Rohamosan terjed az online függõség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor raideltem, 1-kor mindíg vége volt. Mióta nem raidelek, megszaladtak az órák :)
Na akkor csokolom, wowfüggõséggel csak akkor foglalkozzunk, ha a pia és a kábszer problémák már megoldódtak, tartsuk be az érkezési sorrendet.
Amúgy a faszom az ilyenekbe, hogy: "Server restart in 1:00 minutes"
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
akkor az email között ott van a ADV Films ami kéri hogy törölje a másolatokat az NGE röl balbalbala és a response a levélre igy kezdi "Hello, my dear sir(s)!
We all like Evangelion a lot." :D ö is szereti az Neon Genesis Evangelion-t :D
ezért én kicsi magyar szerverre lépek fel játszani de a wow fügöség XD
nem láttátok ti még az NGE-t :D áh 2 nap alatt végignéztem :D de 2 honap kell mig feldolgozod XDDDDD NE nézétek meg mert leszoktok a wowrol egy ideig :D
az NGE nálam megelöz mindent wowot, harry pottert meg minden szart ami csk létezk (és nem lenézni az NGE-t mert egy szar anime elöször én is azt gondoltam róla de nge teljesen más higyétek el)
tehát ha valaki napi pl. 2 órát játszik vagy edz, azzal semmi baj, ha elõtte elvégezte a munkáját, a gyerekével is játszott, elmosogat, beszélget a feleséggel/barátnõvel, elmennek moziba, dugnak. utána lehet wowozni, akinek erre van gusztusa, akkor az még egy komoly hobbinak számít.
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Szóval alapvetõen nem kell védekezni: aki valamit rendszeresen csinál, az függõ. Más kérdés hogy a függõség nem káros egy bizonyos pontig. Az meg hogy ez a pont hol van az egyértelmûen kiderül a következményekbõl. Pl ha a WoW függõség miatt az ember nem megy el szilveszterkor berúgni mint az albán szamár, mert a barátaival együtt ünnepel valamelyik fõvárosban, és lövöldözi fel a tüzijátékokat, az szerintem nem baj. Még úgy érzem az se gond, ha nem gyúr emiatt napi 2-3 órát, hogy undorító sztereoidszörny váljon belõle, aki 30 évesen "váratlan szívelégtelenségben" hal meg. Akkor inkább a ropi és a chips, és haljon meg 98 évesen mint Churchill :-P
Ha viszont a családja szétesik emiatt, az már gond.
Szóval lehet itt kérem támadni a függõséget, csak ezzel egy a baj: ezzel azt támadjuk, hogy az ember életében rend legyen. Hiszen az, hogy bejár minden nap dolgozni/suliba az is egy k.rva nagy függõség, mert hát milyen már hogy az életébõl napi 8-10 órát munkával b.sz el, ahelyett hogy a családjával foglalkozna/piálna a haverokkal/kokszolna az edzõteremben.
írtsuk ki az mmo-kat, a készítõket dugjuk gázkamrába, a játékosokat vigyük el leszoktatótáborokba, ez a modernkori pestis, meneküljön mindenki, téged is elkap és nem ereszt
néha a blikk is hitelesebb mint az sg, sebaj
A cikk szerintem teljesen jó.
"A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." Azt mondja, hogy egyre többen válnak függõvé. Semmi általánosítás nincs. A más online tevékenységekbe meg bennevan a más MMO is.
A Marlboro -t felesleges lenne kiemelni, a WoW azért sokkal inkább kiemelendõ, más mmo-hoz képest.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Nem 1-2 napra, hanem általánosságra kell érteni. Az nem baj szerintem, ha valaki néhányszor egész nap otthon van, és játszik/netezik. A probléma akkor van, amikor már semmi más nem érdekli igazán.
Mindenki tudja. De muszáj mindenkinek magára venni, aki wowozik, mert milyen hülyeség is ez, hogy ezzel foglalkoznak, mikor nem mindenki függõ.
Arról nem beszélve, hogy nem az SG cikkírója is csak annyiban foglalkozik ezzel, hogy megírja hírként... És szerintem teljesen jó. Csak hát nem foglalkozni kellene ezzel, hanem megoldani a problémát... és ugyan ez van a dohányzással és alkoholizmussal is. Igazából nem nagyon tesznek ellene.
Nyilván nem egészséges a számítógép elõtt görnyedni folyamatosan, de talán azt kellene megvizsgálni, hogy az a valaki miért teszi? Szerintem ha valaki azért ül a gép elõtt, mert nincs más dolga, akkor tegye. Én pl. utálok horgászni. Ha áramszünet van, akkor sem megyek pecázni. Ha éppen lenne más dolga is, de inkább mégis ül a gép elõtt, az rossz. Nyilván ezért vannak azok a hosszú felvételi tesztek a kezelés elõtt, hogy kivizsgálják, hogy tényleg függõ az illetõ, vagy csak idõmilliomos?
Nekem ez a kikapcsolódás,valaki horgászi, valaki kocsmázik, meccsre jár, barkácsol, meg egyéb dolgokat csinál. Én ezt, miután ezt otthon üzi az ember, igy a többiek -ti. feleség, barátnõ, szülõk, éppen ki - könnyebben rámondják, hogy függõ (kivéve, ha a többieknek is hasonló a szórakozásuk), egyszerûen azért mert szemelõtt van, én ezt tapasztalom.
Érdekes módon, aki tv ik, ül a barom és kevésbé barom sorozatok elõtt, ne adj isten úgy tévézik, hogy összevissza kapcsolgat, s bámulja 3-4 órán át, arról kevesebben nyilatkoznak.
Pedig jelen esetben a wow pl. aktiv szórakozás, még a tv bámulása nem az.
Függõség, naná, hiszen pl. a wow esetében a progressziv dolgokról szól az egész, lehet persze kényelmeskedni, de én pl. ha csinálok valamit szeretem normálisan, jól csinálni, hogy legyen valami eredménye.
Társaság itt is vegyes, mint pl. egy munkahelyen, itt is eredményeket felmutatni, alkalmazkodni, kompromisszumokra jutni - itt a guildben levõ ténykedésre gondolok elsõsorban - egy nagy különbség van, a bénák, motiválatlanok, idióták hamar kihullanak - ki a bánat akar olyannal raidelni, aki nem látja el a feladatát - még egy munkahelyen nem igy van, vagy én dolgozom rossz helyen:)
Sajnos, dolgozni is kell, nem árt a családdal is foglalkozni, igy az igazi HC kockulástól én messze vagyok, pedig kiprobálnám, de mégsem teszem.
Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.
Egyébként a véleményem az egész írásról: igencsak jó húzás az sg-tõl, olvasottság tekintetében, hogy ilyen cikket ír. Ha egy cikkben együtt olvasható, hogy "world of warcraft" és "függõ", máris ugrik a nép. Ugyanilyen hálás téma a konzol-pc, vista-xp vagy hasonló viták szítása bizonyos cikkekben. Vagy az örök favorit, hogy beraknak egy fényképet valami média-balfaszról (legutóbb Balázs) aki vigyorog a kezében a csúcsszuper trendi okostelefonnal, máris ott az iphone-nem iphone vita. :)
"A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." (a cikk elsõ mondata)
Mi ez, ha nem általánosítás? Talán ha úgy fogalmazta volna: "a MMO, a chatelés..." vagy egyszerûen, hogy: "Az online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte". Ezzel szerintem igencsak feladta a labdát a (wow)=(függõ kocka) hívõknek.
Sajnálatra méltó emberek ezek, akik kezelésre szorulnának. Szegények lassan kitalálják, hogy az a überalles ember, aki napi 8-10-12 órát rohad hobbiszerüen a gépe elött. Én sajnálom õket ezért a kicsavart, már-már elmebeteg gondolatvilágért.
www.gamedroid.hu
Vannak függõk. Ti nem vagytok azok. Nem kell magatokra venni csak azért, mert ti is játszotok azzal. Senki sem mondja, hogy mindenki az.
és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erõsebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs."
Ja, mert ha valaki wowozik, az egy hülye függõ kocka. Akkor a konditerem nekem egybõl szteroidozás. Az ûberkockák valóban csak a rohadt számok miatt csinálják, hogy "erõsebbek" legyenek, ugyanúgy ahogy az übergyúrógépek is ugyanezért a célért dolgoznak. De tényleg ne mondd már, hogy nem veszed észre a hasonlóságot a két példa között. Mind a két esetben egy "beteg" emberrõl beszélünk. Elárulom, én is járok konditerembe, és wowozok is. Mindkét esetben találkozom normális emberekkel, és hülye függõkkel is, ezért tartom bosszantónak az általánosítást.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
azért csinálom, mert szórakoztat, kellemesen el tudom tölteni az idõt...mert sok a szabadidõm:)
\"Ha az emlõsök, akiktõl származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekbõl, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
1. Valaki még mindig nem érti érdekes módon, hogy egész nap/este (vagy túl sokat) a gép elõtt ülni egészségtelen, fõleg egy fejlõdésben lévõ testnek. A túl sok természetesen relatív, attól függ, hogy mit csinál más idõben (ha csak tv-zni hagyja abba 1 órára az más, mintha eesetleg kimegy focizni 1 órát ^^).
2. A dohányzás, alkoholizmus is hasonló, az is egyfajta "menekvés" a való világból. Lehet, hogy egészségi szempontból rosszabb és másmilyen a dohányzás, viszont az a kapcsolatokat talán még jobban erõsíti, kimész valakivel elszívni cigit, közben beszélgettek, stb...
3. A WoW, készítõi is ugyan úgy felelõsek a függõségért, mondhatni a céljuk is ez volt. De ha jól nevelnek valakit, és oda is figyelnek rá, akkor nem lesz függõ valaki.
Természetesen a környezettõl, ismerõsöktõl is függ, hogy ki az aki inkább a számítógépes világba menekül.
4. Általánosítani tényleg felesleges. Legtöbben tényleg csak azért játszanak/neteznek, mert szeretnek. Én is sokat netezek/játszok, mégis például amíg 1 hétig Horvátországban voltam, nem hiányzott egyáltalán.
Az ilyen függõségek egyébként csökkenthetõek lennének, ha oda figyelnénk egymásra is, fõleg rokonainkra. És nem arról van szó, hogy meg kell mondani mit csináljon, hanem nem hagyni, hogy éjjel-nappal gép elõtt üljön. És ez minden függõségre igaz. A játékot nem fogják betiltani, sõt inkább újabb ilyeneket fognak kiadni, a világ meg egyre kegyetlenebb körülöttünk.
Ha ilyenek mellett is csak elmegyünk így, hogy "mindenki azt csinál amit akar", meg "mi közünk hozzá", akkor csak egyre rosszabb lesz minden. Akár hülyének nézitek azt aki ezzel foglalkozik + engem, akár nem... ^^
A WoW -al kapcsolatban meg annyi, hogy én is játszottam egy kis ideig. Én is azért hagytam abba, mert túl sok idõt igényel. Nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb, de egy FPS játékkal játszani, jófej emberkékkel sokkal jobb szerintem, mint egy ilyen online szerepjáték. Hamachi nagyon hasznos ilyenkor, hogy egy jó kis csapatot lehessen összehozni, szinte mind1 hogy melyik játékban.
És kimondta hogy nem káros az ha valaki a gép elõtt döglik napi sok sok órát és csak a karját rángatja? Van aki szerint az auto is káros szenvedély :D.
De most ne vitatkozzunk, csak hát a kakis példa :D az azért lol :D:D
Ki nem szarja le a Visztát?
Ki nem szarja le a Visztát?
Ugyanis sehol nincs olyan válasz, hogy soha.
Az eredmény még a legjobb esetben is az:
Átlagos online felhasználó vagy. Lehet hogy sok idõt töltesz online, de tudod kotrollálni.
Ez alapból hibás. Ugyanis a teszt szerint senki nem netezik átlagosnál kevesebbet. Na azt hogyan? :) Ráadásul alapból feltételezi, hogy sokat lógsz neten.
Már korábban is írtam az a legnagyobb probléma, hogy sokan egyáltalán nem ismerik az online közösségeket és a hírekben bemondott hülyék alapján általánosítanak.
Frosty01: Csak hogy maradjak a példádnál. A hülye gyúrók is csak egy rohadt szám miatt járnak terembe. Ez a szám a bicepsz méret. Ahogy minden WoW/Online játékos függõ, úgy minden kondizós szteroidozik.
Lásd 23-as hozzászólásom.
Nem az számít, hogy játszasz-e meló után pár órát, vagy amikor van némi szabadidöd. Emlékeztem rá, hogy volt itt az sg-n régebben is egy hasonló cikk, ezt találtam benne, olvassátok át figyelmesen, és legalább magatoknak válaszoljatok õszintén a kérdésekre:
- Bele tudsz feledkezni teljesen az internetezésbe?
- Egyre több idõt kell eltöltened ahhoz a neten, hogy elégedett legyél?
- Többször próbáltad már sikertelenül kontrollálni a netezésre fordított idõt, visszavenni kicsit vagy teljesen abbahagyni?
- Nyugtalan, szeszélyes, depressziós, ingerlékeny vagy, mikor megpróbálsz kevesebbet netezni?
- Több idõt töltesz online, mint amennyit eredetileg terveztél?
- Veszélyeztetted vagy kockáztattad már valamilyen kapcsolatodat, munkádat, tanulmányaidat, karrieredet az internet/online játék miatt?
- Hazudtál már családtagjaidnak, kezelõorvosnak vagy bárkinek, hogy elrejtsd a netes léted kiterjedtségét?
- Az online világba menekülsz-e a problémáid elõl?
További szép napot! Megyek SA:MP-ozni...XD
és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erõsebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs.
practitioner of the forbidden arts of death
Az ilyen hozzászólások úgy feldühítenek. komolyan titeket mi tenne boldoggá? Dolgozzon az ember napi 8 órát, utána meg csak sportoljon, meg csak növényeket zabáljon, hogy pár évíg tovább húzza a mókuskerékben? Tõlem bárki megrohadhat a gép elõtt, vagy a konditeremben, vagy akárhol, õ dolga, mindaddíg, amíg nem az én adómból kezelik az elmebaját, vagy azt, hogy a szteroidoktól szétszarta a szervezetét.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."
szerencsére megutáltam mocskosul, egy kalap alatt az összes mmorpg-t. néha még rámtör a dejó lenne játszani érzés, és ha engedek a kísértésnek és letöltöm, akkor max 2 nap alatt lelohad a lelkesedés, és már le is van törölve <#smile>#smile>
elkezdtem sportolni, kondizni, dolgozok néha, tanulok, bandázok. ha gép elé ülök, mostmár csak filmeket nézek meg, vagy esetleg 1-2 sorozatom aktuális epizódját sassolom meg, de már hála istennek nincs az hogy 2 napig tartó partykat szervezek, stb... :D
én is 1ik napról a másikra "gyógyultam ki" (helyesebben megjött az eszem) ebbõl az online játék függõségbõl. mostmár csak havi 2-3 órát játszok, van hogy még annyit sem. :)
practitioner of the forbidden arts of death
Amit én írtam, azért írtam, mert én nem tartom magam erõs jellemnek, de azok a dolgok, amik miatt te játszottál sokat, engem nem tartottak a gép elõtt. Volt nekem is olyan idõszakom, amikor napi 4-5 órát csak kicsit wowoztam. De meguntam, már lecsengõben van a "láz". Éppen ezért gondolom, hogy nem voltam függõ, mert én szerintem nem láttam volna be a dolgot, és tovább megyek le a lejtõn.
De lehet, hogy az a szint qamit leírtam nem függõség még. Nem vagyok pszichologus, vagy addiktologus, hogy a kis akkori életemet szakértõ szemmel vizsgáljam. Én így visszanézve annak érzem.
bicajosblogom.blog.hu
Az, hogy valaki ideges, ha nem játszhat, szerintem nem a függõség jele. (legalábbis egy bizonyos határig) Az is ugyanúgy bosszant, ha nem olvashatok, nem nézhetek filmet, vagy nem szarhatok, akármi. :) Amikor "wow függõségem", ha volt is, alatt volt barátnõm. Õ folyton kifogásolta, hogy játszok. Mondjuk az õ szavára nem adok túlzottan, mert igazából õ mindent kifogásolt, ami velem kapcsolatos, pontosan ezért is lett "volt" barátnõ. :)
A legjobban dühít, hogy ha úgy aggatják rám a "függõ" szót, hogy gõzük sincs, hogy mit is csinálok. Ha mondjuk délután hatkor (kb ilyenkor érek haza) leülök a gép elé, és 11ig nyomom, akkor hülye függõ vagyok. De persze azalatt az 5 óra alatt megnézek egy filmet, megnézem az emailjeimet, válaszolok rájuk, dolgozok egy kicsit, mert napközben nem végeztem, elolvasom a híreket stb. azért már másképpen fest, mint annak, aki csak azt látja, hogy a gép elõtt görnyedek. Az biztos, hogy nem olyan egészséges, mint ha minden este sétálnék, de ez van. Ha ezt jelenti a függõség, akkor én is az vagyok. :)