• kukacos
    Ajaj, ezer dolgot keversz össze... csak címszavakban: az általad leírt interferenciajelenség bármely hullámmal megtörténik, és ehhez nem kellenek multiverzumok. A kísérlet az 1700-as évek óta közismert, és Bellhez nem sok köze van, aki egy másik kísérletet talált ki, amivel végül bizonyították, hogy a QM-nek nem lehet rejtett változós lokális magyarázata. Röviden ez a QM filozófiájáról mond valamit, nevezetesen hogy Einstein érzése, hogy az elméletben levő valószínűség a részecskékben elrejtett, nem megfigyelhető klasszikus változókból ered, vagy hamis, illetve ha igaz, akkor távolhatás van köztük.

Everett sokvilág-elmélete egy filozófiai szemlélet, egy kézzelfogható magyarázat a QM képleteihez. Egyelőre még olyan jól sem áll, mint a Bell-féle kísérlet filozófiai megközelítései, mert egyelőre nem ismerünk olyan kísérletet, amivel eldönthető lenne, igaz-e. Igazából ez a kérdés fel sem merül, mert nincs jóslata, ezért egyelőre nem is tudományos elmélet (bár hozzáteszem, szerintem a tudat mint aktív szereplőn keresztül megragadható lehet, bár ezeket a kísérleteket csakis és kizárólag én tudnám elvégezni. Bocs srácok, de azt kell mondjam, ti csak az én multiverzumomban léteztek. :) ).

A sokvilág-elmélet multiverzumai között nem lehet szabadon közlekedni. Mint azt már egyszer itt leírtam, a kvantumszámítógépek NEM a fénysebességnél gyorsabb kommunikációra készültek, ez nem is céljuk.