• dronkZero
    #120
    "Én még még életemben nem voltam jéghoki meccsen, annak minek adnak állami támogatást? Nem utaztam még Miskolc tömegközlekedésén, az miért az én pénzemből megy? Nem dohányzom, miért menjen a tüdőszűrés az én pénzemből is? Stb. Nettó demagógia."

    Nem írom alá. Én amiben lehet, korlátoznám az állam beavatkozását. Amire van igény, az úgyis fennmarad, amire nincs, azt minek tartjuk fenn? A közlekedés nem ez a kategória, és talán még a sport támogatása sem, sőt az egészségügy sem. De az idézőjeles kultúra, a szintén idézőjeles kortárs művészet, a vallás, de nagyjából az összes önmagában is piacképes tevékenység állami támogatását megvonnám, ne torzítsa a piacot. Rengeteg adóforint folyik ilyen címeken a slepp zsebébe, olyan "projekt"-ekre, amire a kutya sem kíváncsi. Ne gondold, hogy ebből a szempontból csak az egyházak szúrják a szemem.
    (Csak most olvastam tovább a hozzászólásod, és úgy látom hasonló véleményen vagyunk.)

    "Á, naív, idealista kommunistának tetszik lenni? Ez mindent megmagyaráz persze :p"

    Nos ez egy érdekes kérdés, abból a szempontból igen, hogy úgy gondolom, hogy az utópisztikus kommunizmus lenne a legjobb államforma, abból a szempontból viszont nem, hogy eszembe sem jutna próbálkozni a bevezetésével. Amit leírtál erről, azzal tökéletesen egyetértek.
    Mivel sok eredménye úgysincs annak, hogy itt beszélgetünk, a világot megváltoztatni nem fogjuk, úgyhogy időnként megengedek magamnak ilyen elborult eszmefuttatásokat...