• CitizenX
    #130
    Lassan bebizonyítod, hogy Csernobil semmire sem volt hatással, ha mégis, akkor tök egészséges volt minden ezzel járó következmény. Gratulálok. Itt írta egy srác, hogy az édesanyja ebbe halt bele, de sebaj, te tovább mantrázod a baromságokat, amivel ki tudja miért, tíz körömmel kisebbíteni akarasz egy nukleáris katasztrófát, minek következményeképpen több millió embernek változott meg negatív irányba az élete. Valami homályos ieológiai indíttatástól vezérelve próbálod itt mentegetni az akkori történetet, simán elmenve emberek ezreinek a halála mellett. Gratulálok.

    A másik közröhej a Kínával kapcsolatos fejtegetéseid. Nevetséges azt gondolni, hogy ha Kína mindenre tekintet nélkül le akarná rohanni Taiwant, akkor azt nem tehetné meg. Megtehetné, mint a rongy. Van hozzá egy világ legnagyobb hadserege, és a világ egyik legerősebb, legbefolyásosabb gazdasága. Érted, pl. ha Kína kivonulna az USA részvénypiacáról, illetve kivonná onnan a befektetéseit, tőkéjét, akkor Amerika borulna, mint a szél. És mondok valamit: Nepál a főpróba. Ezt most megcsinálják, látják maj, hogy nem kell számolni komolyabb kövekezményekkel - max tüntetések, meg egy-két politikus fejcsóválása -, és legközelebb elindulnak a sziget ellen. Már csak a hatalmas emberanyag miatt is bőven le tudják rohanni azt a fos szigetet. Nem, majd a kínai néphadsereget 50 darab akármilyen harci repülő fogja megállítani, hogyne. :D Lehet, hogy aiwan RÖVID TÁVON képes lenne az eredményes védekezésre, de egy ilyen hadsereg ellen napok alatt kimerülnének a készletei, és onnantól kezdve semmi esélyük semmire.

    Senki nem mer majd beleszólni, az USA sem. Az USA épp úgy fogja magára hagyni Taiwant, mint Magyarországot 56-ban, és nagyjából hasonló okokból: Olyan országgal nem mer konfliktusba kerülni, amelyik akár egy kicsit is erősebb. Az USA csak a világ legszegényebb országai ellen mer háborús konfliktust vállalni, mert azt büntetlenül megteheti. Kína azonban befektető, az ameriakai kirakatgazdaság egyik legnagyobb invesztátora. Pont nincs abban a helyzetben a világon egyetlen meghatározó állam sem, hogy hatékony embargót foganasítson a komunista nagyhatalom ellen.

    Szerinted miért nem rohanták le még É-Kóreát az amerikaiak? Azért, mert az ottani rezsim pár éve kijelentette, hogy egy invázióra utaló jel esetén lángba borítják a nyugati-partvidék nagyvárosait. És ők tényleg megteszik. Itt néhány ember szerint É-Kóreának nincs megfelelő célba juttató technikája. Ja, mi így tudjuk. De mi van, ha mégis van nekik? Még a CIA sem biztos abban, hogy az É-Koreai atomtámadás lehetősége nem csupán üres fenyegetőzés, tehát talán mi is nyitva hagyhatjuk a lehetőségét annak, hogy az USA egy ilyen helyzetben esetleg megkapná azt, amit már évtizedek óta megérdemelne.

    A másik okos azt írta, hogy egy Kínai nukleáris rakétatámadást az USA a rakétapajzsával kivédené. Heh... Egyrészt nincs teljes pajzs, nincs olyan rendszer, amely 100%-osan kivédhetne egy ilyen támadást. Egy-két rakétát esetleg ki tudnak lőni, de egyszerre 50-60 célpontot már képtelenség leszedni az égről. Vélhetően ezzel a dologgal a kínai hadvezetés is tisztában van, és nem nehéz elképzelni, hogy ennek az ismeretnek a tudatában terveznék meg egy USA elleni támadás stratégiáját. Magyarul: Elindítanak minden töltetet, és abból biztos hogy célba ér a nagy része. Ennyit az USA sérthetetlenségéről.

    Meg a tényekről.