kiprobálnám, de mégsem teszem.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

Ebben egyetértünk. De szerintem olyat itt nem írt senki, hogy napi 12 órát játszom, de nem függõ.

Egyébként a véleményem az egész írásról: igencsak jó húzás az sg-tõl, olvasottság tekintetében, hogy ilyen cikket ír. Ha egy cikkben együtt olvasható, hogy "world of warcraft" és "függõ", máris ugrik a nép. Ugyanilyen hálás téma a konzol-pc, vista-xp vagy hasonló viták szítása bizonyos cikkekben. Vagy az örök favorit, hogy beraknak egy fényképet valami média-balfaszról (legutóbb Balázs) aki vigyorog a kezében a csúcsszuper trendi okostelefonnal, máris ott az iphone-nem iphone vita. :)

"Jatszani neha jo, de aki egesz nap a szamitogep elott bambul az egy idiota. Huzzatok ki a valo vilagba, menjetek le a terembe edzeni ti gyokerek, mert elsorvadtok. Foglalkoznatok inkabb komolyabb dologgal. Nem veszitek eszre hogy ez mar luzerseg? Ez a buzi wowosoknak szol. :))" (15ös)
"A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." (a cikk elsõ mondata)
Mi ez, ha nem általánosítás? Talán ha úgy fogalmazta volna: "a MMO, a chatelés..." vagy egyszerûen, hogy: "Az online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte". Ezzel szerintem igencsak feladta a labdát a (wow)=(függõ kocka) hívõknek.

Szerintem itt csak azok tagadják vehemensen az online és gépfüggõség létezését, veszélyeit, illetve mélységes szánalmát, akik maguk is online, illetve gépfüggõk. Ezzel a tagadással mentesítik magukat a tények alól, és hiszik el, hogy mindaz amit mûvelnek - és amit nem - az a világ legtermészetesebb dolga.

Sajnálatra méltó emberek ezek, akik kezelésre szorulnának. Szegények lassan kitalálják, hogy az a überalles ember, aki napi 8-10-12 órát rohad hobbiszerüen a gépe elött. Én sajnálom õket ezért a kicsavart, már-már elmebeteg gondolatvilágért.

www.gamedroid.hu

Balumann
Kicsit tanuljatok már meg értelmezni. Senki nem mondja, hogy aki wowozik az függõ, vagy kocka. Idézzétek már a cikkbõl, vagy valakinek a hozzászólásából (aki nem csak befirkantott valamit) ahol ezt mondják.
Vannak függõk. Ti nem vagytok azok. Nem kell magatokra venni csak azért, mert ti is játszotok azzal. Senki sem mondja, hogy mindenki az.

rigidus
> Rohamosan terjed az online függõség

A TV fuggosegrol mikor lesz cikk?

Egyetlen különbség talán az lehet, hogy egyesek szemében az, ha valaki a sportot viszi túlzásba (ez is ugyanannyira egészségtelen), az nem olyan bûn, mintha valaki a számítógépezést. Szándékosan nem wow, vagy inetrnet, mert olyanok mondják rá valakire, hogy onlinefüggõ, akiknek gõzük sincs arról, hogy egy számítógépet akár tanulásra, vagy munkára is lehet használni.

"a konditerem neked miért egybõl szteroidozás? :S
és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erõsebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs."

Ja, mert ha valaki wowozik, az egy hülye függõ kocka. Akkor a konditerem nekem egybõl szteroidozás. Az ûberkockák valóban csak a rohadt számok miatt csinálják, hogy "erõsebbek" legyenek, ugyanúgy ahogy az übergyúrógépek is ugyanezért a célért dolgoznak. De tényleg ne mondd már, hogy nem veszed észre a hasonlóságot a két példa között. Mind a két esetben egy "beteg" emberrõl beszélünk. Elárulom, én is járok konditerembe, és wowozok is. Mindkét esetben találkozom normális emberekkel, és hülye függõkkel is, ezért tartom bosszantónak az általánosítást.

Narxis
Ezt észrevettem magamon is, függõ vagyok, így jártam.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

vagy épp nem minden nap más nö-vel fekszik le mer manapság ez a menö!Én elfogadom a melegeket és elfogadom ha valaki emo és ha valaki kocka a saját életét bassza el itt a kellö felvilágosítás a lényeg és a kapcsolatok na meg a napi trend!emo-sok azért vannak mert sok hülye tv diva ezt mutatja be mész boltba (reklám new yorker) emo cuccok hát ha már más nincs akkor vegyünk azt hamár ez van nézzzünk ki ugy mint az emosok és hamár mindenki emos legyünk mi is azok!ha valaki nagyobb társasága kondyzik éjjel nappal kreatinon él az valszeg ugyanabba fog belecsapodni!Ha neki kockák az ismerösei akkor valszeg rákap egy mmo ra pl wow és aazzal kapcsolodik ki! a lényeg az az h ez egy irdattlan hülyeség a tv-a hirado söt már lassan minden blog forum arra buzdít vagy épp ellenkezik bizonyos elvekkel!Ez az egész egy rakás ...mert etetik az embereket és sajnos a mai ember nagyon is könyen rávehetö mindenre!nem tagadom én is!Nekem ez a véleményem!bocs h hoszu lett!:D

Na jo akkor kezdjük ezek szerint én kocka vagyok!nyári szünet van!kockulok mint állat huzom a karijamat és hol ezzel a baj?Nálam ez ugy van pl hétfö melozok hazamegyek 5-6 fele hajnal 3-4 ig a gép elött ülök szivom a cigim aztán lefekszek aludni,felekeel kb 13-14 ora felé!!(esetenként késöbb)aztán felhívom haveromat h menyünk baszzunk be csajozzunk zuzzunk le partyzni valamelyik clubba szintén 4-5 ig ott baszom a rezet halál részegen hazajutok alszok!másnap felkelek felhívom az éppen akkora csajt akivel smároltam vagy flörtöltem clubba áthívom elmegyek hozzá elmegyünk szorakozni vidámpark strand vagy akármi jol érzem magam!Azátn hazamegyek felmek msn-re megnézem a népeket aztán megyek kockulni tovább 3-4 oráig aztán felkelek 12 ora felé elmek melozni és az egész fojtatodik!felborult a bio-ritmusom és?nyár van kikell használni minden idöt h szorakozz mmo-k is csak szorakozás azt tény h és nagyjábol mással nem foglalkozok csk wow al a gépen meg éppen akkori "csucskirály" fps-el!Ha kell nem dohányzok 1 hétig ha kell nem wowozok egy hétig és ha kell nem baszok be egy hétig nem hiányzik!De ha van rá idöm kedvem inkább nézek filmet wowozok bebaszok haverokkal szorakozok a hölgyekkel és egyéb JAJJDE elvont dolgokat csinálok amit egy szerintem norm ember csinál mondhattok kockának mondhattok alkesz nak mondhattok ku.va pecérnek de egyikse se igaz!Akármenyire hihetttlen az emberek 80% a akinek van lehetösége(anyagi) az internetezik akkor most mindenki függö amugy meg ez egy tipikus rasszista felfogás h kocka mert nem jár le kondyba vagy

Mivel itt már kezd vmiféle csoportterápia kialakulni, így hát bevallom, én is napi 8 órát töltök el legalább a gép elõtt:)
azért csinálom, mert szórakoztat, kellemesen el tudom tölteni az idõt...mert sok a szabadidõm:)

\"Ha az emlõsök, akiktõl származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekbõl, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"

Ez a világ rendje, nem kell parázni.
Balumann
Nahát, a szokásos vélemények ezzel kapcsolatban. Csak pár mondat ehhez.
1. Valaki még mindig nem érti érdekes módon, hogy egész nap/este (vagy túl sokat) a gép elõtt ülni egészségtelen, fõleg egy fejlõdésben lévõ testnek. A túl sok természetesen relatív, attól függ, hogy mit csinál más idõben (ha csak tv-zni hagyja abba 1 órára az más, mintha eesetleg kimegy focizni 1 órát ^^).
2. A dohányzás, alkoholizmus is hasonló, az is egyfajta "menekvés" a való világból. Lehet, hogy egészségi szempontból rosszabb és másmilyen a dohányzás, viszont az a kapcsolatokat talán még jobban erõsíti, kimész valakivel elszívni cigit, közben beszélgettek, stb...
3. A WoW, készítõi is ugyan úgy felelõsek a függõségért, mondhatni a céljuk is ez volt. De ha jól nevelnek valakit, és oda is figyelnek rá, akkor nem lesz függõ valaki.
Természetesen a környezettõl, ismerõsöktõl is függ, hogy ki az aki inkább a számítógépes világba menekül.

4. Általánosítani tényleg felesleges. Legtöbben tényleg csak azért játszanak/neteznek, mert szeretnek. Én is sokat netezek/játszok, mégis például amíg 1 hétig Horvátországban voltam, nem hiányzott egyáltalán.

Az ilyen függõségek egyébként csökkenthetõek lennének, ha oda figyelnénk egymásra is, fõleg rokonainkra. És nem arról van szó, hogy meg kell mondani mit csináljon, hanem nem hagyni, hogy éjjel-nappal gép elõtt üljön. És ez minden függõségre igaz. A játékot nem fogják betiltani, sõt inkább újabb ilyeneket fognak kiadni, a világ meg egyre kegyetlenebb körülöttünk.
Ha ilyenek mellett is csak elmegyünk így, hogy "mindenki azt csinál amit akar", meg "mi közünk hozzá", akkor csak egyre rosszabb lesz minden. Akár hülyének nézitek azt aki ezzel foglalkozik + engem, akár nem... ^^

A WoW -al kapcsolatban meg annyi, hogy én is játszottam egy kis ideig. Én is azért hagytam abba, mert túl sok idõt igényel. Nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb, de egy FPS játékkal játszani, jófej emberkékkel sokkal jobb szerintem, mint egy ilyen online szerepjáték. Hamachi nagyon hasznos ilyenkor, hogy egy jó kis csapatot lehessen összehozni, szinte mind1 hogy melyik játékban.

azért a te hasonlatod sem helytálló :)
És kimondta hogy nem káros az ha valaki a gép elõtt döglik napi sok sok órát és csak a karját rángatja? Van aki szerint az auto is káros szenvedély :D.
De most ne vitatkozzunk, csak hát a kakis példa :D az azért lol :D:D

http://kismalac.net/malacka/mic/Huligan

Sippie
húzzanak eddzeni hogy olyan "okosak" legyenek mint te? Ajjajjj
amugy nem is ismerem konkrétan a WoWot , de régebben rengeteget Jedi Academy-ztem a neten Siege és FFA szobákban.

Ki nem szarja le a Visztát?

Egy alapvetõ, óriási különbséget elfelejtessz, ami miatt nem is lehet egy kategriába sorolni, de még csak egy napon se lehet említeni a dohányzást és a játékot. Míg a dohányzás egy KÁROS szenvedély, addig a játéknak semmiféle káros hatása vagy következménye nincsen. A játékról leszokni, csak azért mert valakinek nem tetszik (mert tkp. az egy idijóta) olyan mintha a kakálásról akarnál leszokni azért mert büdös.

Ki nem szarja le a Visztát?

Én olvastam azt a cikket, és már akkor is kifejtettem a véleményem, hogy ez egy szar teszt.

Ugyanis sehol nincs olyan válasz, hogy soha.
Az eredmény még a legjobb esetben is az:

Átlagos online felhasználó vagy. Lehet hogy sok idõt töltesz online, de tudod kotrollálni.

Ez alapból hibás. Ugyanis a teszt szerint senki nem netezik átlagosnál kevesebbet. Na azt hogyan? :) Ráadásul alapból feltételezi, hogy sokat lógsz neten.

Már korábban is írtam az a legnagyobb probléma, hogy sokan egyáltalán nem ismerik az online közösségeket és a hírekben bemondott hülyék alapján általánosítanak.

Frosty01: Csak hogy maradjak a példádnál. A hülye gyúrók is csak egy rohadt szám miatt járnak terembe. Ez a szám a bicepsz méret. Ahogy minden WoW/Online játékos függõ, úgy minden kondizós szteroidozik.
Lásd 23-as hozzászólásom.
Jah... És ha tudsz angolul, akk itt egy teszt...
Nos... olvasom itt a sok hsz-t, és látom nem vágjátok a lényeget.
Nem az számít, hogy játszasz-e meló után pár órát, vagy amikor van némi szabadidöd. Emlékeztem rá, hogy volt itt az sg-n régebben is egy hasonló cikk, ezt találtam benne, olvassátok át figyelmesen, és legalább magatoknak válaszoljatok õszintén a kérdésekre:

- Bele tudsz feledkezni teljesen az internetezésbe?
- Egyre több idõt kell eltöltened ahhoz a neten, hogy elégedett legyél?
- Többször próbáltad már sikertelenül kontrollálni a netezésre fordított idõt, visszavenni kicsit vagy teljesen abbahagyni?
- Nyugtalan, szeszélyes, depressziós, ingerlékeny vagy, mikor megpróbálsz kevesebbet netezni?
- Több idõt töltesz online, mint amennyit eredetileg terveztél?
- Veszélyeztetted vagy kockáztattad már valamilyen kapcsolatodat, munkádat, tanulmányaidat, karrieredet az internet/online játék miatt?
- Hazudtál már családtagjaidnak, kezelõorvosnak vagy bárkinek, hogy elrejtsd a netes léted kiterjedtségét?
- Az online világba menekülsz-e a problémáid elõl?

További szép napot! Megyek SA:MP-ozni...XD
Frosty01
a konditerem neked miért egybõl szteroidozás? :S
és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erõsebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs.

practitioner of the forbidden arts of death

Háát egy antifaces videóból kivett aranyköpésnek szerinted mennyi tárgyalóértéke van? :) De tegyük fel, hogy ez egy nagy bölcsesség. Napokat kinlódsz könditeremben csak hogy a bicepszméreted 1 centivel növeld. Éveket edzel keményen, hogy gyorsabb legyél mint egy versenyzõtársad, éveket töltesz az iskolapadban, csak hogy egy kicsit többet tudj. Minek fest valaki képet, hisz az csak egy csomó festék bizonyos rendezettséggel felhordva, vagy minek csinálsz zenét, hisz az csak zaj, amiben van logika. Most akkor mondd meg, ezeknek több értelme van így? Hát nem. Azért csinálod, mert szebb akarsz lenni, vagy okosabb, vagy egyszerûen csak szórakozásra, szórakoztatásra vágysz.
Az ilyen hozzászólások úgy feldühítenek. komolyan titeket mi tenne boldoggá? Dolgozzon az ember napi 8 órát, utána meg csak sportoljon, meg csak növényeket zabáljon, hogy pár évíg tovább húzza a mókuskerékben? Tõlem bárki megrohadhat a gép elõtt, vagy a konditeremben, vagy akárhol, õ dolga, mindaddíg, amíg nem az én adómból kezelik az elmebaját, vagy azt, hogy a szteroidoktól szétszarta a szervezetét.

Van a youtubeon egy videó ( http://www.youtube.com/watch?v=YQ-3gr80M-s ) amiben van egy mondat kb így hangzik "napokat ülsz a gép elõtt , hogy egy számot növelj" na ha ezt megértik az emberek akkor pik-pak kiszállnak (remélhetõleg) a játékból.
Ajánlott irodalom: Herbert W. Franke -tõl Az Orchideák Bolygója címû könyv. Az 1961-ben kiadott szájensz fiksön elõrevetíti a most még kialakulóban lévõ és éppen ezért persze sokat vitatott társadalmi réteg jövõjét. Persze ennek alapja fejlett civilizáció megmaradása, ergó hány kocka fog a szívéhez kapni, mikor egy világgazdasági válság következtében elmegy a áram... <#crazya>

Én soha nem voltam egy nagy játékos, a wow-ot még látásból sem ismerem. Nem hiszem, hogy jó kifejezés lenne az online függõség. Nekem is volt egy idõszakom, mikor problémáim voltak és 12-16 órát ültem a gép elõtt. Nem online játszottam, hanem programoztam, csak úgy hobbiból, mert akkor nem kellett a problémákkal foglalkoznom. Bármi lehet ilyen pótcselekvés, pl repülõgép modellezés, vagy bármi, csak az nem ilyen trendi. Az igaz, hogy én is lenézem azt aki ennyit játszik, szerintem 95%-uk csökkent szellemi képességû retardált.
tommyknockers
Én szívesen lennék függõ, igazából nem érdekel senki, és semmi, csak a gond, hogy kõkeményen sz*r a gépem a WoW-ra <#rinya><#email><#nyes>

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."

Frosty01
én a mu onlinevel voltam hasonlóan mint most egyesek a wowval. családommal megromlott a kapcsolatom, haverok száma is hirtelen megcsappant... tudni kell a játékról hogy a max szint 400. 200ig még egész simán el lehet jutni 2 hónap alatt, napi 2-3 óra játékkal. utánna már csak bot-okkal lehet fejlõdni igazán, 300 felett pedig már 2-3 nap egy szint, 350 után 1hét, 370 után kb 2-3 hét egy szint. természetesen ha legálisan játszol, semmi hack programmal. nos, nekem majdnem ráment az életem :]
szerencsére megutáltam mocskosul, egy kalap alatt az összes mmorpg-t. néha még rámtör a dejó lenne játszani érzés, és ha engedek a kísértésnek és letöltöm, akkor max 2 nap alatt lelohad a lelkesedés, és már le is van törölve <#smile>
elkezdtem sportolni, kondizni, dolgozok néha, tanulok, bandázok. ha gép elé ülök, mostmár csak filmeket nézek meg, vagy esetleg 1-2 sorozatom aktuális epizódját sassolom meg, de már hála istennek nincs az hogy 2 napig tartó partykat szervezek, stb... :D
én is 1ik napról a másikra "gyógyultam ki" (helyesebben megjött az eszem) ebbõl az online játék függõségbõl. mostmár csak havi 2-3 órát játszok, van hogy még annyit sem. :)

practitioner of the forbidden arts of death

Az én értelmezésemben a függõség az az, amikor az illetõ nem is ismeri föl, hogy ennyit azért már nem kéne. Te beláttad ezt, és magad akaratából "letetted" a játékot. Most vagy nagyon erõs jellem vagy, vagy pedig nem voltál annyira függõ, mint azok, akik orvosi segítségre szorulnak.
Amit én írtam, azért írtam, mert én nem tartom magam erõs jellemnek, de azok a dolgok, amik miatt te játszottál sokat, engem nem tartottak a gép elõtt. Volt nekem is olyan idõszakom, amikor napi 4-5 órát csak kicsit wowoztam. De meguntam, már lecsengõben van a "láz". Éppen ezért gondolom, hogy nem voltam függõ, mert én szerintem nem láttam volna be a dolgot, és tovább megyek le a lejtõn.

Természetesen én is igy kezdtem. Csak egy kicsit nézek be, csak egy questet nyomok még le, csak egy kicsit ezt, csak egy kicsit azt. Van 10percem gyorsan megkérdezek valamit egy guildtárstól ha épp bent van. Fel voltam háborodva, hogyha megszoltak, hogy egész nap ott ülök. A végén már napi 5-6 órát csak egy kicsit wowoztam. Nem így kezdtem persze, ez már a folyamat vége volt....
De lehet, hogy az a szint qamit leírtam nem függõség még. Nem vagyok pszichologus, vagy addiktologus, hogy a kis akkori életemet szakértõ szemmel vizsgáljam. Én így visszanézve annak érzem.

bicajosblogom.blog.hu

Hober Mallow
Mi az hogy ezekben a játékokban az ember elérhet csomó mindent amit amúgy meg nem??Ekkora baromságot se halottam még,az ember a való életben is elérhet bármit,csak ott meg kell dolgozni érte,ezekben a játékokban meg nem,ráadásul ahoz hogy x szintû legyél csak segg kell,mert ülni kell,a tanuláshoz is,akkor ennyi erõvel ha tanulásra fordítanák azt az idõt akkor bármilyen pozíciót megszerezhetnének,az ûrhajóstól az atomfizikusig.....

HackThat INGYENES

Én nem tartom magamat "függõnek". Persze nyilván minden függõ így kezdi a mondókáját gondolom, de én mégsem érzem azt, hogy az lennék. Mégpedig azért, mert nem olyan indokokkal játszom (én is wowozok ), amilyeneket a magát függõnek elismerõ ember teszi. Sohasem azért ültem le játszani, hogy egy másik világba meneküljek, vagy egy másik közösségbe. Igazából a wow sem az "online lehetõség" miatt varázsolt el. Sõt igazából pont emiatt vagyok most úgy vele, hogy ha azt mondom, hogy 5 órát játszok vele egy héten (hétvégével együtt), akkor sokat mondok. Piszkosul zavart/zavar, hogy egy bizonyos idõ után nem lehet anélkül érvényesülni benne, hogy társaságban játszol. Nem szerettem, hogy idõhöz voltak kötve a raidek, így szinte sosem mentem. Egy idõ után ezért ellaposodott a játék, hiszen akik játszanak vele, azok tudják, hogy az, hogy pár fõ összejön egy kis játékra, nem mûködik. Alapesetben emiatt szerettem játszani korábban, hogy pár ismerõsömmel (korábbi személyes ismerõsök) játszottam, de miután kimerültek a lehetõségek, unalmassá vált.
Az, hogy valaki ideges, ha nem játszhat, szerintem nem a függõség jele. (legalábbis egy bizonyos határig) Az is ugyanúgy bosszant, ha nem olvashatok, nem nézhetek filmet, vagy nem szarhatok, akármi. :) Amikor "wow függõségem", ha volt is, alatt volt barátnõm. Õ folyton kifogásolta, hogy játszok. Mondjuk az õ szavára nem adok túlzottan, mert igazából õ mindent kifogásolt, ami velem kapcsolatos, pontosan ezért is lett "volt" barátnõ. :)
A legjobban dühít, hogy ha úgy aggatják rám a "függõ" szót, hogy gõzük sincs, hogy mit is csinálok. Ha mondjuk délután hatkor (kb ilyenkor érek haza) leülök a gép elé, és 11ig nyomom, akkor hülye függõ vagyok. De persze azalatt az 5 óra alatt megnézek egy filmet, megnézem az emailjeimet, válaszolok rájuk, dolgozok egy kicsit, mert napközben nem végeztem, elolvasom a híreket stb. azért már másképpen fest, mint annak, aki csak azt látja, hogy a gép elõtt görnyedek. Az biztos, hogy nem olyan egészséges, mint ha minden este sétálnék, de ez van. Ha ezt jelenti a függõség, akkor én is az vagyok. :)

Te inkább csak egyfajta Sztereotípiát állítottál fel :). Ha buzi lennél akkor a buzi társaidra írnád ezt :)

Oldal 1 / 2Következő →