Ghoosty#23
Érdekes, ha valaki nem ismeri valamelyik közösséget, akkor egyből szélsőségesen negatívnak ítéli meg az egész közösséget, ha egy két idióta(függő) nagy hülyeséget csinál.
Kicsit szélsőségesen az offline baráti közösségekről:
Aki edző terembe jár, az mind szteroidokon él, hogy minnél nagyobb izomtömeget szedjen fel.
Aki kocsmába/billiárdterembe jár, az mind alkoholista játékfüggő/nyerőgépfüggő.
Aki a térre jár le a haverokhoz, azok mind bandáznak, kábítószert árulnak/fogyasztanak, embereket támadnak meg stb.
Az összes fociszurkoló aggresszív állat, aki csak a bunyóért jár ki a meccsekre.
Ugyehogy ez mind elég nagy baromság. Ugyan ez van az online dolgokkal. Van egy-két százaléknyi renitens, aki túlzásba esik. Ez a wow esetében kb 100.000 főt jelent. Most nem az egy-két százaléknyi hülyéből kellene megállapításokat tenni egy közösségre.
Igen, vannak olyan klánok, akik megkövetelik, hogy bizonyos mennyiséget játsz. De ez megvan az offline közösségeknél is. A gördeszkás közösség elvárja, hogy együtt lemenjetek a térre és gyakorljatok. A kocsmázni járók is kiközösítik aki nem iszik velük.
Azonban nem csak ilyenek vannak. Online esetében természetesen nem haladnak olyan gyoras, mint mások, nem érnek el komoly eredményeket bajnokságokon, de mint az offline életben, ha nem teljesítesz ott se tudsz elérni kellő eredményt.
Én is játszom, de úgy kerestem klánt, hogy első kérdés: Van kötelező raid részvétel? Ha igen volt a válasz, akkor nem kértem belőle. Nekem ne mondja meg senki, hogy mikor szórakozzak. Sokáig tartott, de jelenleg olyan klánban vagyok ahol nincs ilyesmi, de mégis szinte bármikor belépek tudunk együtt játszani. Tegnap fáradt voltam és egymás után 2x is az egész csapat halálát okoztom, de kultúráltan közölék, hogy legyek figyelmesebb, tanácsokat adtak, szóltak, hogy inkább legyek kevésbé eredményes, de ne csináljak olyat ami az egész csapatot veszélyezteti. És sikerült.
Végszónak:
Amit nem ismer az ember, az nem felétlen rossz/gonosz és az emberek ellen van.