• Lada
    Sok a jogos észrevétel.

"Az, hogy ki miben hisz az a saját személyes dolga, senkinek semmi köze hozzá."

Fordítsunk a dolgon. Ha létezik egy mindenek fölött álló lény, akkor nem mondhatjuk, hogy nincs köze hozzá senkinek, hogy miben hisz az egyén. Ebből a szempontból nem az a lényeges, hogy nekünk mi vagy melyik "igazság" tetszik, hanem hogy mi a véleménye ennek a mindenható lénynek.

Szerintem, hogy ki miben látja az élet értelmét, az abszolút igazságot, nos, ebben a témában én úgy gondolom, hogy a legtöbben ott követik el a hibát, hogy a nekik tetsző magyarázatot preferálják. De, hogy az adott magyarázat az igaszággal találkozik-e megint más dolog. Nekem hiába tetszik, hogy léteznek-e az UFO-k, vagy van-e halál után élet, ha mégse igaz. Biztos vagyok benne, hogy magyarázat van a dolgokra, csak keresni kell, és meggyőződni. Jah, hogy ez időt és energiát követel meg? A legtöbb ember inkább rohan a többeikkel.

Sokszor a tudományt istenítő személyek állítják, hogy a vallásos személyek szűklátókörűek. De jó példa ehhez amit felvetettél: az idő.
    Egy !mindenható! lénynek miért ne lehetne az egyik műve, teremtett dolga az 'idő'? Vagyis mi van, ha ő az időn kívül áll? Mi, akik ezen belül vagyunk, fogalmunk sincs milyen kívül lenni. Ha ő teremtette a fizikai világegyetemet, annak tövényeivel együtt, akkor el sem tudjuk képzelni, mire lehet képes és mekkora energiával rendelkezik.