Igen, észre vettem, hogy már válaszoltál, de akkor már én valaszoltam. :b EDIT gomb meg nincs. Oké, nem kell EDIT, jó lesz CSILLA is, csak lehessen vele szerkeszteni. ;) [Szóljatok ha szar volt. :D]
A tudomány jó. Az ember gyarló. Természetesen tudományos oldalon is vannak érdekes figurák. (: Viszont annyit megjegyeznék, hogy a nácik mindenféle kísérletei hasznos tudásanyaggal szolgálnak még a jelen tudósaink is, mert azóta nem akadt olyan vezető, aki rábólintott volna ilyen szinten torz kísérletekre.
Az, hogy az atomok léteznek, tudományosan igazolt tény. Rendben, hogy itt a helyszínen nem lehet bizonyítani, de el tudnánk menni megfelelő laboratóriumokba, és igazolhatnánk, lám mégis ott van az atommag. Innentől kezdve ez nem hit kérdés. Istennel kapcsolatban ez nem megy. Ezért hit kérdés.
> "a vallástalan szemléletnek nincs arra magyarázata, hogy ha tudnék pl. észrevétlenül lopni, akkor miért ne tegyem meg."
Ez így nem igaz. Mondhatom, hogy én vallástalan vagyok, se apám, se anyám nem tagja semmilyen közösségnek. Mégis megtanultam, hogy mit szabad, és mit nem. Az erkölcs nem csak egyházak, vallások sajátja. Vegyük például a sportokat. Abban is fegyelemre tanítanak, hogy tiszeld az ellenfeled, tudj csapatban játszani, ki állj a bajtársaidért, stb. Viszont az egyházi tanok alapján nem tudod megmondani, hogy mitől működik a motor, miért esik az eső, miért van olyan sok disznó befalazva, stb. :) Szóval testhosszal a tudomány vezet. Az sem utolsó szempont, hogy a tudomány nevében eddig még nem tört ki háború. Igaz ami késik, nem múlik. :b