• tomcsa4
    DronkZero: nézd az absztrakt gondolkodás nem egyenlő a baromsággal. Egy régen élt matematikus számolt a végtelennel úgy, mint egy számmal. Ma a mai álláspont szerint a végtelen egy fogalom. Ez még fog alakulni későbbiekben gondolom.

Másik: ez a matematikus nem szégyenli magát, hogy ilyen baromságokat állít? Egy az hogy a kimeneteleket sem ismeri, ráadásul még mintája sincs. Valótlanba kapaszkodik. Attól hogy valaki tudós, professzor mit tudom én, még nem kellene hadoválnia.

Pláne ha az a becsült "istentudjamennyi" fényév csak becsült és lehet hogy sok százalékos eltérés van igazából. Az emberek annyira ragaszkodnak a nagy számokhoz, ahhoz, ami megfoghatatlan. Jó kell, mert evvel haladunk előrébb, de a hülyeségeket ki kellene szűrni.

Julius666 meg gratulálhat magának ahhoz, hogy tudja hogy nem elég csak matematikus szemmel vizsgálni ezt, de ha beledobjuk a képletbe a másik szemléletmódot, matematikai úton meg lehet oldani. Kérdem én: hol vagyunk ehhez? Majd talán ha teljesen feltérképezték magát az embert(!) majd akkor jöhet az idegen lényekel való foglalkozás. Amikor csak a földhöz hasonló bolygókat keresik, mert csak ott leeht élet, ez nekem nem teljesen tudomány. Isten (se) tudja mik lehetnek kint.