• NEXUS6
    #94
    Ez a cikk tényleg elég blikkes. Gyak Dr. Waccon nem mond semmi olyat, amit 60 évvel ezelött ne mondtak volna el.

    "A komplex élet ritka jelenség, akik ezt meg tudják figyelni, azok még ennél is ritkábbak. Több tízezer Föld-szerű bolygót kellene felfedeznünk, hogy legalább egy olyat találjunk, ami valamilyen kifinomult életformának ad otthont."

    Ez aztán az érv!;)
    Az utóbbi évek exobolygó kutatása azt mutatja, hogy valszeg szinte minden csillag körül keringenek bolygók! Csak a galaxisunkban kb 100 000 000 000 csillag van.
    A felfedezett néhány száz exobolygó közül egyelőre elég kevés a földszerű, de ennek nagyon nagyon nagy valószínűséggel csak az az oka, hogy nem vagyunk képesek még ilyen kicsi égitesteket érzékelni. Hozzánk képest nagyon speciális helyzetűnek kell egy bolygó pályájának lennie ahhoz, hogy észlelhessük. Pl periodikusan kell takarnia a csillagot. Na most ha az adott bolygó nem olyan közel kering a csillaghoz mint az eddig felfedezett exobolygók, hanem mint a Föld, akkor gyak zéró az esélye hogy a távoli csillag korongja elötti elvonulást láthassuk.

    Szal nem tudom mitől ilyen szkepticista a csákó, de mivel a Drake formula legtöbb összetevőjét sem ő sem senki a világon, megközelítő pontossággal sem ismeri, ezért az ilyen agyalgás, max arra jó, hogy feldobja vele a portálok forumainak látogatottságát!;)))

    Ja és az általunk ismert világegyetemben 100 000 000 000-os nagyságrendben vannak galaxisok. LOL
    Szal rettentően valószínűtlen, hogy egydül vagyunk!;)))