Egyedül vagyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Miután kiröhögjük ezt az ostoba, korlátolt hozzáállást, még elkezdesz kötözködni, személyeskedni.
Az az egy szerencséd van, hogy ezt interneten keresztül csinálod, nem személyesen. Már beleléptem volna a szádba.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ez nem azért van, mert a delfinek rohadt okosak, és rájönnek, hogy az ember fuldoklik, hanem egy ösztön. Az ember szerencséje, hogy õ is levegõt lélegzik, mint a delfinek, ezért a víz felett fenntartás számára ugyanúgy elõnyös, mint a delfinek számára.
Speciel a delfinek mindenfélét "megmentenek", ami sérült, és nem tud úszni. Nem egyszer megfigyelték, ahogy sérült cápákat folyamatosan a víz felett tartottak, amik persze belefulladtak a nagy segítségbe :p
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Kara kánként folytatom tanításom.
Figyelem: a "fórumvírus" kifejezést ezennel szerzõi jogilag levédem. (c) 2009, Epikurosz, Minden jog fenntartva, a szomszédok is.
Hát Tomcsa4 nem tudom miért szidod ezt a 3 jóembert, különösebben nem is érdekel. Viszont mást leidiótázni miközben magadra azt mondod hogy te bizony nem vagy az számomra csak az ellenkezõjét sugallja. Függetlenül attól hogy igazad volt e abban amirõl vitáztatok vagy nem.
De Te, ó nagy magasztos Tomcsa4, most jól megmutattad nekünk, alantas lényeknek, hogy mi is az igazi intelligencia, és jó példával jársz elöl viselkedés terén is.
Na, többet hozzám ne szólj, idióta seggfejekkel nem kommunikálok.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
És azt, mi alapján lehet megállapítani? Tegyük fel, hogy te és én alapítunk egy céget (csak te és én dolgozunk) és amit a cégünk csinál azt sajnos elég gyengén tudjuk értékesíteni. Most akkor minimálbért fizetünk ki magunknak? Abban az esetben ha nem keresték meg ezt az 1000 dollárt akkor is? Ha Pityu bácsi kukoricát termel és az idõjárás nem kedvez neki és csak 800 dollárnak megfelelõ kukoricát tud termelni és értékesíteni akkor honnan az a 200 dollár, hogy Pityu bácsi is minimálbért kapjon. Ha viszont olyan dolgot csinálunk amelyet jól tudunk értékesíteni és mondjuk 10000 dollárt keresünk havonta akkor most rablók vagyunk?
A profit nem rablás, 1. profit nélkül lehetetlen dönteni, hogy mit csináljunk és hogyan használjuk az erõforrásainkat. 2. a profit az amit a tegnap nem elfogyasztott hanem megtakarított pénz által biztosított termelõ eszközök kerestek. Ha nincs kalapácsom nem tudom beverni a szeget, ha van kalapácsom akkor a kalapács is keresett nem csak én, ha a kalapács az enyém akkor a kalapács fizetése is az enyém, ha a kalapács a tiéd akkor a kalapács keresete is a tiéd. Fontos megérteni, hogy az általam elvégzett munka gyünölcse nem jött volna létre ha én és a kalapács nem találunk egymásra. Ha a kalapácsot tõlled kaptam akkor azt valahogy értékelnem kell nem? Elõször is meghalhattam volna éhen ha mondjuk te a saját kalapácsodal végzed el a munkát, mert én nem tudtam volna veled versenyezni (nincs kalapácsom), tehát azért, hogy te nekem bérbe adtad a kalapácsod meg kell fizesem neked azt, hogy még a kalapács nállam volt addig te nem tudtad használni, tehát nem tudtál dolgozni. Te pedig lemondottál a kereset részérõl, mert mondjuk valami mást akartál csinálni és megvagy elégedve a kalapácsod által (nélküled) keresett pénzel.
Valójában tõke és profit nélkül az emberek nem tudnának együtt élni és dolgozni nem tudnának közremûködni. A profit ennyire fontos. A rablás az amikor elveszel valakitõl valamit az egyén önkéntes beleegyezése nélkül. Ha elveszem a kalapácsod és te nem adtad ide az rablás. Ha te sokat kérsz a kalapácsodért akkor én mástól veszem bérbe, és te vagy az aki veszít. Ha nincs más akitõl bérbe vegyem akkor mindketten veszítünk mert én nem tudok melózni neked pedig a kalapácsod porosodik a fiókban és kereshettél volna vele valamit. Egy valamit fontos megjegyezni... én soha nem veszem bérbe tõlled a kalapácsot ha nincs hasznom (profitom), most azon lehetne vitatkozni, hogy a haszonal meg vagyok-e elégedve vagy nem, de abban biztos lehetsz, ha 10 dollárért adod bérbe a kalapácsot és én 8 dollárért csinálom a melót akkor nem fogunk özletet kötni mert nem akarok 2 dollár adóságot inkább a nullán maradok. Viszont ha azt mondom neked, hogy te most kereshetsz 0 dollárt mert nem veszem bérbe a kalapácsod, vagy mondjuk ajánlok neked a 10 dollár helyett 4 dollárt és akkor te is és én is 4 dollárt keresünk akkor te elfogadhatod, vagy mondjuk kérhetsz 5 dollárt (akkor nekem 3 marad), ha én elfogadhatónak tartom, hogy 3 dollárt keresek akkor elfogadom vagy nem.
A végén vagy megegyezünk vagy mindketten vesztesek leszünk. A lényeg, hogy egymás nélkül nem tudunk fennmaradni, de kényszeríteni egymást az együttmûködésre az ami rablás. Részemrõl nincs harag ha nem adod a kalapácsot 10 dollár allatt, mert az a te kalapácsod és nekem semi közöm hozzá. Szintén te sem szabad haragudj ha hem bérlem a kalapácsod 10 dollárért mert erre nem vagyok köteles. Szerencsére a világon mindég van elég ember akitõl kalapácsot lehet bérelni és elég ember aki kalapácsot bérelne... és ez az ami a kinálat és kereslet ez az ami meghatározza, hogy minek mekkora az ára. Mennyit vagyok én hajlandó fizetni a kalapácsodért vagy mennyiért tudod te bérbe adni a kalapácsod ezt nem te és nem én határozuk meg, hanem a kinálat és kereslet közötti arány. Ezért hülyeség és teljesen tárgytalan dolog beszélni igazságos árakról.
Ja és ha valaki a kurvának fizet 1000 dollárt egy órára az is tiszteségesen megkeresett pénz a kurva részérõl... mert a kliens tõbbre értékelte a szolgáltatásait mint az 1000 dollárt, és volt neki 1000 dollárja, hogy ezt megfizesse. A kérdés... hogy könnyen kereste-e vagy nem azt az 1000 dollárt, de 1000 dollárt könnyen keresni nem lehet, lopni igen. Ha mondjuk 1000 kalapácsom van és bérbe adtam õket akkor 1000 dollárt lehet, hogy gyorsan meg tudok keresni, de hogyan jutottam 1000 kalapácshoz, takarékoskodtam évekig vagy loptam a kalapácsokat... látod lehet két féle képpen, az egyik eset rendben van a másik nincs. Szóval arra kellene koncentrálni, hogy valaki lopott-e vagy nem és nem pedig arra, hogy valaki sokat keres vagy nem, mert nem lehet megállapítani, hogy sokat keres-e valaki, de azt igen, hogy lopott-e vagy nem.
Na de ez extreme off. 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Röviden a lényeg, hogy a pipline futószalag szerûen dolgozik, és így gyakorlatilag végtelen szalagnak is tekinthetõ de itt van szó még kvantumszámítógéprõl is, érdekes olvasmány. 😊
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Az elsõ kérdés, hogy van-e intelligens élet a Földön?
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
másik meg, ha az elmúlt pár évtizedben nem azzal foglalkozott volna az emberiség hogy saját magát irtsa ki háborúskodással meg a mániákus ragaszkodással a belsõ égésû motorok és kémiai hajtómûvek végletekig történõ kihasználásával (nem hiszem el azt hogy ne lenne számtalan alternatív megoldás, ami környezetkímélõbb lenne, vagyunk olyan fejlettek hogy meglegyen a technológiai alap), akkor már rég tarthatnánk olyan szinten amit pl az arthur c clarke féle ûrodüsszeiákban leírt. csakhát néhány nagyobb hatalmú emberke, amíg a kõolajban, meg a fegyverkezésben lát pénzt, addig fogja facsarni a témát amíg hasznot tud kihúzni belõle. ez itt az alapvetõ probléma.
ha létezik más civilizáció aminek sikerült túllépni ezen az evolúciós "kamaszkoron" anélkül hogy elpusztította volna saját magát közben, simán feltételezhetõ hogy már szanaszét mászkálnak az univerzumban. ha megnézzük hogy az emberiség az elmúlt pusztán 2-300 évben mekkora fejlõdésen ment keresztül, egyáltalán nem elképzelhetetlen hogy még párszáz év és mi is ezen a szinten lehetnénk. legalább azt a szintet el tudnánk érni hogy ne kelljen csak itt a földön nyomorogni, hanem a környezõ égitesteken is lehetne kolóniákat létesíteni.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Itt Magyarban a tõkés réteg valójában posztkomcsi, nem reális teljesítmény alapján jutott vagyonhoz, hanem elcsalta a komcsi idõk kezdetén a korábbi tõkésektõl elkobzott, majd kicsit felturbózott állami vagyont.
Igazából itt tulajdonosváltás történt, a régi, nem makulátlan, de kétségtelenül kulturáltabb arisztokráciát felváltotta a gátlástalan, rabló, komlibcio komprádor plutokrácia.
És jó, hogy ha akarod nyugottan költheted a pénzed arra amit jónak látsz. Aki pedig a SETI-re vagy éppen ahogy Epikurosz említette kurvákra költi az szintén rendben van.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Nem éppen.
ha egy cégvezetõ alulfizeti az alkalmazottait és õ közben kurvákra költ, vagy italra, az is csak az õ dolga? Nem.
Mi lenne ha a SETI befogna bármit is ami idegenektõl származik ?
Kiderülne hogy nem vagyunk egyedül? Lehet be se jelentenék, lásd Kapcsolat. Egy ilyen dolog azért rendesen megkavarná a dolgokat.
Másrészrõl az amit a SETI észlelni tud az az a technológia amit ma az emberek használnak. Fejletteb fajok nyílvánvalóan olyan technológiákkal kommunikálnak amiket mi még fel se fedeztünk.
Ha találnának bármit is és még "beszélgetni" is kedzenénk velük lehet hamarabb odaérnének a következõ évtizedekben/évszázadokban kifejlesztett ûrhajóink mint az üzenet.
A SETI helyett olyasmire kellene költeni ami az aktív kutatást segíti elõ, nem a hallgatózást. Mert bármi lehetséges. Csak pénz, idõ, és elszántság kérdése.
Eldöntheti ha benne van a mesében, ha nincs akkor nem ... persze véleményt mondani lehet, de mi az értelme annak ha nem vagyunk a mesében? Mondhatod pl. a feleségednek, hogy három TV a házban felesleges - mert te (is) fizeted, mondhatod azt is, hogy a Grippen vadászgépek vásárlása felesleges volt mert te is fizetted de azt, hogy a szomszéd nyaralása Bora Borán felesleges azt nem mondhatod (kivéve ha te és nem pedig õ fizeti).
Egyébként egyetértünk, hogy a SETI OK program, még akkor is ha nem járt eddig eredménnyel. Persze ez csak vélemény mert mondom én nem fizetem a mûködését.
Bárki eldöntheti szerintem hogy mit tart értelmesnek és mit nem.
De ami azt illeti már 40 éve nagyjából egyféle módszerrel keresgélnek, és nincs semmi amire azt mondhatnánk, hogy igen, megérte.
Kellene egy olyan labor vagy valami ahol már irányokkal próbálkoznának, teljesen új és 'vad'-nak tûnõ megoldásokkal, mert ha valami ilyen sokáig nem jár eredménnyel azért az már elgondolkodtató.
Hasonló példa ez indukció feltalálása. Mindenki bizonygatta, hogy nem lehet mágnessel áramot generálni, mert nézzük csak meg, ha a mágnest a vezetõvel párhuzamosan mozgatjuk semmi nem történik...és valóban.
100 éven át ezt a kísérletet ismételgették, és nem értették hol a hiba, mert annyira beléjük ivódott hogy nem lehet, hogy ezt evidensnek tekintették.
100 év...az nem 1 emberöltõ ugye. Most itt a SETI is valami hasonlót mûvel.
Amúgy mikor Tesla megcsinálta az elsõ távirányítós kishajót és tesztelte egy tavacskán, a kor tudósai csak bámultak, és azt hitték a gondolatával irányítja, meg sokan beleugráltak a tóba, keresték a huzalokat. Tehát sok baj van az emberi mentalitással is önmagában.
A mobil adás mióta jut ki a Földrõl??? Már repcsiken sem használható! TV dás és aok egyéb meg kijut de mint mondtam ömlesztve, így egy másik civilizáció, már ha kíváncsi ránk és keresgélni kezd, puszta zajként is értelmezheti.
Ha jól értem akkor a 0.01% esély arra vonatkozik hogy az adott pillanatban hány lakható bolygón lehet értelmes élet az univerzumban. Amivel nem számoltak (és persze ez nem hiba mert nem is akartak vele számolni): nem csak lakható bolygókon lehet élet. Pl. az is valószínû hogy ha túléljük a következõ 1 millió évet akkor nem (vagy nem csak) a Földön élnek majd emberek.
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
De elkezd melegedni... Nem kell ahhoz elnyelni a bolygót, hogy az élet megszûnjön rajta...
Nem?
púúúúú
Ennél érdekesebb számomra az itt is felvetett idõ kérdése. Ezt több helyen is említik. Azt többen elfogadják, hogy igen is létezhet más intelligens élet a galaxisunkban, de valószínûleg sohasem találkozunk velük. Mert vagy már rég nem élnek, vagy még nem, vagy egyszerûen olyan messze vannak. Annak nagyon kicsi az esélye, hogy létezik intelligens faj, aki olyan technikai szinten van hogy gond nélkül utazgat a galaxisban olyan mértékû sebességgel és felderítõ egységekkel, amely a mi apró jeleinket észleli és ide is ér mielõtt õk vagy mi kihalunk.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Van még alternatíva bõven. Például az is lehet, hogy a csillagközi utazás kivitelezhetetlen. Ha csak newtoni módszerrel lehetséges közlekedni, akkor évezredek szükségesek csak egy kis szektor betelepítésére is, és onnantól kezdve gyakorlatilag tekinthetünk a kolóniákra, mint új fajra. Teljesen elzárt populációk, egy idõ után külön fejlõdési utakon...
De egyébként a galaktikus kolonizáció _döntés_ kérdése is, ha nem _akarnak_ ûrutazni, akkor nem is fognak... Egyelõre úgy néz ki, hogy mi sem akarunk... 😞
Szerintem a lottozás is az, mert elég kicsi az esélye hogy ötösöd lesz. Én magam a lottot bolondok adójának hívom. Engem meg az aki megnyerte. SETI lehet hogy felesleges, de ezt csak akkor tudjuk meg amikor leállítják. Addig az is kiderülhet hogy az egyik legfontosabb munkát végzi.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Nem kell százalékokat számolgatni, vagy kialakul az élet vagy nem.
Az meg mi hogy az ember a Föld lakhatósági idõszakának végén fejlõdött ki ??
Nyílvánvaló hogy a legfejlettebb állapot a folyamat vége felé van.
Felesleges jósolgatni hogy mi lesz 1 milliárd év múlva.
A ember csak 100.000 éves, a technikai evolúciója még csak 5-6.000, ha ilyen ütemben fejlõdik akkor nem 1 milliárd, hanem már 1 millió év múlva a saját maga által létrehozott univerzumban fog élni.
A SETI meg egy teljesen felesleges és értelmetlen program, soha semmit nem fog találni. Olyan mintha a mai világban egy õserdei törzs füstjelek meg dobszó után kutatna. A fejletteb fajok nyílvánvalóan teljesen más technológiával kommunikálnak, nem érnek rá évtizedeket várni egy válaszra. Pár száz éve hónapokig tartott egy üzenetnek eljutnia a világ túloldalára, ma milisecundumok kellenek. Most képzeld el mi lesz megint pár száz éve múlva.
Stephen Hawking (akit egyébként nagyon tisztelek) tegnap azt mondta hogy "három alternatívát lát: nincsen földönkívüli élet, vagy az idegen civilizációk hamarabb pusztítják el magukat, mint felfedeznének bennünket (vagy mi vennénk az õ jeleiket), vagy primitívebbek, mint mi vagyunk".
Szerintem egy negyediket kihagyott, azt hogy az ember túl primitív ahoz hogy a fejletteb fajokat érdekelje, de ez nyílvánvalóan sokak büszkeségét sértené, ezért nem merült fel mint lehetõség. Az embernek még az is hatalmas erõfeszítést jelenet hogy pár ûrhajóst eljuttason a bolygója holdjára. Egy ûrutazó, naprendszerek tucatjait benépesítõ faj szemében ez nevetséges semmi.
Az ember pedig értelmes faj. FAJ, mert nem egyedekrõl van szó hanem a fajról.
Aki meg azon sír hogy így az ember, meg úgy az ember, meg tönkreteszik a földet, meg úgyse lesz emberiség x év múlva mert kiírtják egymást, az kezdheti is magával egymás kiírtását.
Ez az tipikus emberi mindig nyavajogni kell valami miatt szokás.
Ha mondjuk magunkból indulunk ki, és úgy definiáljuk az "értelmes élet"-et, hogy eszközhasználat a határvonal, akkor a delfin kiesett, a csimpánz még benn van. Ha viszont mondjuk a tûz használata a határ, akkor csak az ember marad benne. És a technikai fejlõdésünk nagyjából ott indult.
Ehh, bazmeg, kicsit gondolkozz már néha!
(Azt mondjuk nem merném megtippelni, hogy mi marad a "Szia Anyu!"-ból, mire a _szomszéd_ csillagig elér... De azért próbálkozni mindenképp érdemes...)
Nem csodálom, hogy nem tetszenek egyes kezdeményezések, ha fel sem fogod egyáltalán, hogy mi a céljuk...
Még hozzáteszem, hogy sajna az inteligencia fokmérõjének jelenleg a mûködõ gépek elkészítõjét értik, úgy általában.
Magam viszont úgy vélem, ha egy faj pl. a vízben fejlõdik, gyakorlatilag nem sok esélye van a kohászatra, így az inteligenciája megmarad egy, a mindennapi életet szervezõ, akár bonyolult komunikációs struktúrával is, de mégis, csak egy állatira hasonlító létnek. Mi pedig azt nem fogjuk felismerni inteligens életnek. Tüzük nem lesz, ruhát nem hordanak, a beszédjük nem angol. (Mint ahogy az afrikai nyelvekre is az elején azt mondták, csak makognak, pedig azok még csak hasonlítottak is ránk, sok-sok szempontból.....)
Nem is megyek messze: itt vannak a delfinek, vadásszuk õket, õk is vadászó lények, minden ami mozog, megesznek, csak az embert nem, sõt, azt akár meg is mentik. A beszédjüket nem értjük, mert teljesen más elveken komunikálnak, én 3d komunikációnak hívom, így kijelentik egyesek, hogy az ember az egyetlen lény, amelyik értelmes, inteligens. De nem csak a földön, hanem az egész világegyetemben, hát kérem, ez ugyanaz a gõg, amivel az afrikai benszülötteket is kihúzták az inteligens csoportból.... Ez sajna ugyanaz a gõg, amivel egyik nép lenézi a másikat, hogy azok nem értelmesek.
Nincs más értelmes, csak a "......" nép, még a 100milliárd galaszis * 100milliárd csillaga körül keringõ egyik bolygón sem, sõt, még a földön is csak a mi népünk.......->nos ez ostoba gõg annak a részérõl, aki ilyen állít, ráadásul "tudományosan" .....
http://www.tradeximp.com/
Meg kell nézni, hogy ég-e alatta a gáz.
Ha igen, akkor megsül, hanem, akkor nem.
Ez pedig kémia és fizika.
Az éket is csak kémia meg fizika.
Ahol a feltételek megvannak, ott ki is alakul.
Ahol meg nincsenek meg a feltételek, ott nem.
A galaxisunkban 100 milliárd csillag van, az univerzumban meg 100 milliárd galaxis.
A legvalószinütlnebb az lenne, ha csak egyetlen helyen lennének meg a feltételek. A sehol, és a milliárdnyi helyen sokkal valószínûbb.
Mivel tudjuk, hogy a sehol az nem igaz, így a milliárdnyinak van a legnagyobb esélye.
És mivel az élet az intelligencia felé fejlõdik nálunk, valószínû, hogy ez máshol is így van...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!