• Pluskast
    #254
    "200 ezer ember eldönti hogy a 10 millió pénzét költsék feleslegesen. Bravó. A kormányt 2,5 millió ember választotta meg.Hol itt az ész?"

    Az alkotmány ezt írja elő, ennyi aláírás szükséges. Erről felesleges többet vitázni.

    "És ha nincs velük a lakosság megelégedve 4 év múlva mást választhat. De évente tucat népszavazást tartani milliárdokért az elmebeteg pazarlás."

    Szerintem a kutya nem akarja ezzel leváltani a kormányt. A mostani népszavazás nem arról szól, hogy buktassuk meg a kormányt. Akik ezt képzelik azok el vannak varázsolva. Egyébként tudtommal nem tartunk évente népszavazást. Tudom nem mindenkinek tetszik, hogy nem ugyanazt szajkózza mindenki, de tudod elég szomorú ha azt hisszük, hogy a demokrácia csak arról szól, hogy 4 évre megválasztunk egy kormányt és akkor most addig kuss van. Az nem demokrácia. Az én a te és több millió más ember szavazatának és bizalmának köszönhető, hogy egy kormány hatalmora jut. Ha pedig ez a kormány nem olyan döntéseket hoz akkor szivem joga kinyílvánítani a nem tetszésemet (népszavazás, sztrájk vagy tüntetés). Nyugat-Európában ez így is megy.
    Amúgy meg az USA-t nem jó példának felhozni mert teljesen más a demokratikus intézményrendszerük mint a miénk. Ők prezidenciális köztársaság és föderatív ország. Nálluk közvetlen a választás nálunk közvetett és még lehetne sorolni.