• warchief
    Én nem tartom magamat "függőnek". Persze nyilván minden függő így kezdi a mondókáját gondolom, de én mégsem érzem azt, hogy az lennék. Mégpedig azért, mert nem olyan indokokkal játszom (én is wowozok [is]), amilyeneket a magát függőnek elismerő ember teszi. Sohasem azért ültem le játszani, hogy egy másik világba meneküljek, vagy egy másik közösségbe. Igazából a wow sem az "online lehetőség" miatt varázsolt el. Sőt igazából pont emiatt vagyok most úgy vele, hogy ha azt mondom, hogy 5 órát játszok vele egy héten (hétvégével együtt), akkor sokat mondok. Piszkosul zavart/zavar, hogy egy bizonyos idő után nem lehet anélkül érvényesülni benne, hogy társaságban játszol. Nem szerettem, hogy időhöz voltak kötve a raidek, így szinte sosem mentem. Egy idő után ezért ellaposodott a játék, hiszen akik játszanak vele, azok tudják, hogy az, hogy pár fő összejön egy kis játékra, nem működik. Alapesetben emiatt szerettem játszani korábban, hogy pár ismerősömmel (korábbi személyes ismerősök) játszottam, de miután kimerültek a lehetőségek, unalmassá vált.
    Az, hogy valaki ideges, ha nem játszhat, szerintem nem a függőség jele. (legalábbis egy bizonyos határig) Az is ugyanúgy bosszant, ha nem olvashatok, nem nézhetek filmet, vagy nem szarhatok, akármi. :) Amikor "wow függőségem", ha volt is, alatt volt barátnőm. Ő folyton kifogásolta, hogy játszok. Mondjuk az ő szavára nem adok túlzottan, mert igazából ő mindent kifogásolt, ami velem kapcsolatos, pontosan ezért is lett "volt" barátnő. :)
    A legjobban dühít, hogy ha úgy aggatják rám a "függő" szót, hogy gőzük sincs, hogy mit is csinálok. Ha mondjuk délután hatkor (kb ilyenkor érek haza) leülök a gép elé, és 11ig nyomom, akkor hülye függő vagyok. De persze azalatt az 5 óra alatt megnézek egy filmet, megnézem az emailjeimet, válaszolok rájuk, dolgozok egy kicsit, mert napközben nem végeztem, elolvasom a híreket stb. azért már másképpen fest, mint annak, aki csak azt látja, hogy a gép előtt görnyedek. Az biztos, hogy nem olyan egészséges, mint ha minden este sétálnék, de ez van. Ha ezt jelenti a függőség, akkor én is az vagyok. :)