• Balumann
    #62
    Nahát, a szokásos vélemények ezzel kapcsolatban. Csak pár mondat ehhez.
    1. Valaki még mindig nem érti érdekes módon, hogy egész nap/este (vagy túl sokat) a gép előtt ülni egészségtelen, főleg egy fejlődésben lévő testnek. A túl sok természetesen relatív, attól függ, hogy mit csinál más időben (ha csak tv-zni hagyja abba 1 órára az más, mintha eesetleg kimegy focizni 1 órát ^^).
    2. A dohányzás, alkoholizmus is hasonló, az is egyfajta "menekvés" a való világból. Lehet, hogy egészségi szempontból rosszabb és másmilyen a dohányzás, viszont az a kapcsolatokat talán még jobban erősíti, kimész valakivel elszívni cigit, közben beszélgettek, stb...
    3. A WoW, készítői is ugyan úgy felelősek a függőségért, mondhatni a céljuk is ez volt. De ha jól nevelnek valakit, és oda is figyelnek rá, akkor nem lesz függő valaki.
    Természetesen a környezettől, ismerősöktől is függ, hogy ki az aki inkább a számítógépes világba menekül.

    4. Általánosítani tényleg felesleges. Legtöbben tényleg csak azért játszanak/neteznek, mert szeretnek. Én is sokat netezek/játszok, mégis például amíg 1 hétig Horvátországban voltam, nem hiányzott egyáltalán.

    Az ilyen függőségek egyébként csökkenthetőek lennének, ha oda figyelnénk egymásra is, főleg rokonainkra. És nem arról van szó, hogy meg kell mondani mit csináljon, hanem nem hagyni, hogy éjjel-nappal gép előtt üljön. És ez minden függőségre igaz. A játékot nem fogják betiltani, sőt inkább újabb ilyeneket fognak kiadni, a világ meg egyre kegyetlenebb körülöttünk.
    Ha ilyenek mellett is csak elmegyünk így, hogy "mindenki azt csinál amit akar", meg "mi közünk hozzá", akkor csak egyre rosszabb lesz minden. Akár hülyének nézitek azt aki ezzel foglalkozik + engem, akár nem... ^^

    A WoW -al kapcsolatban meg annyi, hogy én is játszottam egy kis ideig. Én is azért hagytam abba, mert túl sok időt igényel. Nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb, de egy FPS játékkal játszani, jófej emberkékkel sokkal jobb szerintem, mint egy ilyen online szerepjáték. Hamachi nagyon hasznos ilyenkor, hogy egy jó kis csapatot lehessen összehozni, szinte mind1 hogy melyik játékban.