• Molnibalage
    #116
    "Elég szánalmas, hogy még mindig ezt a több mint száz éves technológiát használjuk"

    Inkább a postod az. Ez baromság. Mellesleg valaminek a kora nem számít. A váltóáramú elektromos hálózat is egyidő kb. a belső égésű motorral mégsem kapálózól ellene. A klíma is ilyen régen létezik, csak fejlődött.

    "mikor a világegyetemben végtelen mennyiségű energia van"
    És ez engem hol izgat mikor itt vagyok a Földön?? Ja és mit sem ér, ha nem tudod kinyerni... Ha neked van kész és működő terved kérlek oszd meg velünk is.

    "de nem kell messzire menni még a földön is több tiszta energiát lehetne kinyerni mint amennyire valaha szükségünk lenne"

    Itt mire gondolsz gondolsz konkrétan? Atom, fúzió? Az atom végre kezd felfutni az értelmesebb országokban (de ez még tenyésztőreaktorokkal is "csak" pár száz évre megoldás). A szél és egyéb többi vicckategóriást el lehet felejteni nagy tömegben. Csekkold le az atomenergia topicot és olvasd el ami ott van.

    "Csak hát ezekhez komoly nemzetközi összefogás kellene"
    Mihez? Atomhoz? Az most is van. Fúzió. Azért van valami ott is. Ha olyan egyszerű lenne összehozni megcsinálták volna már rég...


    "helyette inkább harcolnak az országok a szaros olaj miatt"
    Az emberiség a történelme során elég sokszor háborúzott ásványokért. Most az olaj van soron. Vannak dolgok amik nem változnak. Herótom van az utópisztikus hozzászólásoktól, álomvilágban élnek. A felvilágosodás korszaka kb. 300 éve véget ért. Gondoltam szólok. Maradjunk a realitások talaján.