• Archenemy
    #109
    "Azt jól látod, hogy kötekszem."

    Hát jól.

    "A qwerty billentyűkiosztás éppen, hogy _kurvára_ logikus. "

    Pontosan tudom a történetét, és nem véletlen hoztam fel. Régen volt logikus oka, most viszont _nincs_, csak egy, hogy az emberek így szokták meg. Nem logikus, hogy most, hogy már nem akadhatnak össze a karok, egy ilyen elavult rendszeren dolgozzunk, hiszen így sokkal nehezebb gépelni, mint egy optimálisabb (:p) kiosztású billentyűzeten.

    "Nem, nem az a baj, hogy logikátlan. Az a baj, hogy nehezen értelmezhető"

    Nem az a baj, hogy nehezen értelmezhető, mert NEM értelmezhető nehezen, lám te magadól olyannyira rájöttél, hogy javasoltál is egy pontosabb szót. Az emberek 99.9%-a tudja, mit értenek az emberek azalatt, hogy "betegebb" vagy "optimálisabb". Csak pár ember elvből fennakad rajta, és "ezen rugózik", jobb dolga nem lévén gondolom.

    "Abban igazad van, hogy az emberek használják így is. Attól még nem helyes. "

    Az, hogy valami hogy helyes vagy hogy nem, nem egy beleégetett, objektív tulajdonság, mint egy tárgy mérete vagy tömege, hanem valami attól helyes, mert az emberek nagy része úgy tartja helyesnek. Nyilván megteheted, hogy te nem tartod helyesnek, mint ahogy vannak olyanok is, akik a szabad vallásgyakorlást nem tartják helyesnek.

    ziipp:
    "de könyörgöm, ne legyen már bunkó fantáziátlan elmebeteg, aki esetleg elutasítja Isten létezését. Ez nem kifejezetten neked szól, csak úgy általánosságban."

    Még szép :p Szerintem ilyet nem állított itt senki, fantomokkal küzdesz, nyitott kapukat döngetsz. Mások kijelentéseiért meg nem érzem magam felelősnek.

    "Miért a Bibliát nem emberek csinálták? Az nem gyarló, gyenge? "
    Dehogynem, de én nem is állítottam az ellenkezőjét. Nem akarom tagadni, hogy a vallás nevében sok szörnyű dolgot követtek el... az emberek! Mindössze árnyalni igyekszem a korábban ezen a fórumon kialakult "fújfúj vallás" álláspontot.

    "Teljesen igazad van, kellenek az erkölcsi tanítások, én csak azt mondom, hogy ez ne csak az egyház sajátja legyen már. "

    Hát, de ha logikailag nem magyarázod meg, hogy "miért is ne lopjak, ha nem származik károm belőle", akkor csak azt tudod mondani, hogy "csak". Valamiféle felsőbb erőt, retorziót, mindentudó istent, lelkiismeretet, vagy bármi _nem logikus_ dolgot be kell vonnod, ha el akarod érni a kellő hatást, hiszen logikusan nem tudod levezetni.

    "Minnél jobban le tudjuk vetni az elveinket, ideológiáinkat, annál szabadabb az elménk. Szerintem. Ezért próbálom ezektől mentesen szemlélni a világot. De csak próbálom. :')"

    Hát ja :p Sok sikert!

    Nah mindegy, én befejeztem a vitát, örülök, ha sikerült árnyalnom pár ember látásmódját, dronkZero meg pukkadjon meg a nyelvtanával :p