• RealPhoenixx
    #101
    Su0my

    "az olyan paranoiás embereket meg nagyon sajnálom, akik közül lentebb is megszólalt 1-2, biztos féltek valamitől, nehogy kiderüljön.. ezért kell becsületesnek lenni, tanulni, és megdolgozni a pénzért" - szomoru, hogy pont az nem esett le neked, amirol masok ertelmesen elbeszelgetnek, de hat egy rakat ilyen magyar van, akik most nyugdijasok, es sir a szajuk, de korabban hasonloan alltak a dolgokhoz, mint amiket te most itt papolsz!
    (a logikadat kovetve: biztosan tok becsuletes vagy, es nyugdijaskent nem azon fogsz sirni majd, hogy miert csak annyit kapsz amennyit, es bizonyara majd jol a kepedbe dorgolik, hogy te nem fizettel annyit nyugdijra, mint amennyit gondoltal, hiszen fizetted a mostani nyugdijasokat, azokat, akik megmondjak azt, hogy te hogy fizess, etc, illetve fizettel sajat magannyugdij penztarba, majd ez utobbibol talan kapsz valami keveset, hacsak eppen azt nem fogjak mondani: bocsi, csodbe ment ez a bank, menj dolgozni!)

    Ugyanis a tisztan elektronikus penz vilagban, teljes mertekben bankokra vagy utalva, es nincs semmi garancia, hogy az adott bank csodbe ne menne, vagy hogy ne banna rosszul a penzeddel, csak bankgarancia van, olyan bankgarancia, melyet az adott bank ad, aki csodbe mehet, szval feldughatod magadnak, mig ha van keszpenz, ugy akkor akar abbol is tudsz felre tenni, sot, esetleg extra profitra is szert tehetsz, ugyes gyujtokent!

    Péntek:
    "Nagyon jót mosolyogtam a kommenteken. Frenetikus, hogy mennyi összeesküvés-hívő paranoiás él Magyarországon :) Javaslom hogy mindenki gondolkozzon el, egyik bank sem fog embereket fizetni azért, hogy a ti x Ft-os vásárlásaitokat keresse/elemezze."

    En is nagyon jot nevettem a nevetsegesen egyugyu hozzaallasodon, mert ugyan igazad van abban, hogy egyik bank sem fog fizetni erte, sokkal inkabb fizet a bankoknak erte az APEH!!!!! Mikozben a bankok ingyert kapjak meg ezeket az infokat! - es mindezt csak azert vestem ide, hogy rohoghess magadon is, hogy mennyire nem latsz bele dolgokba, es hogy mennyire nem tudsz logikusan kovetkeztetni!


    rigidus: #50-#51 -vegre egy ertelmes es logikus latasmod. Remelem magadban egy kicsit azert tovabb is gondoltad, mintsem hogy csak ennyire jutottal volna, de amugy IGAZAD VAN! :-)


    ES AKKOR MOST ELMONDANEK VALAMIT, AMIT KIBA SOKAN NEM TUDNAK!!!!!
    Az e-penz bevezetese mogott nem csak a "korlatlan" szaporithatosag lehetosege all, hanem a fekete penzek feletti kontroll lehetosege, amit a bankok siman magan celra tudnak forditani, ez pedig a kovetkezot takarja: ha van kezpenz, akkor az ilyen tranzakciokba a bankok nem tudnak beleszolni, ezekbol nem tudnak sem legalisan, sem illegalisan nyereszkedni (fekete penzmozgas) eseten, viszont ha kivonnak a forgalombol teljes egeszeben a kezpenzeket, akkor ezen a teruleten is nyereszkedhetnenek, es megjobban none a befolyasuk (gazdasagi/politikai).
    Bizonyos AFRIKAI orszagokban a penzmozgasok becsult adatok alapjan a kovetkezok szerint alakulnak: a fekete gazdasagban mozog a penz tobb mint 80%-a, amibol az adott orszagok es allamok nem tudnak nyereszkedni, egyseges hadsereget fenntartani, etc.
    Termeszetesen ott azert szinten a bankok java, javareszt nem veletlenul allami tulajdonban vannak, csakugy mint a vilag barmely mas reszen, mig MAGYARORSZAGON ez maskeppen van.
    Vagyis: mig minden mas orszagban 60-100% -ban allami tulajdonokban vannak a bankok, addig MAGYARORSZAGON ez talan meg az 5%-ot sem eri el!!!!!
    Vagyis nincs allami garancia arra, hogyha befizeted a magannyugdij jarulekodat, akkor azt majd nyugdijaskent megkaphatod, ugyanis barmely tokebefekteto barmikor mondhatja (mikor mar neki nem eri meg), hogy kivonja a tokejet, ekkor jobb esetben MAGYARORSZAGON 5%-nyi tulajdoni hanyadbol hany ember fog nyugdijat kapni, mikor az alfedezet 10-18% felett van a penzszaporitasokbol es szubjektivitasokbol (ide oda zsirozok a becsusnek, hogy az ertektelen fedezetet jo ertekesnek tuntesse fel nota) nagyobb?? LOL ez a szemleletmod, ami manapsag MAGYARORSZAGON uralkodik, es a sok birka meg cumizza a tolvajok szoros mellet, es ajnarozza oket, etc!