• darph
    Ezt imádom. Tanulnál inkább valami értelmeset :D. Ezt elfogadták neked? Csakmer ez kb. néphiedelem amit leírtál, sok önálló kutatás és tapasztalat nem állhat mögötte. Az internetes közösségek java ellenőrzött, aka. moderált vagy felelősök által vagy a közösség által. Ez a valóságban is így van. Aki fasz azt kiközösítik, vagy szólnak az ovónéninek/ egyéb bossnak, hogy az egyed eltávolítása vagy bütije célszerű lenne. Ennyi. Felejtős ez a "felelősség nélküli internet" baromság. Ilyen nincs, nem létezik, soha nem is létezett. Szaros pszichológus fikció, divatálbetegség. Ezt amúgy nagyon egyszerű bebizonyítani is, hiszen minden 14+ éves ember tanult irodalmat, ahol az 1800as évek közepétől arról szól a magyar művek 90%a, hogy basszus de kurva egyedül vagyok, nincsenek barátaim, csajom, szarok a farmra, öngyi leszek, tadam-tadam... tadam-tadam... az is az internet műve volt? vagy mégsem?
    És ha már WoW akkor ott van Leeroy Jenkins története, akit nempicit közösítettek ki abban a szent pillanatban, hogy szembement a wowos társadalmi normákkal.
    Másrészt hamár analógnak vesszük a való világot meg a virtuálisat, akkor nem igazán értem miért elvárható, hogy a virtuális világban minden dolog miatt felelősségre vonják a tettest, mikor a való világban sem vonnak felelősségre mindenért, sőt...
    Egyáltalán miért negatív dolog az ha valaki napi 8-10 órát tölt egy virtuális világban és miért lenne pozitív ha ugyanez az ember napi szinten ugyanennyi időt töltene mondjuk sporttal, olvasással, tanulással, origamival, bélyeggyűjtéssel, pénzszámolgatással, ivással, haverkodással, stb? Azért mert jelenleg 2008-07-25-én ez társadalmilag kevésbé elfogadott? Ugyanmár. Pár év múlva ennek is meglesz a helye és senkit nem fog érdekelni. Inkább azzal a hihetetlen társadalmi mélyponttal kellene foglalkozni, hogy két smároló-óbégató buzeráns miért 12+os, míg egy egészséges, meztelen és teljesen természetes női test 18+, vagy hogy miért van az, hogy minden pszichikailag vagy fizikailag aberált csoportnak lassan több létjogosultsága, fóruma, stb. van, mint a normális embereknek, vagy hogyha már ennyire nagyon szeressük a homárokat meg a többi így vagy úgy de selejtes beteg hibás szart, akkor miért pont a neteseket kellene kiemelten kezelni és még sorolhatnám...