Rendszám \"kismotorra\"
  • Zerénd
    #29
    Hát ez így ebben a formában nem a legteljesebben igaz. Ha egy seggen berregőn van,gyárilag igy jött ki, de nem működik az irányjelző, a rendőr csak azért szólhat, hogy vagy le kell takarni az irányjelzőt, vagy (pl simson) lekell fordítani. Továbbá. Kis, vagy nagymotor esetén, a müszaki vizsgán működni kell, ha az felvan szerelve. Máskülönben nem kapná meg a műszakit. Ha nem úgy jött ki, de utólag felszerelték, akkor is működni kell. Ám ha közben leszerelték, akkor nem kell rá. Más kérdés, ekkor már viszont kell átalakítási engedély is, de ez most nem a tárgyhoz tartozik.
    Motorokra, tök mindegy milyen, az irányjelző többnyire csak kényelmi funkció. Nem kell hadonászni a kezekkel. Ennyi. Csak gondolj bele, rengeteg nagyteljesítményű motor futkos, amin nincs, nem volt, és soha nem is lesz irányjelző. Gondolok itt inkább a több 100 ccm-es chopperekre. Rendesen levan müszakiztatva, van rendszáma, mégsincs irányjelzője.
    Ma már nem tudom, de régen a nagymotoros tanfolyamon és vizsgán se lehetett irányjelzőt használni, csak karjelzést. Közben azért változhatott a jogszabály.