• Zotya84
    Hát, én kihagyom a vistát, még akkor is ha nem kezeli a 32bit xp a 4g ramomat. nem érdekel. amíg a rendeszergazdai jogokkal nem tehetek azt amit akarok, hanem a win dönti el még azt is hogy futtathatom-e a windows update-et, frissíthetem a vírusvédelmet vagy sem, addig az a rendszer egy szar. ha meg kikapcsolom, ami ezt csinálja, akkor még egy adobe reader telepítése sem lehetséges...

Ne a rendszer döntse el, hogy mit csinálhatok.

Meg öcsém a hétvégén nagyon erősködött, hegy neki kell a 64bites V, hiába magyaráztam neki, hogy ne tegye mert saját magával cseszik ki, nem hitt nekem. Aztán amikor a Kingston DataTraveler pendriveját nem ismerte fel,és szólt hogy tegye be a gyártótól kapott lemezt, hogy telepíthesse, a wifije folyamatosan szakadozott (míg XPvel, atomstabil, na meg gyors volt). Úgyhogy este közölte, hogy megy vissza a régi rendszer, mert az legalább jól működött.

Na meg, mivel ezzel foglalkozom: elég sok laptopot visznek el, kimondottan Vistával (már nem próbálom megmagyarázni nekik, hogy miért nem javaslom), 90%uk 1 héten belül hozza vissza különböző indokkal, hogy vegyen rá XP-t. A főbb indokok: gyorsan lenyalja az akkut; instabil a wifi; idegesítő, hogy mindenre ötször-hatszor rákérdez; hogy sok helyet zabál.

Kérdem én: oké, hogy az XP elavult, de könyörgöm, miért akarnak rákényszeríteni egy idegesítő, erőforrászabáló, megbízhatatlan rendszerre. Csinálják meg jóra, akkor sem fog tetszeni, hogy belekényszerítenek, de akkor lehet, hogy nem fogja ennyire felb@szni (sry) az emberek agyát egy cég.

PS: a linuxokat most ne vegyük figyelembe, bár tény, hogy figyelembe kéne venni...