Újabb pletykák a Windows 7-rõl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam egy tavaly februári telepítésû Vista fut és eszem ágában sincs visszatérni az XP-hez... Ja és az Explorernek még az ikonját is eltüntettem, Firefox 4ever :)
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
#46: pedig szinte igaz, amit írt a Linuxról. Magam is kipróbáltam.
#50: hiába perelnek, ha más kronológiailag elõbb csinált meg valamit, akkor nem tehetnek semmit. Nincs ügyvéd, aki az idõ józan eszével szemben nyerni tudna. Az meg, hogy elszúrják az eddig létezp ötleteket, mit számít az ötlet kiagyalójának? Röhög egyet a markába (fõleg azokon, akik hisznek is a viaszosnak), és csókolom. S ki kényszerít rá, hogy vedd meg, sõt, használd a Windowst? Senki, még a játékfejlesztõk sem, hisz minden OpRendszerre vannak játékok (ha jól tudom, bár a kis eldugott, általam csak "bites"-nek nevezett rendszereket nem igazán ismerem). Én használom, de eddig nem vettem meg sosem, és ennek baromi prózai oka volt eddig: drága. Hiába, azért a 30k egy diáknak suli mellett sok úgy, hogy még venni kell játékot, könyvet, tankönyvet, stb. Bár igaz, hogy itt van a Campus, amire gondoltam is, de február végén lejár az MS szerzõdése a Magyar Állammal. Így a Tisztaszoftver.hu csak a szerzõdés megújítása után jöhet szóba. :(
Úgyhogy ez a dolog több sebbõl vérzik, ráadásul némely tekintetben elég szórakoztató, mégis sokan úgy a szívükre vesznek egynémely dolgot, mintha a halálos ítéletüket kéne aláírniuk.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Ellenben a Leopardon már én is többször elgondolkodtam :D
/*WTF?!*/
Új fájlrendszer meg nem lesz, mert a sokat emlegetett WinFS csupán egy NTFS fájlremdszerre felhúzott adatbázis vmi lesz... persze ettõl még lehet gyorsabb, mint az alap NTFS, majd meglátjuk.
\"...lámák kíméljenek.\"
Amit cég azzal erõsít meg, hogy 3 évet ad neki a piacon. LoL
Ugyan én az Apple-lel szimpatizálok inkább, mint a Microsofttal, de ha a Vistára beígért dolgokat beleaprítják, egy-két új feature-rel nyakonöntik és megbolondítják két-három evõkanál sebességnövekedéssel a Windowst Redmondban, akkor egész guszta kis oprendszer várható, reszkethet az XP :)
Kíváncsi vagyok továbbá arra is, hogy az 1 évvel hamarabbi dátum megint azt fogja-e jelenteni, hogy nem tanultak a Vista hibájából, és megint túl hamar kiadják a Windowst? :(
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Filerendszerek eseten mar regen tulleptunk a 4GB-os filerendszer vagy filemereten, manapsag tobb kell. Ez 32 biten nagyon nehezen kezelheto, egy sima osztas is sokkal lassabb, mivel szoftveres emulaciot kell hasznalni a 64 bites muveletekhez. De egy sima osszeadas is 5-szor annyi ideig tart es megfelezi a regiszterkeszletet is. (cpu regiszterekbol x86-on amugy sincs sok)
Masik fontos terulet a virtualis cimter merete. Ha tobb mint 32 bit all rendelkezesre, akkor egy program az osszes adatat map-elheti a cimterebe es a rendszer automatikusan mindig azt tolti be ami kell. Ez az adat lehet programkod (binarisbol), adat (lapozofile-bol) vagy adatfile (filerendszerbol). A legjobb pelda ennek hasznalatara a diablo sorozat volt, ahol a palya elejen volt csak filemuvelet (map es preload), majd az adatokhoz valo hozzafereskor a kernel betoltotte a kert adatokat. Igy nem kellett a memoria meretehez igazitani a kodot, hanem annyit hasznalt amennyi volt. Hasonlo pelda a quake wars megatexture kodja, ami ugyanigy mukodik. Ha egy jateknak 2 GB-nal tobb adata van, akkor ez a technika nem mukodik, meg akkor sem ha amugy eleg lenne 128 MB a futashoz. A w2k3-ban talalhato 36 bites cimzes ezen nem segit, mert az egy program altal elerheto terulet nem no. Ket jatekot meg tobbnyire nem futtatunk egyszerre.
Ez ket olyan ok, ami miatt erdemes 64 bites os-t hasznalni es arra fejleszteni. Sokkal kevesebbet kell kodolni. A regi megoldast hasznalja a ps3, az ujat az xbox360 es a wii. Lehet rola olvasni, hogy melyikre jobb fejleszteni. A felhasznalok ezt nem latjak, csak azt hogy az egyik gyorsabbnak tunik azonos orajelen.
A winnt7-re tenyleg kivancsi leszek, elmeletileg ez lesz az az os, aminek a vista-nak lennie kellett volna. Ha komolyan gondoljak akkor csak 64 bites, tpm-es gepeken fog futni. Ez kizarja a manapsag eladott uj gepek felet is, tehat ha valaki gepet vasarol, akkor jobb ha megnezi, hogy win7 kompatibilis-e. Jelenleg csak az apple gepek azok amiknel ez 100%. (meg efi is van ami a tpm-es boot-hoz elengedhetetlen)
Miben van elmaradva? lásd lejjebb ahol már leírtam néhány példát. Még párszor fel fogja találni MS a spanyolviaszt. :-)
;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Csak kapkodom a fejem!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ehh, megfogadtam hogy nem megyek bele, már ezt a hozzászólást is bánom. Jó fightolást.:)
A legtöbb felhasználó annyira nem ért a számitógéphez hogy akár egy képernyõkimélõt is el lehetne adni neki 30 ezer ft/huf áron ha azt irnák rá hogy ez a legtökéletesebb védelem a virusok ellen...
Ezzel csak arra akartam kilyukadni hogy az hogy a felhasználóknak most mi a jó meg hogy hosszabb távon mi a jó az két különbözõ dolog és nem biztos hogy szerencsés csak rövidtávon gondolkodni.
Lásd pl. magyar közoktatási microsoft tenderek. Egy rövidtávú egyszerü döntés miatt (ti legyen az oktatásban legális szoftver és ha már a windows van elterjedve akkor az) most már súlyos 10 milliárdok mennek el a semmire és nem tudnak kiszálni belõle mert erre a rendszerre álltak rá. Most fizethetsz a vista licensekért, néhány év múlva meg a win 7-ért cserélheted le a teljes gépparkot hogy ugyanazt megkapd amit az elõzõ is tudott. És nem fogsz tudni cserélni mert a tanárok erre lesznek "szocializálodva", itthon ez lesz elterjedve iszonyat nehéz lenne más platforma átállni akkor is ha egyre több és több helyre kérnek linux ismeretet.
Szóval ezeket is mérlegelni kellene mielõtt döntünk valamirõl
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
azt írtam le, ami érdekli a felhasználót.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Az asztali Win-ekben csak az AWE hiánya miatt van 4GiB-ra korlátozva a virtuális címtartomány.
A Vista bukásának az az oka, hogy az XP túl jó. A 98 idejében ki voltunk éhezve valami jó, ténylegesen mûködõ oprenszerre, amit az XP (SP2) meghozott. Most mi indokolná a váltást? DX10? Esetleg a HC gamerek körében, és nem feltétlenül idén. Akkor meg?
Amíg nekem, közepesen advanced usernek bõségesen jó az XP, addig a nagy többségnek is meg fog felelni. Különben is itt a Leopard, én most azzal szemezgetek, úgyhogy lehet hogy nekem is kimarad az életembõl a Pista, ha így elhamarkodja a váltást a MS.
A Server 2003 és 2008 Datacenter Edition 32 bites változata 128GiB-nyi virtuális címmel gazdálkodik.
Nem csak 3.5 felet, mivel 1 GB-os modulokat tettél bele?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
pda-mat szinte lehetetlen használni hozzá
digicamhoz usb driver szintén nem létezik.
mirõl is beszélünk?
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Nem lehet, hogy mindenki helikopter, csak te vagy normális?:)
Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz
Starcraft + Diablo III - esemve
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.