• morcosqtya
    #58919 "nem vagy a helyemben.. stb."
    ettől féltem... Hidd el voltam olyan helyzetben, csak azt mondom: mindenkinek voltak/vannak nehézségei a suliban (általános/közép/egyetem) nem példálózok mert kicsi rá a hely, meg minek, meg senkit nem érdekel, DE:

Vannak olyan kötetlenségei és szépségei, könnyedségei az iskolás kornak (magánélet, szerelem, hobbi, szabadidő) amit majd akkor fogsz értékelni (és belátni), amikor majd nem leszel már diák és kiesnek ezek a dolgok az életedből..,mert más lesz minden-- és akkor lehet hogy itt az SG-n egy diák beszól neked, hogy hülye vagy, te ezt nem érted, stb.. :-)
    "dolgozni sokkal jobb mint iskolába járni :) SOKKAL DE SOKKAL JOBBBBB"
    igen, amikor iskolába jártam, dolgozni szerettem volna, most hogy dolgozom iskolába járnék.
    A lényeg az hogy mindkettőnek vannak pozitívumai és negatívumai..

Nekem nem kell tanulnom holnapra, vizsgákra készülnöm (bár ez sem igaz így mert vannak szakvizsgák, szakmai képzések, konferenciákra felkészülés, jogszabály/eljárásrend tanulás másnapra stb stb) de van helyette mindennapi felelősségvállalás, stressz, fúrás/munkahelyi ütközések (itt nem küldhetsz el valakit a kurva anyjába..büntetlenül) csekkek befizetése, családfenntartás, havi költségvetés számítás, lakbér, lakásfenntartás, adózás, és egyebek..

de nem oltani meg bizonygatni akarok senkit csak azt mondom hogy abban a helyzetben amiben jelenleg vagy (minden pozitív és negatív velejárójával együtt) ÉLVEZD ki azt a részét amit én pl már nem tudok... ami a fiatalsággal és relatív szabadsággal jár..
    Én csupa jóindulatból mondom ezt, ne vedd a szívedre.. :-) (vedd inkább úgy hogy rávilágítok azokra a dolgokra amitől szebb lesz a mai estéd)

Általánosságban is írhattam volna azt hogy érdemes az adott élethelyzet minden "erőforrását" kihasználni ami akkor és ott adott: szerelem, szabadság, pénz, elismertség, karrier, család, World of Warcraft, stb stb.. :-))) (és ezek folyamatosan változnak a korral... 70 évesen én sem a karriernek fogok örülni valószínűleg hanem a nyugdíjnak meg annak ha nem szarok magam alá)