• wOlFbYTe
    "a párnám alatt gyűjtöm a pénzt ott van a legnagyobb biztonságban" - hozzátok ezek szerint még nem törtek be. A családi házunkból festményeket, pénzt, ékszert vittek el, a rendőrség nem talált semmilyen nyomot, köszönjük hogy nálunk vásárolt.

Inkább tartom a vagyonomat jobban kontrollálható környezetben, értsd: a pénzemet a bankban, vagyontárgyaimat és fontos okmányokat széfben.

A bankkártyák tranzakciói valóban visszakövethetőek. ÉS AKKOR MI VAN?! Aki joggállamban nem képes a saját jogait érvényesíteni, magára vessen. A bankokra igen szigorú jogszabályok vonatkoznak, amiket nem ők alakítanak hasraütésszerűen, hanem erre kijelölt nemzetközi és szervezetek. Az adataimat nem adhatják ki harmadik fél részére, ha pedig megteszik, van rá megfelelő ellenlépés.

A sorbanálláshoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy én a kp-s fizetéssel többet bíbelődtem a kasszánál, mire előkotortam az összeget, mint az előttemlevők a debitkártyával. Itt nem szórakoznak a bankok és POS-terminálok PIN-kóddal, hanem fényképes kártya van. Megnézi az eladó és ha stimmel, lehúzza - ha nem, akkor szióka van, jöhet a következő vásárló.

Akinek meg rejtegetnivalója van, magára vessen, legyen vele tisztában, hogy ez a jövő. Tessék becsületesen élni és következetesen intézni a dolgokat. Ja hogy ez Magyarország is mindenki így csinálja? Hát igen, pontosan ezért tartunk ott, ahol. Lehet jönni olyannal, hogy akkor hogyan fizetik pl az éttermekben a jattot, csúszópénzeket, fizetésen felüli "bónuszt", hogyha minden tranzakció kártyával történik. Sehogy.

Kicsit nézzen mindenki magába. Van aki túrórudit húz a sarki közértből, van aki pedig milliókat sikkaszt, a munkáltatók érdeke az hogy a dolgozókból minél többet sajtoljon ki minél kevesebb ráfordítás mellett.

Ez máshol nem így működik. Mint korábban említettem, Izlandon élek. Itt úgy oldották meg a dolgokat, hogy mindenkit korrektül megfizetnek azért, amit csinál. A munkanélküliséget leszorították, tessék megnézni a tendenciát: http://www.indexmundi.com/iceland/unemployment_rate.html
    Az embereknek nem kell attól tartaniuk, hogy kisemmizik őket. A bűnözés minimális, sok család a lakóházakban a drága kabátokat, cipőket, snowboardot, korcsolyát, biciklit a lakáson kívül, az előtérben tartja. Otthon mi lenne? 10 perc alatt eltűntetnék.

Talán nem nyavalyogni kellene, hanem tenni valamit azért hogy az országnak jobb helyzete legyen. A legalacsonyabb társadalmi szinttől a legmagasabbig, csak együtt lehet előremozdítani a dolgot. Csak sajnos a magyar birkamentalitás ezt nem teszi lehetővé, így mindenki a saját levében fő...