• Celeborn
    Én 27 éves vagyok, informatikus, és mindig sokat játszottam, de! Amióta léteznek az MMO-k, én egyre inkább hanyagolom a gépet, mert érzem azt, hogy képes lenne magával sodorni a játék, és akkor biztos, hogy kevesebb időt fordítanék más dolgokra. Ez nem hiányzik. Viszont ott van az édesapám, aki 47 éves, 3 és fél éve minden nap este 10-11-ig Lineage2-vel nyomul. Azért csak addig, mert 4-kor kel meló miatt. Viszont amióta játszik, egyszerűen nem lehet vele semmit sem kezdeni. Ha kérdezek valamit, meg sem hallja, vagy agresszívan reagál. Menni nem nagyon akar sehova. Ugyanezt észrevettem más ismerősömnél is. Szóval tényleg problémát jelent ez a függőség. (mint minden más függőség) Én személy szerint úgy vettem észre, hogy nem rosszak ezek a játékok, mert sok MMO-val játszottam már, de onnantól, hogy valaki belép egy klánba, guild-be, faction-be, vagy akármibe, már baj van. Mert akkor próbál igazodni a többi kocka játékoshoz, akik elvárják, hogy sokat játsz Te is, különben szintben lemaradsz tőlük, nem mehettek együtt raid-elni... Én is voltam klántag annó évekkel ezelőtt kb. 1 hónapig, és rohadtul bosszantott, hogy ők akarják megszabni, mennyit játszak. Hát azóta annyi közöm volt MMO-khoz, hogy megnéztem egy-két bétát, milyen, és ennyi.

Egyébként néha egy kis single player játék jól tud esni az embernek. :D