• assdf
    #30
    Az hogy mi érdekli a felhasználót meg az hogy mi a jó neki az két különböző dolog.
    A legtöbb felhasználó annyira nem ért a számitógéphez hogy akár egy képernyőkimélőt is el lehetne adni neki 30 ezer ft/huf áron ha azt irnák rá hogy ez a legtökéletesebb védelem a virusok ellen...

    Ezzel csak arra akartam kilyukadni hogy az hogy a felhasználóknak most mi a jó meg hogy hosszabb távon mi a jó az két különböző dolog és nem biztos hogy szerencsés csak rövidtávon gondolkodni.
    Lásd pl. magyar közoktatási microsoft tenderek. Egy rövidtávú egyszerü döntés miatt (ti legyen az oktatásban legális szoftver és ha már a windows van elterjedve akkor az) most már súlyos 10 milliárdok mennek el a semmire és nem tudnak kiszálni belőle mert erre a rendszerre álltak rá. Most fizethetsz a vista licensekért, néhány év múlva meg a win 7-ért cserélheted le a teljes gépparkot hogy ugyanazt megkapd amit az előző is tudott. És nem fogsz tudni cserélni mert a tanárok erre lesznek "szocializálodva", itthon ez lesz elterjedve iszonyat nehéz lenne más platforma átállni akkor is ha egyre több és több helyre kérnek linux ismeretet.
    Szóval ezeket is mérlegelni kellene mielőtt döntünk valamiről