89
-
NYCBoy #49 Én soha nem voltam egy nagy játékos, a wow-ot még látásból sem ismerem. Nem hiszem, hogy jó kifejezés lenne az online függőség. Nekem is volt egy időszakom, mikor problémáim voltak és 12-16 órát ültem a gép előtt. Nem online játszottam, hanem programoztam, csak úgy hobbiból, mert akkor nem kellett a problémákkal foglalkoznom. Bármi lehet ilyen pótcselekvés, pl repülőgép modellezés, vagy bármi, csak az nem ilyen trendi. Az igaz, hogy én is lenézem azt aki ennyit játszik, szerintem 95%-uk csökkent szellemi képességű retardált. -
Én szívesen lennék függő, igazából nem érdekel senki, és semmi, csak a gond, hogy kőkeményen sz*r a gépem a WoW-ra -
én a mu onlinevel voltam hasonlóan mint most egyesek a wowval. családommal megromlott a kapcsolatom, haverok száma is hirtelen megcsappant... tudni kell a játékról hogy a max szint 400. 200ig még egész simán el lehet jutni 2 hónap alatt, napi 2-3 óra játékkal. utánna már csak bot-okkal lehet fejlődni igazán, 300 felett pedig már 2-3 nap egy szint, 350 után 1hét, 370 után kb 2-3 hét egy szint. természetesen ha legálisan játszol, semmi hack programmal. nos, nekem majdnem ráment az életem :]
szerencsére megutáltam mocskosul, egy kalap alatt az összes mmorpg-t. néha még rámtör a dejó lenne játszani érzés, és ha engedek a kísértésnek és letöltöm, akkor max 2 nap alatt lelohad a lelkesedés, és már le is van törölve
elkezdtem sportolni, kondizni, dolgozok néha, tanulok, bandázok. ha gép elé ülök, mostmár csak filmeket nézek meg, vagy esetleg 1-2 sorozatom aktuális epizódját sassolom meg, de már hála istennek nincs az hogy 2 napig tartó partykat szervezek, stb... :D
én is 1ik napról a másikra "gyógyultam ki" (helyesebben megjött az eszem) ebből az online játék függőségből. mostmár csak havi 2-3 órát játszok, van hogy még annyit sem. :) -
warchief #46 Az én értelmezésemben a függőség az az, amikor az illető nem is ismeri föl, hogy ennyit azért már nem kéne. Te beláttad ezt, és magad akaratából "letetted" a játékot. Most vagy nagyon erős jellem vagy, vagy pedig nem voltál annyira függő, mint azok, akik orvosi segítségre szorulnak.
Amit én írtam, azért írtam, mert én nem tartom magam erős jellemnek, de azok a dolgok, amik miatt te játszottál sokat, engem nem tartottak a gép előtt. Volt nekem is olyan időszakom, amikor napi 4-5 órát csak kicsit wowoztam. De meguntam, már lecsengőben van a "láz". Éppen ezért gondolom, hogy nem voltam függő, mert én szerintem nem láttam volna be a dolgot, és tovább megyek le a lejtőn. -
sermonizer #45 Természetesen én is igy kezdtem. Csak egy kicsit nézek be, csak egy questet nyomok még le, csak egy kicsit ezt, csak egy kicsit azt. Van 10percem gyorsan megkérdezek valamit egy guildtárstól ha épp bent van. Fel voltam háborodva, hogyha megszoltak, hogy egész nap ott ülök. A végén már napi 5-6 órát csak egy kicsit wowoztam. Nem így kezdtem persze, ez már a folyamat vége volt....
De lehet, hogy az a szint qamit leírtam nem függőség még. Nem vagyok pszichologus, vagy addiktologus, hogy a kis akkori életemet szakértő szemmel vizsgáljam. Én így visszanézve annak érzem. -
Mi az hogy ezekben a játékokban az ember elérhet csomó mindent amit amúgy meg nem??Ekkora baromságot se halottam még,az ember a való életben is elérhet bármit,csak ott meg kell dolgozni érte,ezekben a játékokban meg nem,ráadásul ahoz hogy x szintű legyél csak segg kell,mert ülni kell,a tanuláshoz is,akkor ennyi erővel ha tanulásra fordítanák azt az időt akkor bármilyen pozíciót megszerezhetnének,az űrhajóstól az atomfizikusig..... -
barbym #43 HackThat INGYENES
-
barbym #42 Nagyon jó online játék! Ajánlom mindenkinek! -
warchief #41 Én nem tartom magamat "függőnek". Persze nyilván minden függő így kezdi a mondókáját gondolom, de én mégsem érzem azt, hogy az lennék. Mégpedig azért, mert nem olyan indokokkal játszom (én is wowozok [is]), amilyeneket a magát függőnek elismerő ember teszi. Sohasem azért ültem le játszani, hogy egy másik világba meneküljek, vagy egy másik közösségbe. Igazából a wow sem az "online lehetőség" miatt varázsolt el. Sőt igazából pont emiatt vagyok most úgy vele, hogy ha azt mondom, hogy 5 órát játszok vele egy héten (hétvégével együtt), akkor sokat mondok. Piszkosul zavart/zavar, hogy egy bizonyos idő után nem lehet anélkül érvényesülni benne, hogy társaságban játszol. Nem szerettem, hogy időhöz voltak kötve a raidek, így szinte sosem mentem. Egy idő után ezért ellaposodott a játék, hiszen akik játszanak vele, azok tudják, hogy az, hogy pár fő összejön egy kis játékra, nem működik. Alapesetben emiatt szerettem játszani korábban, hogy pár ismerősömmel (korábbi személyes ismerősök) játszottam, de miután kimerültek a lehetőségek, unalmassá vált.
Az, hogy valaki ideges, ha nem játszhat, szerintem nem a függőség jele. (legalábbis egy bizonyos határig) Az is ugyanúgy bosszant, ha nem olvashatok, nem nézhetek filmet, vagy nem szarhatok, akármi. :) Amikor "wow függőségem", ha volt is, alatt volt barátnőm. Ő folyton kifogásolta, hogy játszok. Mondjuk az ő szavára nem adok túlzottan, mert igazából ő mindent kifogásolt, ami velem kapcsolatos, pontosan ezért is lett "volt" barátnő. :)
A legjobban dühít, hogy ha úgy aggatják rám a "függő" szót, hogy gőzük sincs, hogy mit is csinálok. Ha mondjuk délután hatkor (kb ilyenkor érek haza) leülök a gép elé, és 11ig nyomom, akkor hülye függő vagyok. De persze azalatt az 5 óra alatt megnézek egy filmet, megnézem az emailjeimet, válaszolok rájuk, dolgozok egy kicsit, mert napközben nem végeztem, elolvasom a híreket stb. azért már másképpen fest, mint annak, aki csak azt látja, hogy a gép előtt görnyedek. Az biztos, hogy nem olyan egészséges, mint ha minden este sétálnék, de ez van. Ha ezt jelenti a függőség, akkor én is az vagyok. :) -
szvini #40 Te inkább csak egyfajta Sztereotípiát állítottál fel :). Ha buzi lennél akkor a buzi társaidra írnád ezt :) -
FoodLFG #39 Nekem az a problémám, hogy skót vagyok. WoW-al drága játszani. EVE Online-al is csak akkor játszottam amikor ingyenes volt. Amikor lejárt a pár hét ingyen játék, felháborodtam, hogy "hőő tod ki fog fizetni" és otthagytam.
Mondjuk van más elfoglaltságom is.. -
szvini #38 Te nem függő vagy, hanem komplett hülye -
buzi vagy. -
gyerek vagy még, majd pár év múlva nem így fogsz vélekedni.... -
DarkLaca #35 Én a mai napig függő vagyok, és a világért sem hagynám ott a játékot.Nők? ki a faszt érdekel?(buzi nem vagyok) A nők mocskok, átbasznak,és ha lehet még a lelki világodat is szétszedik ha tudják, hogy bizonyítsanak maguknak, hogy mekkora nagy atyaúristenek ők. Én azt mondom legyen mindenki függő aki csak tud.Jobb mint az élet, választd a wowot ennnyi. -
sermonizer #34 Közel két évig játékfüggő voltam. A függőségem tárgya pedig a worldofwarcaft volt. Rólam röviden annyit, hogy amikor beleestem ebbe a betegségbe, már volt családom. Gyerekem és feleségem.
Nyilván sok oka lehet, hogy valaki függővé válik. Az okokat még jobban szegmentálja az, hogy mitől válsz függővé.
Igy visszanézve azt hiszem, hogy azért váltam függővé, (először csak napi 1-2 óra aztán 3-4, aztán az összes idő amit otthon töltöttem, körülöttem a feleségem és a gyerekem.)mert a wow nekem egy olyan helyet kínált, ami pihentetett, megnyugtatott, kikapcsolt. Az akkori életem annyira stresszes, feszültségekkel teli volt, hogy durva, de szinte gyógyír volt, hogy leülhettem wowozni, mert akkor kikapcsoltam, megszünt a külvilág, megszünt minden gondom bajom feszültségem. Egyértelműen drog volt. Ha valaki megzavart ebben az "állapotomban" arra idegesen, agressziven reagáltam. Nyakig benne voltam.
Nem azért lettem függő mert a hogy a szar wow. Hanem azért, mert:
1.Egy világba kerültem ahol senki nem veszekszik veled, semiért nem kell felelősséget vállalnod, semmi miatt nem kell stresszelned. (Nyilván van/volt olyan aki még mindig wow-ozik és veszekszik , stresszel, felelősséget vállal, etc - nekik a wow nem játék) Nekem a függőségem ellenére is az volt. Sose voltam nagy szám játékos, vagy iszonyat tudású valaki. Mondjuk középszerű.
Sohasem motivált a jobb sett, a több honour kill vagy az eggyel jobb epic pajzs. Volt, hogy beléptem, leültettem Ogrimmarban a bank tetejére a karit és csak cseteltem másnap reggelig
2. Egy világba lerültem ahol az lehettem aki akarok. Aki esetleg titokban a való életben is szeretnék lenni.
3. Egy idő után kialakult egy összetartozás érzés. Ami ha erősebb mint amivel a való világban rendelkezik, könnyen inkább afelé fordul.
és kb ennyi. nekem elég is volt.
A legdurvább időszakomban wow-al keltem, wowwal feküdtem. Majd minden nap hajnali 2-3-4-ig előtte ültem. Majd 7 órakkor elindultam dolgozni. Este 6ra hazaértem. Nagyjából 8-ra lerendeztem mindent és vissza a wow-hoz. "Csak benézek" - mondtam annó. A péntek esti benézéseim rendszeresen szombat napfelkeltéig tartottak. 7-8 felé kelltem aztán olyan voltam, mint a mosott szar. Használhatatlan voltam egész 7végén. wowos -t álmodtam....csak erről tudtam beszélni.
Mindig van oka a függővé válásnak Nyilván nálam is volt. Ezt most nem írom le, de természetesen attól, hogy wow függővé váltam, egyik sem oldódott meg.
Olyannyira nem, hogy tovább romlott. A házasságom természetesen megromlott és a feleségem feltette a kérdést hogy wow vagy család.
Mindamellet abban az időben internet szörfözés közben rátaláltam több olyan oldalra, amin hosszasan értekeztek wow függők, hogy hogyan váltak beteggé, hogyan ment szét az életük.
Az egyik ilyen bejegyzés arról szólt, hogy egy raid közben teamspeaken hallják, hogy az egyik tagnál oltári csörgés, zaj halattszik a háttérből. Kérdezik tőle, hogy mi van, mi történik? A válasz: nyugi vagyok, csak az előbb engedtem be a végrehajtókat. Most pakolnak, mert elfelejtettem befizetni a számlákat...és a raid ment tovább..
Akkor ott függőségem mélyén elhatároztam, hogy én nem akarok ilyenné vállni, nem lehetek ennyire lecsúszott( pedig ugyannyire függő voltam) és szépen szisztematikusan lejöttem a függőségemről.
Egyrészt kibékültem a feleségemmel, elköltöztünk, lett egy másik gyerekünk is, alapjaiban változtattunk az életstílusunkon és munkahelyet is változtattam. Gyakorlatilag kb egy hónap alatt meggyógyultam.
Most is számítógép használók vagyunk. Három van otthon. De mivel alapjaiban értékeltem át a dolgokat,nem jelent már menekülést a napi gondok elől a tőlük való függés.
Szándékosan említettem a végén, hogy számítógép, nem azt, hogy wow. Az csak teljesen véletlen, hogy wow, lehetne akármi más.
Egyébként nem a wow a hibás, hanem a függővé váló emberrel van valami baj. Nem arról van szó, hogy nem normális, vagy idióta vagy akármi amit lentebb írtatok, hanem valami nem megy jól az életében és ez elől menekül bele a függőségbe. Legalább is nálam ez volt a helyzet.
Most is függő vagyok. Csak most a függőségem "tárgyai" a kölkeim meg a cél, hogy végre összejöjjön már elég pénz a kéró kifestésére...
Ennyit rólam. Másnak van sztorija? -
Benoke #33 Jó kutatás csak kár hogy a lényeget hagyják ki ebből és az emberek szórakozását akarják elrontani. Oké hogy függővé lehet válni és elhanyagolják esetleg a környezetüket. Azokkal az emberekkel mi van akik a környezetük miatt menekülnek a játékok világába? (Esetleg ezekből kevesebb lenne? Ez max fikció, senki nem járt utánna, mellesleg nem is lehet)Mert olyan remek a családjával a kapcsolata. Lehet a családja észre sem veszi hogy hogy bánnak vele, neki meg felüdülés a játék... Van egy két ismerősöm már vannak gyerekeik de ők azt vallják hogy a gyerek verve jó, aztán nem érti mér a számítógép előtt tölti az idejét a gyerek. Szóval ez is csak egy egyoldalú kutatás valakinek az igazát akarják bebizonyítani.
Hülyeség az egész. Aki ezért kardoskodik vagy ezt benyalja... annak egészségére Általában nem oknélkül lesznek függők az emberek. Kivételek vannak, de az nem a többség. -
Nem is arról van szó, hogy valakit az határoz meg, hogy szilveszterkor mit és hol csinál. Ez az egész a mértéktartásról szól szerintem és ezt nem csak a játékokra lehet érteni. Amikor már valaki csak egy dologról tud beszélni és semmi más nem érdekli csak hogy azzal foglalkozhasson (ez bármire igaz lehet), akkor ott már bajok vannak. Meg szerintem azért jó, ha az embernek van egy valós élete is:) -
warchief #31 Hehe, tavaly én is wowoztam szilveszterkor. Tehát hülye netfüggő kocka vagyok. Azelőtt szilveszterkor bebasztam a haverokkal, alig emlékeztem bármire, tehát akkor egy szar alkesz voltam. Idén szüleimmel töltöttem a szilvesztert, tehát egy szánalmas lúzer vagyok mégis? Szerintem nem azt kellene nézni, hogy: úristen nem jön velünk a haver, mert játszani akar, ez egy hülye kocka. Ez az általánosítás, mert lehet, hogy a hét többi napján szívesen jönne, de aznap nincs kedve, szeretne egyedül játszani. Inkább azt kellene megnézni, hogy egy-egy hónapban mennyi a játékkal töltött idő. Lehet, hogy akit alapesetben kockának nevezel, és mondjuk hétvégente játszik 8-8 órát, kevesebbet játszik, mint aki naponta 4órát játszik, 1et meg gyúr, és akkor ő az egészségkirály. :) -
Nekem van pár ismerősöm, akiknél eléggé látszott ez a függőség-téma. Pl. karácsonykor 10 perce ment ki a családjához, amíg átvette az ajándékokat (ő persze nem vett), aztán vissza cs-zni. Utána pár héttel fizikoterápiára kellett járnia, mert annyira elülte a lábát, hogy nem tudta rendesen mozgatni. A másik két csoporttársam meg vigyorogva mesélte, hogy milyen jó volt a szilveszter, mert egy wow szerveren ünnepelték és mindenki csak lövöldözte fel a tűzijátékokat -_- .
Én is órákat ülök a gép előtt, mert azon dolgozom, de ha este nem tudnék kimenni a haverok közé vagy a barátnőmhöz, szerintem begolyóznék. -
Ps1ch0 #29 ott a pont. -
locz #28 "Aki akarja le tudja tenni úgy mint a cigit."
Cigiztél már? Mármint voltál függő? Én már nem egyszer próbáltam letenni és eddig még nrmjött össze...
A másik... Én SA:MP ozok, elég sokat, szerverünk is van, weboldalunk is, és igen, sok idöt elvesz, de ha nem játchatok valami oknál fogva, akkor nem érzem a hiányát, mint amikor a cigit próbáltam otthagybi...
Azért játszok, mert szórakoztató.
-
Merokh #27 Ez egy akkora marhaság hogy hihetetlen!!!!!!!! Hogy valaki függő vagy sem .... Én baromi sokat játszottam, tényleg rengeteget de gondoltam egyet és azóta semmit.... de nem azért mert terápiára járok hanem mert én így látom jónak. Aki akarja le tudja tenni úgy mint a cigit. -
darph #26 Ezt imádom. Tanulnál inkább valami értelmeset :D. Ezt elfogadták neked? Csakmer ez kb. néphiedelem amit leírtál, sok önálló kutatás és tapasztalat nem állhat mögötte. Az internetes közösségek java ellenőrzött, aka. moderált vagy felelősök által vagy a közösség által. Ez a valóságban is így van. Aki fasz azt kiközösítik, vagy szólnak az ovónéninek/ egyéb bossnak, hogy az egyed eltávolítása vagy bütije célszerű lenne. Ennyi. Felejtős ez a "felelősség nélküli internet" baromság. Ilyen nincs, nem létezik, soha nem is létezett. Szaros pszichológus fikció, divatálbetegség. Ezt amúgy nagyon egyszerű bebizonyítani is, hiszen minden 14+ éves ember tanult irodalmat, ahol az 1800as évek közepétől arról szól a magyar művek 90%a, hogy basszus de kurva egyedül vagyok, nincsenek barátaim, csajom, szarok a farmra, öngyi leszek, tadam-tadam... tadam-tadam... az is az internet műve volt? vagy mégsem?
És ha már WoW akkor ott van Leeroy Jenkins története, akit nempicit közösítettek ki abban a szent pillanatban, hogy szembement a wowos társadalmi normákkal.
Másrészt hamár analógnak vesszük a való világot meg a virtuálisat, akkor nem igazán értem miért elvárható, hogy a virtuális világban minden dolog miatt felelősségre vonják a tettest, mikor a való világban sem vonnak felelősségre mindenért, sőt...
Egyáltalán miért negatív dolog az ha valaki napi 8-10 órát tölt egy virtuális világban és miért lenne pozitív ha ugyanez az ember napi szinten ugyanennyi időt töltene mondjuk sporttal, olvasással, tanulással, origamival, bélyeggyűjtéssel, pénzszámolgatással, ivással, haverkodással, stb? Azért mert jelenleg 2008-07-25-én ez társadalmilag kevésbé elfogadott? Ugyanmár. Pár év múlva ennek is meglesz a helye és senkit nem fog érdekelni. Inkább azzal a hihetetlen társadalmi mélyponttal kellene foglalkozni, hogy két smároló-óbégató buzeráns miért 12+os, míg egy egészséges, meztelen és teljesen természetes női test 18+, vagy hogy miért van az, hogy minden pszichikailag vagy fizikailag aberált csoportnak lassan több létjogosultsága, fóruma, stb. van, mint a normális embereknek, vagy hogyha már ennyire nagyon szeressük a homárokat meg a többi így vagy úgy de selejtes beteg hibás szart, akkor miért pont a neteseket kellene kiemelten kezelni és még sorolhatnám... -
Egyetértek! Mindenki úgy szórakoztatja és érzi jól magát ahogy neki jó ha kedves kockák úgy érzik jól magukat az szórakoztatja őket csinálják. Én személy szerint nem ítélkezek senki felett mindenki azt csinál a saját életével amit akar nehogy már azt is megmondják menyit szórakozzon az ember. Ezt az egészet megint csak a sajtó fújja fel mint anno a WOW miatti haláleseteket holott azért azt mondom annyira nem köt le egy játék, hogy napokig ne egyen az ember ott már más problémák vannak... -
RecoPhile #24 És akkor Te mit keressel este 22 kor gépnél? :)
Meg amúgy is milyen aranyi jogon döntöd el, hogy a másik mit csináljon? :) Ha Ő kockúlni akar napi 25 órában azzal a t*tves sz*r WoW-al (én is utálom) akkor hagy csinálja, nem Te vagy az édes apja/anyja. :)
Majd ha lesz saját gyereket majd akkor ted azt egy normális szülő tesz, felneveled a saját gyereked. -
Ghoosty #23 Érdekes, ha valaki nem ismeri valamelyik közösséget, akkor egyből szélsőségesen negatívnak ítéli meg az egész közösséget, ha egy két idióta(függő) nagy hülyeséget csinál.
Kicsit szélsőségesen az offline baráti közösségekről:
Aki edző terembe jár, az mind szteroidokon él, hogy minnél nagyobb izomtömeget szedjen fel.
Aki kocsmába/billiárdterembe jár, az mind alkoholista játékfüggő/nyerőgépfüggő.
Aki a térre jár le a haverokhoz, azok mind bandáznak, kábítószert árulnak/fogyasztanak, embereket támadnak meg stb.
Az összes fociszurkoló aggresszív állat, aki csak a bunyóért jár ki a meccsekre.
Ugyehogy ez mind elég nagy baromság. Ugyan ez van az online dolgokkal. Van egy-két százaléknyi renitens, aki túlzásba esik. Ez a wow esetében kb 100.000 főt jelent. Most nem az egy-két százaléknyi hülyéből kellene megállapításokat tenni egy közösségre.
Igen, vannak olyan klánok, akik megkövetelik, hogy bizonyos mennyiséget játsz. De ez megvan az offline közösségeknél is. A gördeszkás közösség elvárja, hogy együtt lemenjetek a térre és gyakorljatok. A kocsmázni járók is kiközösítik aki nem iszik velük.
Azonban nem csak ilyenek vannak. Online esetében természetesen nem haladnak olyan gyoras, mint mások, nem érnek el komoly eredményeket bajnokságokon, de mint az offline életben, ha nem teljesítesz ott se tudsz elérni kellő eredményt.
Én is játszom, de úgy kerestem klánt, hogy első kérdés: Van kötelező raid részvétel? Ha igen volt a válasz, akkor nem kértem belőle. Nekem ne mondja meg senki, hogy mikor szórakozzak. Sokáig tartott, de jelenleg olyan klánban vagyok ahol nincs ilyesmi, de mégis szinte bármikor belépek tudunk együtt játszani. Tegnap fáradt voltam és egymás után 2x is az egész csapat halálát okoztom, de kultúráltan közölék, hogy legyek figyelmesebb, tanácsokat adtak, szóltak, hogy inkább legyek kevésbé eredményes, de ne csináljak olyat ami az egész csapatot veszélyezteti. És sikerült.
Végszónak:
Amit nem ismer az ember, az nem felétlen rossz/gonosz és az emberek ellen van. -
nudly #22 én régebben fps játakkal név szerint Unreal Tournament 2004 el játszottam és ugyan ezt tapasztaltam amióta nem játszok azóta több időm jut minden másra de ahogy írtad " Menni nem nagyon akar sehova. " ez valahogy bennem még mindig megragadt pedig akarok mindenhova menni de inkább nézek 1 filmet a gépen vagy msn vagy netezek ... ( de ha hívnak akkor nem mondom azt h mára még volt ütemezve 1 2 film és srry nem meek ) és sztem ez az 1 dolog amitől még nem vagyok net/gép/fps/mmo függő és ennek örülök :) -
Hát amióta bejöttek az online gámák, én már csak azokkal játszom, de nem vagyok függő. Ahhoz hogy valaki függővé váljon szerintem eleve valami hibának kell lennie a személyiségében. Aki nem tud mértéket tartani a online életében, az másban sem tud. Az ilyen idióták meg is érdemlik az elhülyülést. -
Celeborn #20 Én 27 éves vagyok, informatikus, és mindig sokat játszottam, de! Amióta léteznek az MMO-k, én egyre inkább hanyagolom a gépet, mert érzem azt, hogy képes lenne magával sodorni a játék, és akkor biztos, hogy kevesebb időt fordítanék más dolgokra. Ez nem hiányzik. Viszont ott van az édesapám, aki 47 éves, 3 és fél éve minden nap este 10-11-ig Lineage2-vel nyomul. Azért csak addig, mert 4-kor kel meló miatt. Viszont amióta játszik, egyszerűen nem lehet vele semmit sem kezdeni. Ha kérdezek valamit, meg sem hallja, vagy agresszívan reagál. Menni nem nagyon akar sehova. Ugyanezt észrevettem más ismerősömnél is. Szóval tényleg problémát jelent ez a függőség. (mint minden más függőség) Én személy szerint úgy vettem észre, hogy nem rosszak ezek a játékok, mert sok MMO-val játszottam már, de onnantól, hogy valaki belép egy klánba, guild-be, faction-be, vagy akármibe, már baj van. Mert akkor próbál igazodni a többi kocka játékoshoz, akik elvárják, hogy sokat játsz Te is, különben szintben lemaradsz tőlük, nem mehettek együtt raid-elni... Én is voltam klántag annó évekkel ezelőtt kb. 1 hónapig, és rohadtul bosszantott, hogy ők akarják megszabni, mennyit játszak. Hát azóta annyi közöm volt MMO-khoz, hogy megnéztem egy-két bétát, milyen, és ennyi.
Egyébként néha egy kis single player játék jól tud esni az embernek. :D -
arrakistor #19 "A mainzi klinikára bekerülő embereket először 3-4 órán át faggatják a függőségükről. "
atyaúristen ! 3-4 órán át?? ez brutálisabb mint ha kínvallatnának.. hát emberek ezek?! ONLINE FÜGGŐSÉG??? micsoda baromság ez???
"Rohamosan terjed az online függőség" (!!!)
ez olyan mintha aszondanák: egyre többen akarnak mostanában étkezni, és ezzel megszegik a nagyorrú istenünk egyetlen parancsolatát:
NE ÉTKEZZ ! -
Radee #18 Én egyetértek. A megfogalmazás kicsit nyers, de a lényeg végülis ez. -
arrakistor #17 pfff -
Benedicht #16 Eleg meresz dolog alltalanositani. :P -
hpteso #15 Jatszani neha jo, de aki egesz nap a szamitogep elott bambul az egy idiota. Huzzatok ki a valo vilagba, menjetek le a terembe edzeni ti gyokerek, mert elsorvadtok. Foglalkoznatok inkabb komolyabb dologgal. Nem veszitek eszre hogy ez mar luzerseg? Ez a buzi wowosoknak szol. :)) -
warchief #14 Azért kíváncsi lennék, hogy te hogy nevelnéd 2x éves fiadat, aki tőled 600 km-re tanul? Hogyan osztanád be az idejét, hogy mikor játsszon? -
Magnet #13 Van benn valami, de egyszer úgyis mindenki beköltözik a cybertérbe .... :S XD -
morden #12 Idézet az egyik saját dolgozatomból , szerint ez kimaradt a cikkből:
"Az Internet függőség tulajdonképpen nem a géptől és nem is magától a hálótól való függést jelenti, hanem az online kiépíthető kapcsolatok rabságát, ami egy nagyon speciális formája az emocionális függőségnek, vagy a gyűjtőszenvedélynek (MMORPG), esetleg mindkettőnek. Az izgalom, hogy a valódi személyiségünk felfedése nélkül teremthetünk kapcsolatot, gyakran nyíltabbá teszi az Internet-felhasználót, és egyféle álarc kialakítására készteti a gyanútlan internetezőt. Az interneten végrehajtott cselekedetei az egyénnek , nem kerülnek megfelelően visszajelzésre , lophat, csalhat és mindenféle erkölcstelen dolgot megtehet virtuálisan egy másik személlyel és tudja, hogy nem büntethetik meg , ha mégis kap visszajelzést , azt egyszerűen blokkolhatja. Az új játékszabályok a virtuális világban olyan érzelmi kielégüléshez juttathatják a netezőt, ahol a kirekesztett befogadottá válik, a hátrányos helyzetű előnybe kerül.
Az internet-függőség a meglévő párkapcsolatot is megrongálhatja, a pároknak nem marad idejük egymásra, a vétlen pár-t „ cyberözvegy”-nek nevezik.
" -
Argathron #11 A fenti link helyesen:
http://www.rollenspielsucht.de/ -
csökkenő: kex, kaja, haverok, gép :D