• Ghoosty
    #151
    1. Egyáltalán nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 1.000.000 ilyen ember van.
    2. Falun élek és látom, hogy egyes emberek hogy élnek, kb. ugyanolyan feltételekkel.
    3. A biztosítást pl lehet olyan pénzből kötni, ami most a tb, eb stb járulékba kötelezően fizet az ember. Meglepődnél, ha mindenki rendesen fizetne és a felhasználásával becsületesen elszámolnának, mi mindenre lenne elég.
    4. Aki nem dolgozik az az esetek többségében nem is akar. Betanított munkásnak bárki elmehet, az újságok tele vannak ilyen hírdetésekkel. Mondjuk Magyarország keleti csücskét nem ismerem, gondolom ott rosszabb a helyzet, de irányított célporgramokkal sokat lehetne javítani az ottani helyzeten.
    5. Ha valaki hülye és nem jön rá, hogy másként kéne csinálni akkor már ne az én pénzemből támogassák és az ilyen embereket nem tudom sajnálni. Amíg egyetemre jártam, igenis elmentem mellette dolgozni, hogy legyen pénzem mindenre, nem pedig rögtön az egyszerűbb módszert választani, hogy felveszem a diákhitelt, azt valamikor csak visszafizetem.
    6. Említetted a tandíjat. Nem tudom jártál e felsőoktatási intézményben, de némejiknél borzalmas ami ott megy. Minden este bulizni jár baszik tanulni, 1-2 évvel hosszabb ideig végzi az egyetemet, egy másik része, meg mindenből 2-essel átcsúszik, mindezt úgy, hogy állami támogatásra jár. Elég volt egyszer (a felvételin jól teljesíteni) és onnantól kezdve 5 év Hawaii. Most azonban aki jó eredményeket ér el az egyetem alatt, az továbbra is tandíjjmentesen tud tanulni. Bátyám, Húgom, mindketten levelezőn szerezték a Diplomájukat, úgy hogy a tandíjjat saját pénzből fizették.
    7. Még mindig várok egy ötletet az egészségügy javításának érdekében, ha nem is a tiéd, de megvalósítható. Ami most van, az látszik hogy nem működik, de ugyanúgy megvannak a hibái, ha nem fizeted a paraszolvenciát akkor ugyanúgy meghalhatsz, szóval nem olyan nagy a különbség, csak másnak fizeted a pénzt.