• Molnibalage
    #64
    Kínának soha nem volt MIG-23 gépe sem koppintás rendszeresítve. Az '60 (vagy '61?) után az szovjetek szakítottak velük és semmiféle segíséget nem adatak. Eddig az időpontig adtak át IL-28, Tu-16, MIG-21F-13, MIG-15/17/19 gépeket. Ezekből lettek a kínai variácók (H-5, H-6, J-5/6/7) és fejlesztések, de mindig hatalmas csúszásokkal az kínai ipar színvonala miatt. MIG-23-at kaptak tesztelésre egyet asszem egyiptomtól, de ezen felül nem történt próbálkozás tudtommal.

    MIG-29 gépe sincs kínának. Kifejezetten azért választották a Szu-27-et, mert nagy a hatótávolsága.

    "Taiwan az olimpia után vagy behódol, vagy egy invázió elé nézhet."
    Szintén III. Vh topic... Itt is leírtam már, hogy ma egy kínai invázió eslye a sikerre kereken nagy 0!


    "Egyértelmű, hogy a kínai hadsereg olyan fejlesztésekbe kezdett, ami egy Taiwan elleni invázióhoz szükséges"

    Erre fejlesztenek már 30 éve vagy amióta csak elszakadt Tajvan... A problémák már fel voltak sorolva. Gyengus légierő, kevés partraszálló jármű. Egy ilyen invázót nem lehet feltűnés nélkül végrehajtani. Mindig van egy USA hordozó a környéken, de 3 napon belül odaért még 2. Ez már önmagában komoly tűzerő. Ehhez jönnek még a Dél-Koreában állomásozó USA gépek és Japnában. A távolsági bombázók Diego Garcia-ról és Okinawa vagy Guam szigetéről. Elég véres mészárlás lenni a kínai haditengerészet között, mikor ezek elkezdik eregetni a cuccaikat...
    Az USA egymaga, amint mozgolódnak a kínaiak helyből tud adni kb. 250 vadászt, de ez hamar felkúszik 400-500 közé. És akkor jönnek a B-1 és B-52 gépek amik a flotta védelmén messze kívűl elkezdik ergetni portékikat..

    5-8 éven belül esélytelen egy inváznió, még ha nagyon gyúrnak a kínaiak akkor is.