• Villanypásztor
    #117
    "Szép, hogy úgy osztod az észt valakinek, hogy meg sem nézed a linkjeit."

    Képzeld megnéztem. De rövid úton feladtam az elolvasását, mert igen hosszú és baromi fárasztó ilyen sületlenségeket olvasni. Iszonyat mennyiségű fénytani és méréstechnikai nonszensz van benne, de ez nem meglepő egy olyan valakitől, aki a marsi városokról írt könyvet... (meg vannak még "érdekes" dolgok azon a site-on)

    Egyébként meg néztél már fel a csillagos égre Mars-közelben? Már szabadszemmel is jól látható a színe, de ha te ezzel együtt is kéknek/szürkének/akárminek gondolod, akkor baj van a színlátásoddal.

    [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Hematite]Hematit, angol wikipédia: [/ur] "Hematite is a mineral, colored black to steel or silver-gray, brown to reddish brown, or red"

    [url=http://hu.wikipedia.org/wiki/Hematit]Hematit, magyar wikipédia: [/ur] Színe: acélszürke, vasfekete vagy vörösbarna.

    Nem vagyok ásványszakértő, de ez bizony ez alapján nem kék. Ha meg az is lenne, az általad linkelt oldalon is mindenhol 15% alatti arányt jeleznek, tehát nem színezné ilyen brutálisan kékre a felszínt.