• Archenemy
    #104
    "Szerintem a "kritikusabbak" volt a szó, amit kerestél..."

    Elképzelhető.
    Ezzel szemben ahelyett, hogy a gondolataimmal foglalkoztál volna, a szavaim helyességébe kötöttél bele. Erre mondom, hogy ez nem vita, ez okoskodás, kötözködés, baszogatás kategória. Ha azt írom, hogy "fenntartásokkal kezelik", mi változik meg a mondanivalómban?

    "hívőkről állítottad, hogy szkeptikusok,"

    Hazudsz, nem ezt állítottam, de te is pontosan tudod: ez megintcsak nem érdemi vita, hanem a fent is említett mószerolás, csúsztatás.

    De ha már a magyar nyelv: mind a négy általad említett szóval lehet értelmes példát mondani, mégha logikailag valóban nem is értelmezhető, a nyelv használja, az emberek használják. Pl. "tegnap még csak a torkom fájt kicsit, de mára betegebb lettem" - mindenki megérti, hogy mire gondol az ezt mondó.

    Persze tépheted a hajad emiatt, hogy ez logikátlan, de tudod a qwerty billentyűzetkiosztás is logikátlan, mégis mindenki ezt, vagy apróbb variánsait használja, sőt, mindenki hajlandó elsikkadni a logikátlansága felett, mert így egyszerűbb. Az emberek java része tud átmenetekben gondolkodni, és nem fog azon a szón fennakadni, hogy "optimálisabb", de ha neked ez okoz örömet, hajrá.