• ziipp
    > "Ha valamit mondanak szeretem megérteni miért úgy van ahogy,amikor kinyitottam egy random oldalon a bibliát 5 oldal után már ellentmondásokat és logikai hibákat találtam."
    Ezzel én is így voltam. Nagymamám hatására el kezdtem olvasni az Újszövettséget, amiben elég érdekes dologok voltak. Pl. Jézus életét leírják négyszer is. Szinte teljesen ugyanazt, néhol vannak eltérések, de semmi lényeges. Olvastam a Jelenések Könyvét is, amiben a világ vége le van írva... Hát érdekes, hogy mit mondjak. Olyan borzongatós érzésre számítottam, mint amikor az istenek avatárjai lejönnek az emberek létsíkjára egy fantasy könyvben, de nem ilyen volt, nem tudtam komolyan vanni, nem tudtam [b]elhinni[/b]. Furcsa mód a Biblia lapozgatása után éreztem azt, hogy mennyire álságos, mennyire nem igaz ez az egész - addig volt valami képlékeny elképzelésem Istenről, mégis milyen lehet, sőt valahol mélyen hittem is benne, de a Bibliának sikerült ezeket a "magokat" is kíírtani belőlem. :]

Dany007: a skolasztikára gondoltam többek között, igaz Wikin kicsit másképp van leírva, mint ahogy én tanultam. Tudomásom szerint ez egy olyan irányzat volt (vagy legalább volt benne ilyen célzat is), ami korszak természettudományos felfedezéseit hangolta össze a Biblia tanításával. Egyik híres képvislője Aquinói Szent Tamás), de állandóan vannak törekvések az egyház mordernizálására, 21. századiasítására. Náha a pápa elmegy más vallások vezetőihez, hogy mindenki lássa, milyen megértő, és toleráns. János Pálról még elhittem, hogy őszintén csinálja, de erről a Benedekről? Miután ilyeneked mond, hogy vissza kéne hozni a latin nyelvet a prédikációkban? :X