• Archenemy
    #87
    Ügyes, bár az elején le van írva, hogy bár az amik legtöbbje vallásos, ők csak azokat számolták, akik "teljesen bizonyosak Isten létezésében", járnak templomba legalább havonta, stb, így könnyen kijöhet 60%, ami egyébként még mindig a társadalmi többség. Szóval ez egy kicsit erőltetett felmérés, mondom, a vallásosságmérőt még nem találták fel. Esetleg írhatták volna, hogy csak a hetven iq alatti vallásosokat számolták, és akkor a végén kihozhatták volna, hogy a felmérésük szerint minden vallásos hetven iq alatti.

    A második linken is csúsztatsz, ugyanis (mint az eredeti wiki cikkből is kiderül), a "maguk módján istenhívők", azaz a felekezethez nem tartozó, de valamiféle felsőbb erőben, életerőben, szellemben hívők nem szerepelnek a rajzon.

    Az eredeti wiki cikk:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe

    A semmiben nem hívők térképe:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Europe_No_Belief.png

    Végszóként pedig hadd idézzem Galileit:
    "I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgo their use."
    Hevenyészett fordításban:
    "Nem érzem úgy, hogy el kéne hinnem: az az Isten, aki felruházott minket az értelem, következtetés és intelligencia adományával, arra szán minket, hogy mindezt ne használjuk."