• Molnibalage
    #135
    ", hogy az édesanyja ebbe halt bele"

    Szomorú, hogy meghalt de a következtetés lehet hibás is. Az egy buszon utazók közül sokan mehaltak. A válaszként mindenki elfogadja, hogy csernobil miatt. Pedig az első mondatban ott egy érdekes lehetőség. EGY BUSZON! A busz előéletéről mit tudni? És, ha azon volt a kiváltó ok? Ezen még senki nem töprengett el?

    "meg egy-két politikus fejcsóválása -, és legközelebb elindulnak a sziget ellen"
    Aha. Nepál gazdaságilag fontos az USA-nek? NEM! Tajvan? IGEN! Hol is állítjáek elő a chipek nagy nagyszázalékát ma?

    "Már csak a hatalmas emberanyag miatt is bőven le tudják rohanni azt a fos szigetet."

    Apám te nem tudsz olvasni. Partraszálló hajók és flotta híján a kurva sok ember max. úszva tudna átmenni te zseni.

    "mint Magyarországot 56-ban, és nagyjából hasonló okokból: Olyan országgal nem mer konfliktusba kerülni, amelyik akár egy kicsit is erősebb"

    Haha. Kína erősebb kationailag, mint USA? Ez erős kijelentés volt. '56-ben azért hagytak minket cserben, mert Szuez a világpolitikia szempontjából fontosabb volt és mert beavatkozás esetén a SZU atomfegyvert vetett volna be bagy alószínűséggel. Első körben ezt nézd végig.

    "Szerinted miért nem rohanták le még É-Kóreát az amerikaiak"
    Miért tennék? Miért legyen agresszor egy olyan országgal szemben ami egy gazdasági csődtömeg? Mi érdeke fűzödik ehhez? Az égvilágon semmi. Katonailag az USA simán kiporolná őket, észaiak hadserege pont olyan amire anno az USA hadereje ki lett találva. Masszív, nyílt fegyveres konfliktus lenne. A gond, hogy ennek Dél-Korea inná meg a levét.

    "Egy-két rakétát esetleg ki tudnak lőni, de egyszerre 50-60 célpontot már képtelenség leszedni az égről."

    Ez igaz valószínűleg, de azért ezzel ma már óvatosabban kell bánni. Mekkora a kínai ICBM arzenál? Eléri az USÁ-t? kb. két hónapja volt, hogy
    SM-3-as rekétával szedtek le egy műholdat. AEGIS virkálóból most van 27 db és mindegyien kb. 80-100 ilyen van készletezve. Ha csak 10%-os találati arány valósítható meg, akkor is ilyenekkel védve az USA-t elég pontens védelmet lehet képezni egyes pontokon. Kína legökzelebbi pontja is a nyugati parhoz cirka 10000 km-re van. Amennyire látom, max. Alaszkát lennének képesek támadni vagy a ngyutai partot.


    "Elindítanak minden töltetet, és abból biztos hogy célba ér a nagy része"
    Aha. És szerinted kínából ezután mi marada? Vagy ők szuicid hajlamúak? Aha, persze...