Rohamosan terjed az online függõség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk van más elfoglaltságom is..
https://twitter.com/foodlfg
Nyilván sok oka lehet, hogy valaki függõvé válik. Az okokat még jobban szegmentálja az, hogy mitõl válsz függõvé.
Igy visszanézve azt hiszem, hogy azért váltam függõvé, (elõször csak napi 1-2 óra aztán 3-4, aztán az összes idõ amit otthon töltöttem, körülöttem a feleségem és a gyerekem.)mert a wow nekem egy olyan helyet kínált, ami pihentetett, megnyugtatott, kikapcsolt. Az akkori életem annyira stresszes, feszültségekkel teli volt, hogy durva, de szinte gyógyír volt, hogy leülhettem wowozni, mert akkor kikapcsoltam, megszünt a külvilág, megszünt minden gondom bajom feszültségem. Egyértelmûen drog volt. Ha valaki megzavart ebben az "állapotomban" arra idegesen, agressziven reagáltam. Nyakig benne voltam.
Nem azért lettem függõ mert a hogy a szar wow. Hanem azért, mert:
1.Egy világba kerültem ahol senki nem veszekszik veled, semiért nem kell felelõsséget vállalnod, semmi miatt nem kell stresszelned. (Nyilván van/volt olyan aki még mindig wow-ozik és veszekszik , stresszel, felelõsséget vállal, etc - nekik a wow nem játék) Nekem a függõségem ellenére is az volt. Sose voltam nagy szám játékos, vagy iszonyat tudású valaki. Mondjuk középszerû.
Sohasem motivált a jobb sett, a több honour kill vagy az eggyel jobb epic pajzs. Volt, hogy beléptem, leültettem Ogrimmarban a bank tetejére a karit és csak cseteltem másnap reggelig
2. Egy világba lerültem ahol az lehettem aki akarok. Aki esetleg titokban a való életben is szeretnék lenni.
3. Egy idõ után kialakult egy összetartozás érzés. Ami ha erõsebb mint amivel a való világban rendelkezik, könnyen inkább afelé fordul.
és kb ennyi. nekem elég is volt.
A legdurvább idõszakomban wow-al keltem, wowwal feküdtem. Majd minden nap hajnali 2-3-4-ig elõtte ültem. Majd 7 órakkor elindultam dolgozni. Este 6ra hazaértem. Nagyjából 8-ra lerendeztem mindent és vissza a wow-hoz. "Csak benézek" - mondtam annó. A péntek esti benézéseim rendszeresen szombat napfelkeltéig tartottak. 7-8 felé kelltem aztán olyan voltam, mint a mosott szar. Használhatatlan voltam egész 7végén. wowos -t álmodtam....csak errõl tudtam beszélni.
Mindig van oka a függõvé válásnak Nyilván nálam is volt. Ezt most nem írom le, de természetesen attól, hogy wow függõvé váltam, egyik sem oldódott meg.
Olyannyira nem, hogy tovább romlott. A házasságom természetesen megromlott és a feleségem feltette a kérdést hogy wow vagy család.
Mindamellet abban az idõben internet szörfözés közben rátaláltam több olyan oldalra, amin hosszasan értekeztek wow függõk, hogy hogyan váltak beteggé, hogyan ment szét az életük.
Az egyik ilyen bejegyzés arról szólt, hogy egy raid közben teamspeaken hallják, hogy az egyik tagnál oltári csörgés, zaj halattszik a háttérbõl. Kérdezik tõle, hogy mi van, mi történik? A válasz: nyugi vagyok, csak az elõbb engedtem be a végrehajtókat. Most pakolnak, mert elfelejtettem befizetni a számlákat...és a raid ment tovább..
Akkor ott függõségem mélyén elhatároztam, hogy én nem akarok ilyenné vállni, nem lehetek ennyire lecsúszott( pedig ugyannyire függõ voltam) és szépen szisztematikusan lejöttem a függõségemrõl.
Egyrészt kibékültem a feleségemmel, elköltöztünk, lett egy másik gyerekünk is, alapjaiban változtattunk az életstílusunkon és munkahelyet is változtattam. Gyakorlatilag kb egy hónap alatt meggyógyultam.
Most is számítógép használók vagyunk. Három van otthon. De mivel alapjaiban értékeltem át a dolgokat,nem jelent már menekülést a napi gondok elõl a tõlük való függés.
Szándékosan említettem a végén, hogy számítógép, nem azt, hogy wow. Az csak teljesen véletlen, hogy wow, lehetne akármi más.
Egyébként nem a wow a hibás, hanem a függõvé váló emberrel van valami baj. Nem arról van szó, hogy nem normális, vagy idióta vagy akármi amit lentebb írtatok, hanem valami nem megy jól az életében és ez elõl menekül bele a függõségbe. Legalább is nálam ez volt a helyzet.
Most is függõ vagyok. Csak most a függõségem "tárgyai" a kölkeim meg a cél, hogy végre összejöjjön már elég pénz a kéró kifestésére...
Ennyit rólam. Másnak van sztorija?
bicajosblogom.blog.hu
Hülyeség az egész. Aki ezért kardoskodik vagy ezt benyalja... annak egészségére Általában nem oknélkül lesznek függõk az emberek. Kivételek vannak, de az nem a többség.
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Én is órákat ülök a gép elõtt, mert azon dolgozom, de ha este nem tudnék kimenni a haverok közé vagy a barátnõmhöz, szerintem begolyóznék.
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Cigiztél már? Mármint voltál függõ? Én már nem egyszer próbáltam letenni és eddig még nrmjött össze...
A másik... Én SA:MP ozok, elég sokat, szerverünk is van, weboldalunk is, és igen, sok idöt elvesz, de ha nem játchatok valami oknál fogva, akkor nem érzem a hiányát, mint amikor a cigit próbáltam otthagybi...
Azért játszok, mert szórakoztató.
<#violent>#violent><#email>#email><#email>#email><#email>#email><#email>#email><#email>#email><#email>#email><#email>#email><#email>#email>
És ha már WoW akkor ott van Leeroy Jenkins története, akit nempicit közösítettek ki abban a szent pillanatban, hogy szembement a wowos társadalmi normákkal.
Másrészt hamár analógnak vesszük a való világot meg a virtuálisat, akkor nem igazán értem miért elvárható, hogy a virtuális világban minden dolog miatt felelõsségre vonják a tettest, mikor a való világban sem vonnak felelõsségre mindenért, sõt...
Egyáltalán miért negatív dolog az ha valaki napi 8-10 órát tölt egy virtuális világban és miért lenne pozitív ha ugyanez az ember napi szinten ugyanennyi idõt töltene mondjuk sporttal, olvasással, tanulással, origamival, bélyeggyûjtéssel, pénzszámolgatással, ivással, haverkodással, stb? Azért mert jelenleg 2008-07-25-én ez társadalmilag kevésbé elfogadott? Ugyanmár. Pár év múlva ennek is meglesz a helye és senkit nem fog érdekelni. Inkább azzal a hihetetlen társadalmi mélyponttal kellene foglalkozni, hogy két smároló-óbégató buzeráns miért 12+os, míg egy egészséges, meztelen és teljesen természetes nõi test 18+, vagy hogy miért van az, hogy minden pszichikailag vagy fizikailag aberált csoportnak lassan több létjogosultsága, fóruma, stb. van, mint a normális embereknek, vagy hogyha már ennyire nagyon szeressük a homárokat meg a többi így vagy úgy de selejtes beteg hibás szart, akkor miért pont a neteseket kellene kiemelten kezelni és még sorolhatnám...
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Meg amúgy is milyen aranyi jogon döntöd el, hogy a másik mit csináljon? :) Ha Õ kockúlni akar napi 25 órában azzal a t*tves sz*r WoW-al (én is utálom) akkor hagy csinálja, nem Te vagy az édes apja/anyja. :)
Majd ha lesz saját gyereket majd akkor ted azt egy normális szülõ tesz, felneveled a saját gyereked.
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Kicsit szélsõségesen az offline baráti közösségekrõl:
Aki edzõ terembe jár, az mind szteroidokon él, hogy minnél nagyobb izomtömeget szedjen fel.
Aki kocsmába/billiárdterembe jár, az mind alkoholista játékfüggõ/nyerõgépfüggõ.
Aki a térre jár le a haverokhoz, azok mind bandáznak, kábítószert árulnak/fogyasztanak, embereket támadnak meg stb.
Az összes fociszurkoló aggresszív állat, aki csak a bunyóért jár ki a meccsekre.
Ugyehogy ez mind elég nagy baromság. Ugyan ez van az online dolgokkal. Van egy-két százaléknyi renitens, aki túlzásba esik. Ez a wow esetében kb 100.000 fõt jelent. Most nem az egy-két százaléknyi hülyébõl kellene megállapításokat tenni egy közösségre.
Igen, vannak olyan klánok, akik megkövetelik, hogy bizonyos mennyiséget játsz. De ez megvan az offline közösségeknél is. A gördeszkás közösség elvárja, hogy együtt lemenjetek a térre és gyakorljatok. A kocsmázni járók is kiközösítik aki nem iszik velük.
Azonban nem csak ilyenek vannak. Online esetében természetesen nem haladnak olyan gyoras, mint mások, nem érnek el komoly eredményeket bajnokságokon, de mint az offline életben, ha nem teljesítesz ott se tudsz elérni kellõ eredményt.
Én is játszom, de úgy kerestem klánt, hogy elsõ kérdés: Van kötelezõ raid részvétel? Ha igen volt a válasz, akkor nem kértem belõle. Nekem ne mondja meg senki, hogy mikor szórakozzak. Sokáig tartott, de jelenleg olyan klánban vagyok ahol nincs ilyesmi, de mégis szinte bármikor belépek tudunk együtt játszani. Tegnap fáradt voltam és egymás után 2x is az egész csapat halálát okoztom, de kultúráltan közölék, hogy legyek figyelmesebb, tanácsokat adtak, szóltak, hogy inkább legyek kevésbé eredményes, de ne csináljak olyat ami az egész csapatot veszélyezteti. És sikerült.
Végszónak:
Amit nem ismer az ember, az nem felétlen rossz/gonosz és az emberek ellen van.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Egyébként néha egy kis single player játék jól tud esni az embernek. :D
atyaúristen ! 3-4 órán át?? ez brutálisabb mint ha kínvallatnának.. hát emberek ezek?! ONLINE FÜGGÕSÉG??? micsoda baromság ez???
"Rohamosan terjed az online függõség" (!!!) <#falbav>#falbav>
ez olyan mintha aszondanák: egyre többen akarnak mostanában étkezni, és ezzel megszegik a nagyorrú istenünk egyetlen parancsolatát:
NE ÉTKEZZ ! <#banplz>#banplz>
Ki nem szarja le a Visztát?
Ki nem szarja le a Visztát?
Those who wish to follow me I welcome with my hands
"Az Internet függõség tulajdonképpen nem a géptõl és nem is magától a hálótól való függést jelenti, hanem az online kiépíthetõ kapcsolatok rabságát, ami egy nagyon speciális formája az emocionális függõségnek, vagy a gyûjtõszenvedélynek (MMORPG), esetleg mindkettõnek. Az izgalom, hogy a valódi személyiségünk felfedése nélkül teremthetünk kapcsolatot, gyakran nyíltabbá teszi az Internet-felhasználót, és egyféle álarc kialakítására készteti a gyanútlan internetezõt. Az interneten végrehajtott cselekedetei az egyénnek , nem kerülnek megfelelõen visszajelzésre , lophat, csalhat és mindenféle erkölcstelen dolgot megtehet virtuálisan egy másik személlyel és tudja, hogy nem büntethetik meg , ha mégis kap visszajelzést , azt egyszerûen blokkolhatja. Az új játékszabályok a virtuális világban olyan érzelmi kielégüléshez juttathatják a netezõt, ahol a kirekesztett befogadottá válik, a hátrányos helyzetû elõnybe kerül.
Az internet-függõség a meglévõ párkapcsolatot is megrongálhatja, a pároknak nem marad idejük egymásra, a vétlen pár-t „ cyberözvegy”-nek nevezik.
"
http://www.rollenspielsucht.de/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
"A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte."
még szerencse, hogy a cigaretta, alkohol, drogok, rétinégerek, halálos vírusok, természeti katasztrófák, közúti balesetek stb. nem...
A türelem rozsdát terem.
fura egyébként, énis sokat játszom(anyám szerint függõ vagyok), de egy jó kex az mindig érdekel :D meg a kaja is, meg a haverok is, akkor mégsem?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A türelem rozsdát terem.
Vajon mit kompenzálhat?
Hát a valódi világot...
A játékban és az online világban olyan dolgokat is megtehet az ember amit a valóságban sosem. Nem csak játékban, hanem online közösségekben is olyan pozíciót érhet el az ember, amit a valóságban soha sem, mert mondjuk csúnyácska, nehezen ismerkedik hasonló... vagy csak egyszerûen a valóságban nem képes kamatoztatni a képességeit. És itt nem feltétlenül játékos képeségekre gondolok...
A türelem rozsdát terem.